«Έλα και θα δεις»: Η στιγμή που η Χαρούλα Αλεξίου δάκρυσε μιλώντας για τη μητέρα της
Νέα

«Έλα και θα δεις»: Η στιγμή που η Χαρούλα Αλεξίου δάκρυσε μιλώντας για τη μητέρα της

«Έλα και θα δεις»: Η στιγμή που η Χαρούλα Αλεξίου δάκρυσε μιλώντας για τη μητέρα της

Η πρεμιέρα του Θοδωρή Αθερίδη είχε καλή μουσική και πολλές αναμνήσεις

Με ένα αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Απόστολο Καλδάρα έκανε πρεμιέρα η εκπομπή «Έλα και θα δεις» με τον Θοδωρή Αθερίδη στο Mega.

Και από ένα τέτοιο αφιέρωμα δεν θα μπορούσε να λείπει ο Γιώργος Νταλάρας, του οποίου η καριέρα διαμορφώθηκε από τα τραγούδια του Καλδάρα.

Μαζί με τη Γλυκερία και τον γιο του συνθέτη, Κώστα Καλδάρα μίλησαν για τον μεγάλο δάσκαλο και τραγούδησαν σπουδαία τραγούδια.

Στο στούντιο βρέθηκε ακόμα η Μαίρη Καλδάρα, εγγονή του συνθέτη αλλά και οι τραγουδιστές Κώστας Τριανταφυλλίδης και Μαίρη Δούτση.

«Ήμασταν και παραμένουμε… ερωτευμένοι» τα λόγια του Γιώργου για τη Χαρούλα

Από τις πλέον συγκινητικές στιγμές της εκπομπής ήταν η παρουσία της Χαρούλας Αλεξίου.

Ο Θοδωρής Αθερίδης εκμυστηρεύτηκε την πρώτη φορά που είδε ζωντανά τους δύο τραγουδιστές και μάλιστα θυμήθηκε ότι είχε πάρει και αυτόγραφο.

Στη «Θεσσαλονικιά» τραγουδούσαν ο Νταλάρας και η Αλεξίου μαζί με την Άννα Βίσση και ο ίδιος πίστευε ότι είχαν ερωτική σχέση. Ο Θοδωρής Αθερίδης ανέφερε ότι ο πατέρας του εργαζόταν στο συγκεκριμένο μαγαζί.

«Ήμασταν και παραμένουμε» είπε αστειευόμενος ο Γιώργος Νταλάρας.

Η Χαρούλα μοιράστηκε μια ανάμνηση που της έφερε έναν λυγμό για αυτό που τη συνέδεε με τον μεγάλο συνθέτη.

«Θα σας πω κάτι που δεν έχω πει ποτέ. Η μαμά μου καθάριζε του Καλδάρα. Έφυγα μια μέρα από το σχολείο και πήγα στους Θρακομακεδόνες να κάνω πρόβα για την Μικρά Ασία. Καταλαβαίνεις πώς ένιωσα; Η μαμά μου δούλευε στο σπίτι σας και εγώ έκανα ακρόαση με το ‘Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι’ και ήταν εκεί ο Απόστολος στην ακρόαση. Και άνοιξε η πόρτα να τραγουδήσω στην Μικρά Ασία και ήταν ο Απόστολος Καλδάρας. Το λέω και θέλω να κλάψω» θυμήθηκε φανερά συγκινημένη η Χαρούλα Αλεξίου.

Ο Κώστας Καλδάρας αποκάλυψε ακόμα ότι «Κάποιες από τις πρόβες που κάνατε, ερχόσουν στην Νέα Φιλαδέλφεια που πήγαινα εκεί σχολείο. Μου είχαν νοικιάσει ένα διαμέρισμα και έμενα και κάνατε εκεί πρόβα. Όταν αργούσε καμία φορά ο Απόστολος σου έκανε τράκα κρυφά από εκείνον και μια φορά μας κατάλαβε γιατί μύρισε τη μάρκα των τσιγάρων».

https://streamable.com/bcz4lc

Η πρώτη φορά που συνάντησε τον Γιώργο Νταλάρα

Ο Χαρούλα Αλεξίου θυμήθηκε επίσης την πρώτη φορά που είδε στον δρόμο τον Γιώργο Νταλάρα αλλά ντράπηκε να του μιλήσει.

«Διαβάζοντας την ιστορία του Νταλάρα, διάβασα την δική μου ιστορία. Δεν ταιριάζουν μόνο τα λαρύγγια μας και η ψυχή μας. Είναι σαν να είμαστε αδέρφια και ας μην γνωριζόμαστε ποτέ. Την πρώτη φορά που τον είδα είχα σχολάσει από ένα μικρό μαγαζάκι που δούλευα στην Πλάκα και εκείνος είχε σχολάσει από το Stork. Φορούσε ένα παλτό με μεγάλους γιάκαδες, η φράντζα του κάλυπτε τα μάτια του και εγώ είπα “αααα ο Νταλάρας” και ήθελα τόσο πολύ να πάω να του μιλήσω, να του πω ότι είμαι και εγώ τραγουδίστρια. Και λέω ποια είμαι εγώ τώρα» θυμήθηκε η Χαρούλα Αλεξίου.

«Να μην ξεχνάς από που ξεκίνησες είναι το πιο σημαντικό» ανέφερε από την μεριά του ο Νταλάρας.

Κλείνοντας τη σύνδεση ο Θοδωρής Αθερίδης ζήτησε από την Αλεξίου να αφιερώσει ένα τραγούδι του Καλδάρα στον Νταλάρα. Το «Όποια και να ‘σαι» απάντησε εκείνη.

https://streamable.com/m43hxp