Εκλογές 2023 – Debate: Με χαμόγελα η προσέλευση των πολιτικών αρχηγών – Τα παράπονα και οι πρώτες δηλώσεις πριν από την τηλεμαχία
Νέα

Εκλογές 2023 – Debate: Με χαμόγελα η προσέλευση των πολιτικών αρχηγών – Τα παράπονα και οι πρώτες δηλώσεις πριν από την τηλεμαχία

Εκλογές 2023 – Debate: Με χαμόγελα η προσέλευση των πολιτικών αρχηγών – Τα παράπονα και οι πρώτες δηλώσεις πριν από την τηλεμαχία

Στις 9 θα πραγματοποιηθεί η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών οχτώ χρόνια από το debate του 2015, με τους πολιτικούς αρχηγούς να καταφτάνουν στην ΕΡΤ, λίγο πριν την μεγάλη βραδιά.

Ανάμεσά τους, ο Κυριάκος Βελόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος δήλωσε κατά την είσοδό του στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ: «Δυστυχώς στη σημερινή τηλεμαχία, με ευθύνη των υπολοίπων κομμάτων, έγινε τηλεπαράλληλος διάλογος. Από την αρχή είχαμε πει ότι θέλουμε ελεύθερα οι δημοσιογράφοι να κάνουν τις ερωτήσεις τους, ώστε να μπορεί ο ελληνικός λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του. Οι άλλοι – από φόβο μάλλον – ήθελαν τηλεπαράλληλη διαδικασία. Να δούμε αν ο ελληνικός θα καταλάβει τελικά ποιοι είναι ικανοί να κυβερνήσουν και ποιοι είναι απλά ικανοί να κάνουν δειλά παράλληλους μονολόγους».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, γραμματέας του ΜέΡΑ25- Συμμαχία για τη Ρήξη, συνοδευόταν από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Έρικ Μιλτιάδη Έντμαν, τον υπεύθυνο επικοινωνίας, Σπύρο Δερβενιώτη και τρεις γυναίκες συνεργάτες του.

«Ελπίζω να αναδειχθούν σοβαρά ζητήματα, η συνέχεια επί της οθόνης. Το πλαίσιο του debate είναι απαράδεκτο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πληροφορήσουμε τον κόσμο για τις θέσεις των κομμάτων».

«Πολλές κάμερες, πολλά κανάλια, τι γίνεται; Μια συζήτηση θα κάνουμε παιδιά, προεκλογικά, σε καλό κλίμα» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.Κληθείς να σχολιάσει το ότι φοράει γραβάτα σήμερα απάντησε ότι άλλοτε φοράει γραβάτες κι άλλες φορές όχι ενώ πρόσθεσε με χιούμορ «τώρα αφού είναι βράδυ και είμαστε όλοι μαζεμένοι, ε, να είμαστε και λίγο σουλουπωμένοι».

Ο Αλέξης Τσίπρας εφτασε στο Ραδιομέγαρο συνοδευόμενος από την Πόπη Τσαπανίδου.

«Eίναι κρίμα που δεν γίνεται με μεγαλύτερη άνεση διαλόγου. Eίναι πολύ αυστηροί οι όροι που αποφάσισε η διακομματική επιτροπή. Κρίμα, ελπίζω όμως ο ελληνικός λαός έστω και έτσι, έστω και με παράλληλες τοποθετήσεις, να βγει πιο σοφός σήμερα, να βγάλει συμπεράσματα» τόνισε.

Κατά την έλευσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Εύχομαι να έχουμε μια ουσιαστική συζήτηση και να μιλήσουμε για το μέλλον της πατρίδας μας».

«Θέλω να πιστεύω ότι οι πολίτες θα πάρουν τις απαντήσεις που περιμένουν παρά το αυστηρό πλαίσιο. Δεν θα είχα καμία αντίρρηση για ελεύθερη ερώτηση από τους δημοσιογράφους. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά τις εκλογές».

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε:

«Ο ελληνικός λαός αποφασίζει σρις 21 Μαΐου για τις ανάγκες αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας. Εμείς έχουμε καταθέσει ένα πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών, που δημιουργούμε συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι αδιανόητο μετά από 15 χρόνια οικονομικής κρίσης να συνεχίζουν χιλιάδες νέοι άνθρωποι να φεύγουν στο εξωτερικό και βέβαια να καλπάζουν οι ανισότητες».