Συμφωνία εξαγοράς του ALPHA από τον όμιλο Βαρδινογιάννη
Νέα

Συμφωνία εξαγοράς του ALPHA από τον όμιλο Βαρδινογιάννη

Συμφωνία εξαγοράς του ALPHA από τον όμιλο Βαρδινογιάννη

Ανακοινώθηκε η εξαγορά κατά 50% του ALPHA από θυγατρική εταιρία της MOTOR OIL, του ομίλου Βαρδινογιάννη.

Με διαδοχικές ανακοινώσεις, οι δύο πλευρές, επισημοποίησαν την στρατηγική συμφωνία. Η ανακοίνωση της MOTOR OIL περιέγραφε πως έπειτα από τη συμφωνία, ο έλεγχος του σταθμού θα διεξάγεται από κοινού με την εταιρία συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά. Η SEILLA ENTERPRISES LIMITED, 100% θυγατρική της MOTOR OIL, αποκτά έτσι το 50% του μετοχικού κεφαλαίου του ALPHA καταβάλλοντας ποσό 21,4 εκατ. ευρώ.

Για στρατηγική συνεργασία κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του ο σταθμός, που περιγράφει την από κοινού αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 11,5 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής, μένει να επικυρωθεί και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ο ALPHA αναμένεται να ενισχυθεί με συνολικά κεφάλαια ύψους 29,6 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το κανάλι, το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεών του στην Παλλήνη Αττικής, για την ενίσχυση των επενδύσεών του στο πρόγραμμα και κυρίως στον τομέα της μυθοπλασίας.

Δείτε την ανακοίνωση της είδησης από τον Αντώνη Σρόιτερ, στο δελτίο του ALPHA:

https://streamable.com/w4u4s

Βερύκιος: Χαρούμενη μέρα για τον ALPHA

«Και επισήμως λοιπόν μια νέα μέρα ξημέρωσε για τον Alpha. Η σημερινή μέρα για τον Alpha νομίζω ότι είναι πιο χαρούμενη μέρα και μας δίνει σιγουριά και μεγαλύτερη δύναμη» σχολίασε ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος από την εκπομπή “Happy Day”. Ο αντιπρόεδρος του σταθμού χαρακτήρισε την συμφωνία εξαγοράς μια μεγάλη ώθηση. «Μας δίνει καύσιμο να κάνουμε πράξη το όραμά μας. Να ταξιδέψουμε σε νέες θάλασσες που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμη. Η τηλεόραση δεν είναι μόνο να βγάζεις χρήματα, είναι ένα μέσον που πρέπει κατά τη γνώμη τη δική μου και κατά τη γνώμη των επενδυτών, να προσφέρουν στον τόπο τους» συμπλήρωσε.

Η συνεργασία STAR και ALPHA είχε ξεκινήσει ήδη από το καλοκαίρι, όταν οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί αποφάσισαν την συστέγαση των ενημερωτικών τους τμημάτων. Έτσι, οι ενημερωτικές εκπομπές του ALPHA μεταδίδονται από το κτίριο του STAR στην Κηφισιά.