Έμιλυ Κολιανδρή: «Ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι σαν φωτεινή αχτίδα στο “Κάνε ότι κοιμάσαι”»
Νέα

Έμιλυ Κολιανδρή: «Ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι σαν φωτεινή αχτίδα στο “Κάνε ότι κοιμάσαι”»

Έμιλυ Κολιανδρή: «Ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι σαν φωτεινή αχτίδα στο “Κάνε ότι κοιμάσαι”»

Ο έρωτας με τον Χρήστο Λούλη και η σειρά που πρωταγωνιστεί

Καλεσμένη στον καναπέ του «Στούντιο 4» είναι η Έμιλυ Κολιανδρή και μίλησε για τη σειρά της ΕΡΤ που πρωταγωνιστεί, «Κάνε ότι κοιμάσαι» και τη σχέση της με τον Χρήστο Λούλη.

«Έχω περάσει ωραία χρόνια, ήταν εποχή αθωότητας και το φέρνω βαρέως ότι τα δικά μου παιδιά ζουν αυτή την εποχή με αυτές τις συνθήκες και αυτούς τους κινδύνους.

Από μικρή έπαιρνα το ποδήλατο, δεν είχαμε την ανάγκη να λέμε που πάμε και τι κάνουμε σε σχέση με τώρα», είπε για τα παιδικά της χρόνια.

Για τον λόγο που δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις ανέφερε: «Δεν είναι κάτι που με ευχαριστεί πολύ να δίνω συνεντεύξεις. Υπάρχουν συνάδελφοι, ανάμεσα σε αυτούς και ο Χρήστος Λούλης, που θέλουν να λένε για τη δουλειά τους. Εγώ βαριέμαι λίγο.

Σαν χαρακτήρας δεν είμαι τόσο μεγάλων συγκρούσεων, είμαι πιο ήπια, κάπως φιλτράρω τις δηλώσεις μου. Ιδανικά θα ήθελα να περνάω τη ζωή μου κάπως αόρατη.

Είμαι αρκετά χαμηλών τόνων, μου παίρνει πολύ χρόνο να ανοιχτώ, να δεθώ, να εκφραστώ».

Και πρόσθεσε: «Και σαν γονείς είμαστε πολύ διαφορετικοί. Εγώ προσπαθώ να τα ελέγξω όλα, είμαι πιο αυστηρή, ενώ ο Χρήστος είναι πιο συναισθηματικός, να τα συζητάει όλα».

Για την γνωριμία της με τον Χρήστο Λούλη εξομολογείται: «Όταν γνωριστήκαμε ήταν δύσκολες οι συνθήκες. Όλοι όσοι ήταν στο θίασο αναρωτιούνταν πώς σε συνθήκες πίεσης και θλίψης μπορεί να γεννηθεί ένας έρωτας. Ίσως ήταν και ένας τρόπος να σωθούμε κάπως.

Ήταν κάποια τρυφερά χρόνια, ήταν η πρώτη μας εμπειρία με τη δουλειά. Ερχόμασταν από σχολές που στις σχολές ήταν πολύ σκληρά και ζόρικα και υπήρχε η πεποίθηση ότι έπρεπε να ματαιωθείς, να ταπεινωθείς.

Τότε υπήρχε εκατέρωθεν ένα ζητούμενο, μας βασάνιζε όλους κάτι, οπότε δεν έγκειται στο σημερινό #metoo».

Και συνεχίζει: «Από νωρίς έχουμε συστηθεί ο ένας τον άλλον όπως είμαστε, για αυτό είμαστε ακόμα. Ήλπιζα ότι θα είμαστε μαζί μια ζωή, μου είχε φανεί πολύ όμορφος. Όταν είδα και τον χαρακτήρα του είπα “κέρδισα το πρώτο λαχείο”.

Στο πρώτο ραντεβού ήταν κρυφό λόγω δουλειάς, πήγαμε για τσιγάρα και στη βόλτα κάπως τα “φτιάξαμε”.

Είχαμε πάει διακοπές μαζί και είχαμε πει ψέματα. Εγώ είχα πει ότι πήγα Άμστερνταμ και ο Χρήστος στην Κέρκυρα.

Σαν μέρα επετείου υπολογίζουμε τη μέρα στο Γκάζι.

Πριν τη βόλτα στο Αιγάλεω, είχε κανονίσει μια συνάντηση να βρεθούμε σπίτι της και ο Χρήστος δεν ήρθε, τον είχε πάρει ο ύπνος».

Η Έμιλυ Κολιανδρή συμμετέχει στη νέα αστυνομική σειρά της ΕΡΤ, «Κάνε ότι κοιμάσαι», και υποδύεται τη μητέρα ενός μαθητή που θα ανατρέψει τα δεδομένα.

«Είπα αμέσως το “ναι” και γιατί νόμιζα στην αρχή ότι ήταν η μεταφορά ξένης σειράς. Έχει τη δομή που κάθε επεισόδιο τελειώνει με μια ανατροπή, κάτι που δεν το έχω συναντήσει σε σειρά 62 επεισοδίων.

Το συγκεκριμένο με γοητεύει γιατί θίγει ένα θέμα που δεν έχει θιχτεί σε πολλές σειρές. Η διαχείριση αυτού του θυμού σε τέτοιες ηλικίες δεν είναι πολύ ομαλή. Με αυτή την ιστορία με τους εκβιασμούς με τα κινητά και την εγκληματικότητα, αυτά τα παιδιά που είναι στη σειρά δεν είναι παιδιά κολλεγίων.

Έχει μια ωμότητα και σκληρότητα που είναι χρήσιμη γιατί δεν θες σε τέτοια ηλικία να σου κουνήσει το δάχτυλο.

Θεωρώ αν πιάσει αυτή την ηλικία ίσως βγει κάτι καλό.

Και στα επόμενα επεισόδια θίγεται το θέμα της κοινωνικής ανισότητας, της περιθωριοποίησης, πώς ένα παιδί από θύμα γίνεται θύτης.

Κάτι γίνεται κάθε φορά που δεν το περίμενες, άλλοι παρουσιάζονται διαφορετικά, πας να συμπαθήσεις κάποιον και τελικά δεν είσαι σίγουρος για κανέναν», ανέφερε για το περιεχόμενη της σειράς.

Για τη συνεργασία της με τον Σπύρο Παπαδόπουλο είπε: «Ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι σαν φωτεινή αχτίδα σε αυτή τη σειρά. Είναι πολύ συγκινητικός ο τρόπος του γιατί είναι πάντα με μια εντυπωσιακή ευγένεια».