Ελίνα Τζένγκο: «Όταν πήρα την ελληνική υπηκόοτητα έκανα πανελλήνιο ρεκόρ από τη χαρά μου»
Νέα

Ελίνα Τζένγκο: «Όταν πήρα την ελληνική υπηκόοτητα έκανα πανελλήνιο ρεκόρ από τη χαρά μου»

Ελίνα Τζένγκο: «Όταν πήρα την ελληνική υπηκόοτητα έκανα πανελλήνιο ρεκόρ από τη χαρά μου»

Η εξομολόγησή της για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να φτάσει στην κορυφή

Πρώτη καλεσμένη στην πρεμιέρα της εκπομπής «Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον» ήταν η 19χρονη πρωταθλήτρια του ακοντισμού, Ελίνα Τζένγκο.

Μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να αποκτήσει την ελληνική υπηκόοτητα, τις εγκαταστάσεις που δεν είχε φροντίσει η Πολιτεία για τους αθλητές αλλά και τη χαρά της για την επιτυχία που έκανε.

«Ελπίζω η Πολιτεία να πήρε ένα μάθημα από όλο αυτό.  Εμείς σαν αθλητές δεν τους χρειαζόμαστε όταν παίρνουμε τα μετάλλια γιατί μετά έχουμε τους χορηγούς μας. Ανάγκη τους έχουμε όλα τα προηγούμενα χρόνια γιατί δεν είχαμε τα απαραίτητα εφόδια. Θέλει μεγάλη δύναμη ψυχής για να συνεχίσεις», είπε η Ελίνα Τζένγκο.

Τι είναι αυτό όμως που της δίνει τη δύναμη να συνεχίσει;

«Η αγάπη για αυτό που κάνω γιατί πραγματικά πλέον το βλέπω σαν επάγγελμα. Οι άνθρωποι που πίστευαν σε μένα, ο προπονητής μου και η οικογένεια μου. Θα ήταν άσχημο να τα παρατήσω επειδή δεν είχαμε τις εγκαταστασεις», πρόσθεσε.

Δεν έλειψε και η αναφορά στους γονείς τους που ήταν πάντα δίπλα της.

«Οι γονείς μου πάλεψαν πολλοί για μένα. Ήταν μετανάστες και δούλευαν με μεροκάματα Ο πρωταθλητισμός είχε πολλά έξοδα, δυσκολεύτηκαν πολύ αλλά νιώθω ανακουφισμένη που βγάζω μόνη μου τα έξοδά μου και μπορώ να τους στηρίξω οικονομικά».

Η 19χρονη πρωταθλήτρια μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπισε στα πρώτα της βήματα.

«Είχα για αρκετά χρόνια θέμα με την ελληνική υπηκόοτητα. Έχω γεννηθεί εδώ και δεν μπορούσα να την αποκτήσω με τίποτα. Έπρεπε να συμπληρώσω 9 χρόνια ελληνικής εκπαίδευσης για να μπορέσω να το πάρω.

Όταν το πήρα έκανα πανελλήνιο ρεκόρ από τη χαρά μου.

Έφτασα πολλές φορές σε σημείο να τα παρατήσω όπως έκανε και η μεγάλη μου αδερφή επειδή δεν είχε την υπηκόοτητα», εξομολογήθηκε.