Eurovision 2023: Στο Λίβερπουλ ο 67ος διαγωνισμός τραγουδιού!
Νέα

Eurovision 2023: Στο Λίβερπουλ ο 67ος διαγωνισμός τραγουδιού!

Eurovision 2023: Στο Λίβερπουλ ο 67ος διαγωνισμός τραγουδιού!

Δεδομένης της εμπόλεμης κατάστασης η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να φιλοξενήσει τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Όπως είχε ανακοινωθεί πρόσφατα, η χώρα που επιλέχθηκε για τη διεξαγωγή του 67ου διαγωνισμού τραγουδιού ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστή η πόλη που θα  υποδεχτεί συμμετέχοντες και θεατές.

Η παράδοση θέλει τη χώρα που κερδίζει τον διαγωνισμό τη μία χρονιά να τον φιλοξενεί την επόμενη. Ωστόσο η EBU απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει η διοργάνωση στην Ουκρανία, για λόγους ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι η διοργάνωση ανατέθηκε στη Βρετανία, τη χώρα που κατέλαβε την δεύτερη θέση.

Επικρατέστερες πόλεις για να φιλοξενήσουν τον θεσμό ήταν ήταν τo Μπέρμινχαμ, η Γλασκώβη, το Λιντς, το Λίβερπουλ, το Μάντσεστερ, το Νιούκαστλ και το Σέφιλντ.

Ωστόσο, η διοργάνωση κατέληξε σε δύο, το Λίβερπουλ και τη Γλασκώβη. Ύστερα από ζωντανή κλήρωση στο BBC το Λίβερπουλ θα ανοίξει τις «πόρτες» του για τον διεθνή ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Στην επίσημη ανακοίνωση της EBU αναφέρεται ότι ο πρώτος ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου, ο δεύτερος στις 11 Μαΐου, ενώ ο μεγάλος τελικός στις 13 Μαΐου.