ΕΣΡ: Πρόστιμο στο STAR για το GNTM
Νέα

ΕΣΡ: Πρόστιμο στο STAR για το GNTM

ΕΣΡ: Πρόστιμο στο STAR για το GNTM

Συνεδρίασε σήμερα το ΕΣΡ για το Greece’s Next Top Model του STAR. Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, το Συμβούλιο επιβάλει χρηματικό πρόστιμο 20.000€ στο κανάλι. Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει πως το πρόγραμμα υποβαθμίζει την ποιότητα. Επιπλέον, το ΕΣΡ φαίνεται πως θα επιδώσει μαζί με το πρόστιμο, σύσταση που θα καλεί το STAR να αλλάξει τη σήμανση καταλληλότητας του GNTM. Συστήνεται λοιπόν η χρήση του σήματος “απαραίτητη η γονική συναίνεση”.

Το ΕΣΡ είχε καλέσει στις αρχές του Νοέμβρη τους υπεύθυνους του καναλιού προκειμένου να τους δοθούν εξηγήσεις. Στην ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο έκανε λόγο για ενδεχόμενη παράβαση διατάξεων του κανονισμού του ΕΣΡ. Πιο συγκεκριμένα, εξετάστηκε κατά πόσο τηρείται ο «σεβασμός της αξιοπρέπειας των συμμετεχόντων και η τήρηση της ευπρέπειας και καλαισθησίας στη γλώσσα και τη συμπεριφορά».

Ωστόσο, η απόφαση δεν έχει ακόμη φτάσει στα χέρια των υπευθύνων του STAR. Σε περίπτωση που το κανάλι αναγκαστεί να αλλάξει τη σήμανση καταλληλότητας, ενδέχεται πλάνα από το reality να μην δύνανται να προβληθούν πριν από τις 21.00 το βράδυ. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει, πως θα καταστεί αδύνατη η αναπαραγωγή του από άλλες εκπομπές.