Ελεονώρα Μελέτη: «Μου την έχουν “πέσει” μέσα στη δουλειά. Έχω πληρώσει τη “χυλόπιτα”»
Νέα

Ελεονώρα Μελέτη: «Μου την έχουν “πέσει” μέσα στη δουλειά. Έχω πληρώσει τη “χυλόπιτα”»

Ελεονώρα Μελέτη: «Μου την έχουν “πέσει” μέσα στη δουλειά. Έχω πληρώσει τη “χυλόπιτα”»

Η εξομολόγησή της στον Τάσο Τρύφωνος

Η Ελεονώρα Μελέτη ήταν καλεσμένη του Τάσου Τρύφωνος στον Alpha Κύπρου και την εκπομπή «Τετ-α-τετ».

Αρχικά η παρουσιάστρια εξήγησε ότι οι δηλώσεις που έχει κάνει ήταν η αφορμή να γράψει το βιβλίο της.

«Όταν γέννησα μέσα στις εκατομμύρια ευχές που δέχτηκα ήταν και ένα mail που μου έλεγε “ντροπή σου, είσαι η πιο ασυνεπής γυναίκα, πάει χάλασες, έκανες την πιο μεγάλη κωλοτούμπα εσύ που έλεγες ότι δεν παντρευτείς ποτέ και δεν θα γίνεις ποτέ μητέρα”. Δεν θυμάμαι να έχω δηλώσει ποτέ κάτι τέτοιο. Θυμάμαι να λέω ότι δεν ήταν στα σχέδιά μου γιατί δεν είχα τις συνθήκες.

Επίσης είχα πει ότι αν δεν είχα γνωρίσει τυχαία τον άντρα μου και να μην είχα παντρευτεί θα ήμουν εξίσου ευτυχισμένη».

Η γνωριμία με τον σύζυγό της

Η παρουσιάστρια μίλησε για το πώς γνώρισε και παντρεύτηκε τον σύζυγό της, Θοδωρή Μαροσούλη.

«Γνώριζα τις αδελφές του Θοδωρή. Μία φίλη της μίας πίστευε ότι ταιριάζουμε πολύ. Είχαν προσπαθήσει  να μας κάνουν κανά δυο φορές το κονέ αλλά όποτε ψυλλιαζόμουν ότι πάνε να μου γνωρίσουν άνθρωπο έβρισκα δικαιολογίες.

Έγινε παντελώς τυχαία μία μέρα που εγώ ήθελα να δω την παράσταση του Μουτσινά και δεν υπήρχαν εισιτήρια πήρα την οικογένεια για να μου βρουν. Τελικά πήγα στο θέατρο, ήταν εκεί ο Θοδωρής, ήρθε από ευγένεια να με ρωτήσει αν θέλουμε κάτι. Ξαναβρεθήκαμε τυχαία ένα βράδυ για φαγητό σε κοινή παρέα. Αυτό ήταν.

Σαφώς ήμουν πιο ώριμη. Ο γάμος δεν ήταν κάτι που μας απασχολούσε ποτέ με τον Θοδωρή ποτέ, έγινε για καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους, όπως καθαρά γραφειοκρατικά θέλω να χωρίσω γιατί μου δημιουργεί διάφορα προβλήματα» είπε με χιούμορ.

Υπήρχε μια ροή από την αρχή. Όταν έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο που είσαι πολύ κουρασμένη από άλλα πράγματα που στο παρελθόν επέλεγα και με βασάνιζαν. Είχαμε πει ότι θα μείνουμε μαζί τον Σεπτέμβριο μετά τη γνωριμία μας, είχαμε πει ότι θα βάλουμε μπρος και για παιδί αλλά η ζωή είχε άλλα σχέδια. Έμεινα έγκυος με την πρώτη.

Παντρευτήκαμε για να βγει το παιδί από το νοσοκομείο με το επίθετο του Θοδωρή. Αλλιώς θα έβγαινε ως Αλεξάνδρα Μελέτη.

Παντρευτήκαμε μέσα σε τρία λεπτά.

Δεν ήθελα να πω σε κανέναν ότι παντρεύομαι. Υπήρξαν κάποιοι συνάδελφοι που με κατέκριναν για αυτό. Όταν ενημερώθηκα ότι υπάρχουν συνεργεία σε όλα τα δημαρχεία, πειράχτηκα και παντρευτήκαμε στα γραφεία τη DPG (του γαμπρού του συζύγου της, Δημήτρη Γιαννακόπουλου) και ειδοποιήσαμε τους συγγενείς λίγη ώρα πριν από τον γάμο».

Όπως εξήγησε από το 2012 εγγράφως είχε ζητήσει να μην παίζεται κανένα θέμα που την αφορά και ειδικά χωρίς την έγγραφη άδεια άλλων προσώπων αλλά όταν επισημοποίησε τη σχέση της με τον σύζυγό της κάπως άλλαξαν τα πράγματα.

Η εγκυμοσύνη και  η μητρότητα

Ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος κάνοντας windsurfing.

«Ο Θοδωρής μου είπε ότι είμαι έγκυος. Εγώ προετοιμαζόμουν για τον κύκλο μου. Όταν είδα την ημέρα που έπρεπε να έρθει, κάτι δεν πήγαινε καλά και μου δίνει το τεστ εγκυμοσύνης η φαρμακοποιός. Το έκανα για να βεβαιωθώ ότι δεν είμαι.

Πήρα τον Θοδωρή τηλέφωνο και έκλαιγα νιώθοντας όλο αυτό το δέος μιας γυναίκας που δεν περίμενε ότι θα κάνει παιδιά» είπε.

«Το κομμάτι της μητρότητας είναι καθαρά προσωπικό.

Δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω νωρίτερα στη μητρότητα. Όσο μεγαλώνω η σχέση μου με τη μητέρα μου γίνεται ακόμα πιο ουσιαστική. Την έχω σε πολύ ψηλό βάθρο παρότι την έχω μαστιγώσει απίστευτα. Την έχω σταυρώσει πριν τη βάλω στο βάθρο» εξήγησε.

«Μου την έχουν πέσει στη δουλειά και το πλήρωσα»

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για το #metoo.

Ποιος θα κάνει την καταγγελία στον χώρο μας; Πες ότι εγώ σου κάνω μια εξομολόγηση με ονόματα. Δεν θα πάρεις να μάθεις;

Δεν έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση ποτέ, δεν έχω βιαστεί ποτέ. Εγώ αυτό το “τώρα το θυμήθηκε;” δεν μπορώ να το ακούω.

Μου την έχουν πέσει μέσα στη δουλειά. Έχω πληρώσει τη χυλόπιτα. Αλλά εγώ είχα κι έναν τρόπο αφιλτράριστο. Έχω πετάξει και ατάκα σε κάποιον που μου την έχει πέσει. Του είπα «με τον παππού μου θα πάω στα μπουζούκια; Ο παππούς μου κοιμάται”. Βέβαια έβλεπα ότι αυτό έχει αντίκτυπο. Αλλάζαν οι βάρδιες, γίνονταν μεταθέσεις από την μια εκπομπή στην άλλη.

Λεκτική και συναισθηματική βία στη δουλειά έχω δεχτεί φουλ. Δεν γίνεται να πεις κάτι στον άλλον χωρίς να τον προσβάλλεις και να τον μειώσεις;

Έπεσα από τα σύννεφα γιατί δεν ήμουν μέσα στα πράγματα τόσο πολύ για να γνωρίζω συμπεριφορές αλλά δεν θα με ακούσεις να λέω “κρίμα γιατί ήταν πολύ καλοί ηθοποιοί”. Αυτά τα δύο δεν πρέπει να συγχέονται» είπε για τις περιπτώσεις Λιγνάδη- Φιλιππίδη.

Η παρουσιάστρια μίλησε για τη συνέντευξη που πήρε από τη Φώφη Γεννηματά, την τελευταία της πριν χάσει τη μάχη με τον καρκίνο.

«Μου έκανε μια κατάθεση ψυχής και ήταν μεγάλη τιμής. Με συγκίνησαν και τα λόγια μιας φίλης της ότι ήμουν επιλογή της. Ήταν πραγματικό πρότυπο».

Όπως είπε δεν θα ακύρωνε κάποια συνεργασία της ή επαγγελματική επιλογή γιατί «έτσι θα ακύρωνα ένα κομμάτι του εαυτού μου εκείνη την περίοδο. Υπάρχουν συνεργασίες που λέω ότι δεν θα έπρεπε να κάνω αλλά ταυτόχρονα τις ευλογώ γιατί κάτι πήρα».