«Έρωτας φυγάς»: Έρχεται η νέα σειρά εποχής του Οpen με την επιμέλεια του Δημήτρη Αποστόλου και καστ με μεγάλα ονόματα
Νέα

«Έρωτας φυγάς»: Έρχεται η νέα σειρά εποχής του Οpen με την επιμέλεια του Δημήτρη Αποστόλου και καστ με μεγάλα ονόματα

«Έρωτας φυγάς»: Έρχεται η νέα σειρά εποχής του Οpen με την επιμέλεια του Δημήτρη Αποστόλου και καστ με μεγάλα ονόματα

Με φόρα θα μπει τη νέα σεζόν και το Open στη μυθοπλασία. Έτσι εκτός από τη συνέχεια του «Κόκκινου ποταμιού» έρχεται και η νέα, καθημερινή, δραματική σειρά εποχής «Έρωτας φυγάς».

Θα μας ταξιδέψει στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’50 που ξεπερνά τα σκοτάδια της, προχωρά και εξελίσσεται, μέσα από έναν έρωτα μοιραίο, πλοκή συναρπαστική, σταυροδρόμια ηθικής που συναντάμε ακόμη στο σήμερα, έντονους χαρακτήρες, συναισθήματα, και καταιγιστικές ανατροπές.

Η σκηνοθεσή είναι του Βασίλη Τσελεμέγκου σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Πορτοκαλάκη, τη διασκευή σεναρίου ανέλαβε η Ρένα Ρίγγα ενώ την επιμέλεια του σεναρίου έχει ο Δημήτρης Αποστόλου.

Ο πυρήνας της ιστορίας είναι φυσικά ο έρωτας ενώ το καστ είναι μοναδικό:

Αντώνης Καρυστινός

Ντάνη Γιαννακοπούλου

Σταύρος Σβήγκος

Γεράσιμος Γεννατάς

Μαρία Κωνσταντάκη

Μαριάννα Πολυχρονίδη

Κώστας Κάππας

Κώστας Καζανάς

Αρετή Πασχάλη

Λεωνίδας Καλφαγιάννης

Λίλη Τσεσματζόγλου

Μαρία Καβουκίδου

Δένια Μιμερίνη

Χρύσα Κλούβα

Στον ρόλο του Στέφανου Παράσχου, ο Σταύρος Ζαλμάς και στον ρόλο της γιαγιάς Αθηνάς, η Έφη Παπαθεοδώρου.

Η ιστορία της σειράς

Ο έρωτας του Μάρκου, ενός μηχανικού αυτοκινήτων και της Αλεξάνδρας, μιας ράφτρας, που αρχίζει στην Αθήνα το 1955 με τις πιο απλές, καθημερινές και ευοίωνες προοπτικές, φτάνει να γίνει η αιτία μιας τεράστιας αντιπαράθεσης κάπου στη Μεσσηνία, σε αγροτική περιοχή με μεγάλα τσιφλίκια. Όλη η περιοχή συγκλονίζεται από τον πόλεμο που ξεσπάει εξαιτίας αυτού του έρωτα.

Μια δολοφονία για λόγους τιμής φέρνει το ζευγάρι σε μια απόμακρη επαρχία. Κρύβονται σ’ ένα μεγάλο τσιφλίκι ως εργάτες γης. Κανείς δεν ξέρει ότι είναι ζευγάρι. Αυτό οδηγεί σε παρεξηγήσεις και την προοπτική λάθος σχέσεων. Γεννιούνται ίντριγκες και υπόγειες κόντρες.

Ο άρχοντας της περιοχής, Ιάσωνας Δεμερτζής ερωτεύεται με πάθος την Αλεξάνδρα. Όταν εκείνη χάνει τον Μάρκο, που καταδικάζεται για δολοφονία, την παντρεύεται αγνοώντας ότι εκείνη είναι έγκυος.

Ο Μάρκος βγαίνοντας από την φυλακή βάζει σκοπό στη ζωή του να εκδικηθεί. Για να το πετύχει αυτό θα καταφέρει να γίνει εξίσου ισχυρός με τον αντίπαλό του. Ο πόλεμος μεταξύ τους θα είναι πόλεμος ως το τέλος. Όταν τα όνειρα γκρεμίζονται και όταν οι αθώοι αδικούνται, τότε η εκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος…

Μία αγάπη που παίρνει σάρκα και οστά την περίοδο που οι αυθεντικές αξίες γίνονται πυξίδα και οδηγός για την Ελλάδα, που στα απόνερα του Β’ Παγκοσμίου και του Εμφυλίου πολέμου, διεκδικεί και λαχταρά να αλλάξει, να εξελιχτεί, να προοδεύσει, ενώ παράλληλα κρατιέται σχεδόν πεισματικά από γνώριμες πρακτικές και εικόνες του παρελθόντος, σ’ έναν κόσμο που προχωρά σαρωτικά και χωρίς γυρισμό.

Στην ελληνική, ταλαιπωρημένη αλλά πάντα δυνατή, επαρχία που επουλώνει πληγές ενώ διψά για την επόμενη μέρα, την πρόοδο και την ορατή σχεδόν ευημερία, που δικαιωματικά της ανήκει.

Αποχρώσεις και εκφάνσεις ζωής και καρδιάς που γίνονται μαθήματα και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να περιγράφουν, να επεξηγούν, και γιατί όχι να δικαιολογούν, περισσότερο ίσως από ποτέ, κοινωνικές επιλογές, συμπεριφορές και αποφάσεις προσωπικές αλλά και συλλογικές.

Μία σειρά εποχής που μυρίζει Ελλάδα. Γνώριμη, νοσταλγική, που μιλάει για ένα μυθιστοριογραφικό έρωτα απ’ αυτούς που αξίζει κανείς να τους ζει και αν δεν τολμά, αξίζει τουλάχιστον να τους δει.