ΕΡΤ: Έρχεται το μεγάλο debate για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ με συντονίστρια την Αντριάνα Παρασκευοπούλου
Νέα

ΕΡΤ: Έρχεται το μεγάλο debate για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ με συντονίστρια την Αντριάνα Παρασκευοπούλου

ΕΡΤ: Έρχεται το μεγάλο debate για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ με συντονίστρια την Αντριάνα Παρασκευοπούλου

Θα σχολιάζουν τις απαντήσεις των συνυποψηφίων τους οι μετέχοντες

Η Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 22:00 θα είναι η μεγάλη μέρα για τους υποψήφιους μνηστήρες της θέσης του προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Είναι η μέρα που η ΕΡΤ1 θα μεταδώσει απευθείας το debate των πέντε εκ των έξι υποψηφίων του κόμματος. έπειτα από δικό τους αίτημα,

Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Χρηστίδης θα συμμετέχουν στο debate με μεγάλο απόντα τον Γιώργο Παπανδρέου.

Οι καινοτομίες που θα εφαρμόσει η ΕΡΤ

Σύμφωνα με το δελτίο που εξέδωσε η ΕΡΤ θα εφαρμοστεί ένα νέο μοντέλο στο debate που θα συντονίσει η Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Η πρώτη καινοτομία που αποφασίστηκε είναι η συμμετοχή τριών μόνον δημοσιογράφων, και συγκεκριμένα των Γιώργου Κουβαρά, Τάσου Παππά και Παύλου Τσίμα, γεγονός που θα επιτρέψει στους δημοσιογράφους να θέσουν περισσότερες ερωτήσεις σε κάθε υποψήφιο, ενώ επιπλέον και οι τρεις θα έχουν τη δυνατότητα –δύο φορές στη διάρκεια του debate– να παρέμβουν στη ροή της διαδικασίας διατυπώνοντας διευκρινιστική ερώτηση, όποτε εκείνοι το επιλέξουν.

Η δεύτερη καινοτομία -που δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα μας- είναι ότι μετά το τέλος κάθε θεματικής ενότητας, ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί (αν το επιθυμεί) να σχολιάζει επί 45’’ τις απαντήσεις των συνυποψηφίων του, που έχουν προηγηθεί.

Τέλος, θα υπάρχει και απευθείας διάλογος μεταξύ τους, καθώς αφού ολοκληρωθούν οι πέντε θεματικές ενότητες, κάθε υποψήφιος θα μπορεί να θέσει, για ένα λεπτό, μία ερώτηση σε όποιον συνυποψήφιό του επιθυμεί και εκείνος να απαντήσει σε ενάμισι λεπτό.

Οι θεματικές ενότητες του debate είναι οι ακόλουθες:

1. Διαχείριση κρίσεων: Πανδημία και κράτος πρόνοιας – Οικονομική κρίση – Κλιματική αλλαγή – Ενεργειακή κρίση – Δημογραφικό
2. Εξωτερική πολιτική: Εθνικά θέματα – Η σχέση με την Τουρκία – Μεταναστευτικό
3.Δημοκρατία – Θεσμοί – Δικαιοσύνη – Πολιτικό Σύστημα – Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση – Νέες τεχνολογίες.
4. Η θέση του Κινήματος Αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό-Πολιτική, εκλογική στρατηγική και συμμαχίες – Η σχέση με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ – Το μέλλον της παράταξης-Η ελληνική και ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία-Η επόμενη μέρα.
5. Ελεύθερη ερώτηση εκτός θεματικού πλαισίου.

Ως προς τη διαδικασία που έχει συμφωνηθεί για τις πέντε ενότητες, η διάρκεια κάθε δημογραφικής ερώτησης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’’ και η διάρκεια κάθε απάντησης τα 90’’.