Eurovision: Σάλος από το πλάνο του τραγουδιστή των Maneskin που μοιάζει να κάνει ναρκωτικά – Η επίσημη ανακοίνωση του γκρουπ
Νέα

Eurovision: Σάλος από το πλάνο του τραγουδιστή των Maneskin που μοιάζει να κάνει ναρκωτικά – Η επίσημη ανακοίνωση του γκρουπ

Eurovision: Σάλος από το πλάνο του τραγουδιστή των Maneskin που μοιάζει να κάνει ναρκωτικά – Η επίσημη ανακοίνωση του γκρουπ

Ποιοι είναι οι Ιταλοί ροκάδες που ξεσήκωσαν την Ευρώπη;

Eurovision χωρίς… μανούρα μάλλον δεν γίνεται. Έτσι δημιουργήθηκε σάλος από ένα επίμαχο πλάνο του frontman των Maneskin, των μεγάλων νικητών του διαγωνισμού, που μοιάζει σαν να «σνιφάρει» κοκαϊνη μέσα  στο Ahoy Arena.

Το πλάνο όπως είναι φυσικό έγινε viral στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλοί ζήτησαν να υποβληθεί σε έλεγχο ο Damiano.

Στην press conference που έγινε αμέσως μετά τη νίκη τους όπως είναι λογικό τέθηκε η ερώτηση αν όντως σνίφαρε κάτι.

«Ο Thomas (ο κιθαρίστας) έσπασε ένα γυαλί. Δεν κάνω ναρκωτικά, σας παρακαλώ. Μην το λέτε αυτό» είπε ο Damiano απαντώντας.

Φυσικά ο host της συνέντευξης πέρασε γρήγορα στο επόμενο θέμα ζητώντας από τους δημοσιογράφους να επικεντρώνονται σε θέματα μουσικής.

Η Eurovision έχει αυστηρό πρωτόκολλο και ασφάλεια ώστε θα ήταν αδύνατον κάποιος από τους διαγωνιζόμενους να κουβαλήσει ναρκωτικά στο green room.

Οι υποστηρικτές της  Ιταλίας πάντως δηλώνουν ότι το θέμα ανακινήθηκε διότι υπάρχει ζήλια για τη νίκη της Ιταλίας.

Σε κάθε περίπτωση, η επίσημη απάντηση του συγκροτήματος ξεκαθαρίζει το τοπίο, δηλώνοντας ότι δέχεται ακόμη και έλεγχο για χρήση διότι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν.

«Είμαστε σοκαρισμένοι για αυτό που κάποιοι λένε για τον Damiano ότι έκανε ναρκωτικά. Είμαστε πραγματικά εναντίον των ναρκωτικών και δεν κάναμε ποτέ χρήση κοκαΐνης.

Είμαστε έτοιμοι να τεσταριστούμε επειδή δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε.

Είμαστε εδώ για να παίξουμε τη μουσική μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πάντες για την υποστήριξη.

Το ροκ εν ρολ δεν πεθαίνει ποτέ. Σας αγαπάμε».

Ποιοι είναι οι Maneskin;

Ποιοι όμως είναι  οι  Maneskin και ο Damiano David που ρόκαραν τη σκηνή της  Eurovision και 31 χρόνια μετά την τελευταία νίκη της Ιταλίας στον θεσμό έφεραν το τρόπαιο στο «σπίτι» τους;

Ξεκίνησε την πορεία του τραγουδώντας στην κεντρική οδό Βία Ντελ Κόρσο της Ρώμης, σε αμεσότατη επαφή με το κοινό. Ο μέσος όρος ηλικίας του συγκροτήματος είναι είκοσι ετών, και γνωρίζονται από τότε που πήγαιναν στο γυμνάσιο, στην συνοικία της Ρώμης Μοντεβέρντε.

Η μεγάλη αναγνώριση του κοινού ήρθε το 2017, όταν συμμετείχαν και ήρθαν δεύτεροι σε μουσικό, τηλεοπτικό Τalent Show. Ο πρώτος τους δίσκος, Chosen, γίνεται πλατινένιος, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του.

Στην συνέχεια, το συγκρότημα πήρε μέρος σε πολλές εκπομπές της ιταλικής δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης, κυρίως χάρη στην μεγάλη απήχηση που είχε από την πρώτη κιόλας στιγμή στους νέους.

Τα τραγούδια τους Torna a Casa (Γύρνα σπίτι) και o δίσκος Il Ballo della vita (Ο Χορός της ζωής) σημειώνουν επίσης τεράστια επιτυχία. Το 2018 ξεκινούν περιοδεία, η οποία περιλαμβάνει μεγάλες ιταλικές αλλά και ευρωπαϊκές πόλεις. H αναγνώριση και στήριξη του κοινού συνεχίζεται και με τα τραγούδια Vent’ anni (Eίκοσι χρόνια) και Le parole lontane (Οι απόμακρες λέξεις).

Το 2021, τέλος, συμμετέχουν και στο ιταλικό φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο, όπου καταφέρνουν να κερδίσουν, παρά το ότι πρόκειται για ένα ποπ, κατά κύριο λόγο, μουσικό ραντεβού.

Στη Eurovision αποφάσισαν τελικά να τραγουδήσουν στα ιταλικά και όχι στα αγγλικά, αλλά δέχθηκαν να αφαιρέσουν, κατά την πρώτη τους επίσημη ερμηνεία, δυο «αθυρόστομες εκφράσεις» από τους στίχους του τραγουδιού.

Δείτε το αφιέρωμα της Κάλλιας Καστάνη στο «Έλα Χαμογέλα»:

https://streamable.com/id2ayn

Με στοιχεία από το ΑΠΕ-ΜΠΕ