Eric Burdon: Η στιγμή που ο θρύλος της ροκ τραγουδά στην ελληνική τηλεόραση το House of rising sun σε ένα mash up με Βασίλη Τσιτσάνη!
Νέα

Eric Burdon: Η στιγμή που ο θρύλος της ροκ τραγουδά στην ελληνική τηλεόραση το House of rising sun σε ένα mash up με Βασίλη Τσιτσάνη!

Eric Burdon: Η στιγμή που ο θρύλος της ροκ τραγουδά στην ελληνική τηλεόραση το House of rising sun σε ένα mash up με Βασίλη Τσιτσάνη!

Από τις κορυφαίες μουσικές στιγμές στην ελληνική τηλεόραση

Έναν θρύλο της ροκ μουσικής σε μια μεγάλη αποκλειστικότητα φιλοξένησε στην πρεμιέρα του στην ΕΡΤ1  το «Μουσικό Κουτί», τον Eric Burdon.

Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση ένας από τους μεγαλύτερους μύθους της ροκ και μπλουζ σκηνής, η ψυχή των Αnimals, μία από τις σπουδαιότερες μορφές της μουσικής ιστορίας του 20ού αιώνα που, μπήκε στο πλατό της εκπομπής.

Ο μεγάλος μουσικός μίλησε για την περιπετειώδη ζωή του, ενώ ξεναγείται στην ελληνική μουσική με τη βοήθεια του καταξιωμένου μουσικού Θωμά Κωνσταντίνου από τους ΤΑΚΙΜ και της εξαιρετικής νεαρής ερμηνεύτριας Σεμέλης Παπαβασιλείου.

Η αγάπη του για την Αθήνα και τη μουσική

Μέλος του Rock ‘n’ Roll Hall of Fame από το 1994 και ανάμεσα στους καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών σύμφωνα με το Rolling Stone, μετρά πάρα πολλά επιτεύγματα στα 60 χρόνια καριέρας του.

Όπως είπε,  ζει στην Ελλάδα σε ένα σπίτι όπου ένα δωμάτιο καταλαμβάνουν μόνο τα βιβλία που έχει φέρει από την Καλιφόρνια εξηγώντας ότι καταπολέμησε τη δυσλεξία διαβάζοντας ακατάπαυστα.

«Συνέχισα να πίνω, να παίρνω ναρκωτικά και να παίζω μουσική σαν τρελός και αυτό άρεσε στον κόσμο. Αυτό το έκανα μέχρι πρόσφατα. Τώρα είμαι νηφάλιος, είμαι στην Ελλάδα και δεν ξέρω τι κάνω» είπε χαρακτηριστικά.

«Η μουσική είναι το καλύτερο όπλο» είπε  με πάθος.

Για τον Bruce Springsteen, λέει: «Τον αγαπώ. Είναι ροκ σταρ του ύψιστου είδους και δεν έχει ξεχάσει από πού προέρχεται».

Για τη Μελίνα Μερκούρη: «Λάτρευα τη Μελίνα, καθώς και την υπέροχη ταινία που είχε κάνει ‘‘Ποτέ την Κυριακή’’. Όταν ήσουν κοντά της, τα μάτια της ήταν τόσο έντονα. Εξέπεμπε δυναμικότητα».

Για τον John Lennon: «Ήμουν φίλος με τους Beatles, όμως μπορώ να πω ότι πιο πολύ δεμένος ήμουν με τον John Lennon. Αν εγώ ήμουν τρελός, αυτός ήταν θεότρελος!»

«Όταν συνεργάζεσαι με τον Eric Burdon, είναι σαν να συνεργάζεσαι με έναν παλιό Έλληνα τραγουδιστή της παραδοσιακής μουσικής. Η αυθεντικότητά του, η ταπεινότητά του και η αμεσότητά του είναι η ίδια» τονίζει ο Θωμάς Κωνσταντίνου, ένας από τους κορυφαίος σολίστες παραδοσιακών οργάνων, μιλώντας για τη συνεργασία του με τον ζωντανό θρύλο της ροκ.

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι διλημμάτων, ο Burdon διάλεξε την Αθήνα έναντι του Λος Άντζελες, το Βερολίνο από το Λονδίνο, τους Beatles έναντι των Stones αν και με δυσκολία ενώ επέλεξε το τσίπουρο έναντι μιας καλής μπύρας.

https://streamable.com/cshhld

Τσιτσάνης και Ηouse of rising sun

Το αποκορύφωμα της εκπομπής ήταν σίγουρα το εξαιρετικό μουσικό mash up του κομματιού «Η μάγισσα της Αραπιάς» του Βασίλη Τσιτσάνη με το θρυλικό House of rising sun των Animals, με τον Burdon να μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή και έναν αυθεντικά ροκ ήχο από τους εξαιρετικούς μουσικούς της εκπομπής.

Και φυσικά τα σχόλια έπεσαν βροχή παρά το γεγονός ότι υπήρξαν αρκετά που δήλωναν ενόχληση για τη μετακίνηση της εκπομπής μία ώρα αργότερα από ό,τι προβαλλόταν πέρσι.

https://streamable.com/h835o4

https://twitter.com/stathisdrogosis/status/1443308496146030598

https://twitter.com/JoeShelby18/status/1443313154168066055