Eurovision 2021: Αυτές είναι οι 41 χώρες που θα συμμετέχουν – Τι αλλάζει;
Νέα

Eurovision 2021: Αυτές είναι οι 41 χώρες που θα συμμετέχουν – Τι αλλάζει;

Eurovision 2021: Αυτές είναι οι 41 χώρες που θα συμμετέχουν – Τι αλλάζει;

O 65oς Διαγωνισμός Τραγουδιού έρχεται τον Μάιο

Μετά την αναβολή που πήρε ο διαγωνισμός λόγω του κορονοϊού, όλα φαίνεται πως είναι έτοιμα για να διοργανωθεί η Eurovision τον Μάιο του 2021 με νέα δεδομένα και συνθήκες λόγω της πανδημίας στο Ahoy Arena του Ρόττερνταμ της Ολλανδίας στις 18, 20 και 22 Μαΐου του 2021.

Η διοργανώτρια EBU έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τη λίστα με τις 41 χώρες που θα είναι στον διαγωνισμό εκφράζοντας την ικανοποίησή της που δεν έκανε καμία πίσω παρά τον Covid.

Όπως ανέφερε ο Martin Österdahl, Executive Supervisor της Eurovision: «Θα έχουμε ακριβώς το ίδιο line up χωρών όπως αν γινόταν το 2020 και είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουν».

Ήδη όπως έχετε διαβάσει στο Znews, η EBU επεξεργάζεται 4 σενάρια για το πώς θα γίνει η διοργάνωση ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Όπως δήλωσε ο Sietse Bakker, Executive Producer της Eurovision 2021: «Η συμμετοχή των 41 χωρών αποδεικνύει την εμπιστοσύνη στη χώρα μας ότι εξακολουθεί να μπορεί να διοργανώσει τον διαγωνισμό που ακυρώθηκε. Έχουμε θέσει τον πήχη ψηλά. Επεξεργαζόμαστε εκτεταμένα πρωτόκολλα που θα εξασφαλίζουν την υγεία των υπαλλήλων, συμμετεχόντων, του Τύπου και των επισκεπτών όσο περισσότερο γίνεται».

Οι χώρες που θα συμμετέχουν

Το σλόγκαν για τη Eurovision είναι το ίδιο με πέρσι, δηλαδή Open Up.

Αναλυτικά αυτές είναι οι χώρες και μέλη της EBU που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό της Eurovision στο Ρόττερνταμ το 2021:

Αλβανία (RTSH)

Αρμενία (AMPTV)

Αυστραλία (SBS)

Αυστρία (ORF)

Αζερμπαϊτζάν (Ictimai TV)

Βέλγιο (VRT)

Βόρεια Μακεδονία (MKRTV)

Βουλγαρία (BNT)

Γαλλία (FT)

Γερμανία (ARD/NDR)

Γεωργία (GPB)

Δανία (DR)

Εσθονία (ERR)

Ελβετία (SRG SSR)

Ελλάδα (EΡT)

Ηνωμένο Βασίλειο (BBC)

Ισλανδία (RUV)

Ιρλανδία (RTE)

Ισπανία (TVE)

Ισραήλ (KAN)

Ιταλία (RAI)

Κροατία (HRT)

Κύπρος (CyBC)

Λετονία (LTV)

Λευκορωσία (BTRC)

Λιθουανία (LRT)

Μάλτα (PBS)

Μολδαβία (TRM)

Νορβηγία (NRK)

Ολλανδία (AVROTROS)

Ουκρανία (UA:PBC)

Πολωνία (TVP)

Πορτογαλία (RTP)

Ρουμανία (TVR)

Ρωσία (Channel One)

Σαν Μαρίνο (RTV)

Σερβία (RTS)

Σλοβενία (RTVSLO)

Σουηδία (SVT)

Τσεχία (CT)

Φινλανδία (YLE)

19 από τους συμμετέχοντες που θα πήγαιναν φέτος στον διαγωνισμό θα επιστρέψουν το 2021, ανάμεσά τους και η Ελλάδα με τη Stefania, ενώ τελευταία δήλωσε συμμετοχή η Ισλανδία που επιστρέφει στη Eurovision. Επίσης πολλές χώρες ανακοίνωσαν ότι θα διοργανώσουν εθνικούς τελικούς παρά την πανδημία για να αναδείξουν ποιος θα τις εκπροσωπήσει.

Από τις 41 χώρες, οι 35 θα είναι αυτές που θα διαγωνιστούν στους 2 ημιτελικούς ενώ θα προκριθούν δέκα από κάθε ημιτελικό για να προστεθούν στις 5 χώρες που περνούν απευθείας στον τελικό (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και η διοργανώτρια Ολλανδία).