Επίθεση Αλέξη Κούγια σε Ανδρέα Ηλιάδη: «Κάθεσαι σαν την κατίνα “ψου, ψου”. Γέλα! Σε λίγο θα κλάψεις. Θα σε βάλουμε φυλακή!»
Νέα

Επίθεση Αλέξη Κούγια σε Ανδρέα Ηλιάδη: «Κάθεσαι σαν την κατίνα “ψου, ψου”. Γέλα! Σε λίγο θα κλάψεις. Θα σε βάλουμε φυλακή!»

Επίθεση Αλέξη Κούγια σε Ανδρέα Ηλιάδη: «Κάθεσαι σαν την κατίνα “ψου, ψου”. Γέλα! Σε λίγο θα κλάψεις. Θα σε βάλουμε φυλακή!»

Χαμός στην πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Έξι βίντεο που αποδεικνύουν πως η 9χρονη Τζωρτζίνα δεν ήταν «φυτό» και είχε μεγάλη βελτίωση έχει στην κατοχή του ο εντατικολόγος, Ανδρέας Ηλιάδης, και αναμένεται να τα προσκομίσει στο δικαστήριο.

Μετά την δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπου ο κ. Κούγιας είπε πως είναι ανήθικο που επιχειρούσαν επί 55 λεπτά να επαναφέρουν στη ζωή τη Τζωρτζίνα με ΚΑΡΠΑ, ο Ανδρέας Ηλιάδης δήλωσε πως έχει έξι βίντεο τα οποία δείχνουν την κατάσταση του παιδιού και θα τα προσκομίσει αργότερα στη δίκη.

Το πρώτο βίντεο δείχνει τη βελτίωση του παιδιού και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «φαίνεται η προσπάθεια του παιδιού να εστιάσει, να παρακολουθήσει, γελά και κάνει κινήσεις».

Το δεύτερο βίντεο είναι από τη φυσικοθεραπεία του παιδιού, όπου είναι αρκετά ενεργό και τα αλλά βίντεο τα έχει στείλει η κατηγορούμενη, Ρούλα Πισπιρίγκο,υ και φαίνεται πως δεν υπάρχει κανένα επιληπτικό περιστατικό.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο Αλέξης Κούγιας ανέβασε τους τόνους υποβάλλοντας ερωτήσεις στον Ανδρέα Ηλιάδη με αφορμή την κατάθεση του γιατρού ότι η 34χρονη πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου.

Κούγιας: Ξέρετε κάποιον ψυχίατρο στην Ελλάδα που να έχει διαγνώσει σύνδρομο Μινχάουζεν;

Ηλιάδης: Δεν γνωρίζω.

Πρόεδρος: Ωραία απαντήσατε για να ικανοποιεί τον συνήγορο.

Κούγιας: Δεν ικανοποιεί τον συνήγορο. Δικαστήριο είναι, δεν είμαστε στο κομμωτήριο.

Πρόεδρος: Μην προβαίνετε σε σχόλια.

Ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι οι γιατροί στην Πάτρα με επικεφαλής, όπως είπε τον Ανδρέα Ηλιάδη, παίδευσαν την πελάτισσά του, με στόχο να της φορτώσουν ευθύνες για ένα έγκλημα που δεν έκανε ποτέ.

«Κλειδί», όπως ανέφερε ο ποινικολόγος, ήταν η διάγνωσή της, με σύνδρομο Μινχάουζεν.

Κούγιας: Επιτρέπεται σύμφωνα με τους κανονισμούς να στέλνεται σε ψυχίατρο μια γυναίκα παγιδεύοντας την ουσιαστικά αφού δεν της λέτε τον λόγο και τι υποψιάζεστε; Είναι παγίδευση αυτή να την στέλνετε στον ψυχίατρο τάχα για να τη βοηθήσετε, ναι ή όχι;

Ηλιάδης: Οι γιατροί δεν παγιδεύουν. Θεραπεύουν. Δεν είναι λίγες οι φορές που συνεργαζόμαστε με την ψυχιατρική και στέλνουμε στην ψυχιατρική μητέρες σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις.

«Ο στόχος ήταν δυστυχώς η μικρή Τζωρτζίνα»

Ο Ανδρέας Ηλιάδης άρχισε να περιγράφει τα όσα έκανε για να βοηθήσει την οικογένεια και να κρατήσει στη ζωή τη μικρή Τζωρτζίνα. Ήταν ο πρώτος που όπως είπε έβαλε στο τραπέζι το σύνδρομο Μινχάουζεν και ζήτησε τη βοήθεια ψυχιάτρων.

Κούγιας: Είχατε πει στην κατάθεσή σας «επισκέφθηκα δύο ψυχιάτρους». Για ποιο λόγο πήγατε σε συνεδρίες; Συνεδρίες κάνουν γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να κάνουν αποτοξίνωση, που έχουν προβλήματα με ναρκωτικά. Εσείς τι ρόλο θα παίζατε; Δεν ήσασταν συγγενής με την κατηγορούμενη!

Ηλιάδης: Προσπαθούσα να αντλήσω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσα γι’ αυτό το σύνδρομο. Άρα ο πιο κοντινός άνθρωπος που θα μπορούσε να μου δώσει πληροφορίες ήταν οι ίδιοι οι ψυχίατροι.

Κούγιας: Σε αυτές τις συνεδρίες μιλήσατε για τη συγκεκριμένη μητέρα;

Ηλιάδης: Ναι πήγα ως γιατρός της Τζωρτζίνας.

Κούγιας: Επιτρέπεται αυτό ή είναι παράβαση για το ιατρικό απόρρητο;

Ηλιάδης: Νομίζω επιβάλλεται. Κάθε γιατρός που σέβεται τον όρκο του Ιπποκράτη. Θα ήθελα να μην μπλέκεται τη διαταραχή Μινχάουζεν με την διαταραχή Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου γιατί ο στόχος ήταν η μικρή Τζωρτζίνα.

Ο Αλέξης Κούγιας επαναλαμβάνει πως η 34χρονη σήμερα κατηγορούμενη βρέθηκε αναπάντεχα παγιδευμένη. Ενώ, όπως ανέφερε, εκείνη αγωνιούσε για την ζωή της κόρης της, και κάποιοι έπαιζαν παιχνίδια πίσω από την πλάτη της.

Κούγιας: Είχαν την ίδια άποψη οι υπόλοιποι γιατροί στη ΜΕΘ ότι πάσχει από σύνδρομο Μινχάουζεν;

Ηλιάδης: Όλοι γνώριζαν αν με ρωτάτε…

Κούγιας: Αυτό σας ρώτησα; Συμφωνούσαν όλοι ή το λέγατε μόνο εσείς και η κυρία Φίφη που διαβάζει βιβλία για σύνδρομο Μινχάουζεν; Ποιος είχε την ιδέα για το Μινχάουζεν;

Ηλιάδης: Το σύνδρομο αυτό το έβαλα στο τραπέζι εγώ. Υπήρχαν σοβαρότατοι προβληματισμοί από όλους μας για τους αιφνίδιους θανάτους. Εγώ ήθελα να το αποκλείσω, κανείς δεν ήθελε να πάσχει η μητέρα από το σύνδρομο.

«Παίρνατε τα όργανα και κοροϊδεύατε ανθρώπους»

Οι τόνοι στο δικαστήριο συνέχισαν να ανεβαίνουν με αιχμηρές ατάκες από τον γνωστό ποινικολόγος ο οποίος ενώπιον όλων δήλωσε ότι στόχος του είναι να μπει στην φυλακή ο Ανδρέας Ηλιάδης και να χάσει την άδειά του.

Κούγιας: Εδώ λέτε θα βάλουμε ένα μηχανηματάκι. Γιατί δεν είπατε στους ανθρώπους αυτούς, η πιθανότητα το παιδί σας, να είναι ένα παιδί που να μπορεί να συνομιλεί, να κουνάει τα χεράκια του, τα ποδαράκια του, είναι μία στο δισεκατομμύριο; Γιατί δεν τους λέτε αυτό από την αρχή;

Ηλιάδης: Ακούστηκε η λέξη μηχανηματάκι. Τα πράγματα ήταν πάρα πολύ σοβαρά.

Κούγιας: Εντάξει τώρα είναι πονηρός, προς Θεού δηλαδή. Να απαντάει στις ερωτήσεις μου. Δεν απαντάει ποτέ. Κοροϊδεύατε τους ανθρώπους, τους παίρνατε τα όργανα.

Κούγιας: Κύριε Ηλιάδη, εδώ είστε για να καταθέσετε, όχι για να δίνετε συνέντευξη. Κάθεσαι από το πρωί σαν την κατίνα ψου ψου ψου… Γελάς; Γέλα! Σε λίγο θα κλάψεις.

«Προσπαθώ να σας κλείσω στη φυλακή – Το λέω ευθέως»

Κούγιας: Ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής της ψυχιατρικής του νοσοκομείου σας λένε ότι δεν μπορεί να διαγνωστεί εδώ το σύνδρομο Μινχάουζεν, ότι θέλει χρόνο. Και να κλειστεί ραντεβού να πάει σε τρίτο ψυχίατρο. Από ποιον κλείστηκε;

Ηλιάδης: Οι ψυχίατροι στη συζήτηση που είχαμε, είπαμε να πάει στον κύριο Αλεξόπουλο, που ήταν ο ψυχίατρος της βάρδιας.

Κούγιας: Στην τύχη δηλαδή, χωρίς να ξέρετε ποιος ψυχίατρος θα την εξετάσει κι αν έχει σχετικές γνώσεις;

Ηλιάδης: Η λογική ήταν να εξεταστεί αυτό το περιστατικό ως έκτακτο. Να πάει η μητέρα να δει τον γιατρό που ήταν σε εφημερία.

Κούγιας: Κύριε υπήρχε κανένα έκτακτο περιστατικό; Τι είναι αυτά που λέτε;

Ηλιάδης: Σας είπα η φιλοσοφία ήταν αυτή.

Κούγιας: Ποια φιλοσοφία; Ποιανού;

Ηλιάδης: Τι προσπαθούμε να κάνουμε;

Κούγιας: Προσπαθούμε να σας κλείσουμε στη φυλακή. Σας το λέω ευθέως. Και θα πάτε! Και θα χάσετε και την άδεια σας, θα το δείτε!

Πρόεδρος προς Κούγια: Στον μάρτυρα θα μιλάτε με ευγένεια.

Ηλιάδης: Εξήγησα στο δικαστήριο την προσπάθεια μου, την οποία έκανα, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα.

Κούγιας: Ποια προσπάθεια; Να πείσετε ότι η κατηγορούμενη πάσχει από Μινχάουζεν με το ζόρι; Του τρελού τελείως; Προσπαθούσατε να την καταστήσετε με το ζόρι κατηγορούμενη, επειδή δεν μπορούσατε να δικαιολογήσετε πώς χάθηκαν τρία παιδιά.