Φαίη Σκορδά: Απαντά στον Γιάννη Λιγνάδη για την «κουτόρνιθα» και την «κανιβαλίζουσα περσόνα»
Νέα

Φαίη Σκορδά: Απαντά στον Γιάννη Λιγνάδη για την «κουτόρνιθα» και την «κανιβαλίζουσα περσόνα»

Φαίη Σκορδά: Απαντά στον Γιάννη Λιγνάδη για την «κουτόρνιθα» και την «κανιβαλίζουσα περσόνα»

Η παρουσιάστρια πήρε θέση

Τη Φαίη Σκορδά φαίνεται ότι «φωτογραφίζει» μέσα από τη μακροσκελή επιστολή που έγραψε ο Γιάννης Λιγνάδης, αδερφός του προφυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη, σε απάντηση προς τις δηλώσεις του Σωτήρη Χατζάκη, τις οποίες πραγματοποίησε στο «Πρωινό».

Η εκπομπή πρόβαλε μέρος της επιστολής και συγκεκριμένα το επίμαχο απόσπασμα που αναφέρεται σε αυτή και η παρουσιάστρια θέλησε να απαντήσει, με κόσμιο και ευγενικό τρόπο, δείχνοντας κατανόηση στον πόνο και τη στεναχώρια του Γιάννη Λιγνάδη.

Το απόσπασμα της επιστολής αναφέρει:

«Ο κατά το παρελθόν διατελέσας Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, εμφανίστηκε και δεύτερη φορά (!), δια ζώσης, στον ίδιο πρωινάδικο “ορνιθώνα” (!), για να λιθοβολήσει εκ νέου, κατά πρόσκλησιν (αν όχι και κατά παραγγελίαν) “εσκοροδισμένης κουτόρνιθας”, η οποία φουσκωμένη από αέρα ναρκισσισμού και κουφόνοιας, τελευταίως δεν παύει να καμώνεται την ένθερμη “δικαιωματίστρια” και σταυροφόρο του νεόκοπου “μιτουισμού”, τη στιγμή που η ίδια καθημερινώς επιδίδεται σε άγριο κανιβαλισμό προσωπικοτήτων (με εμμονή στον Δ.Λ), υποκινώντας και διακινώντας το “μιτουικό” μόρφωμα στη νέα του μετάλλαξη: την ανοιχτή πρόσκληση του κοινού των media στην ανθρωποφαγία. Αφήνω κατά μέρος την κανιβαλίζουσα τηλεπερσόνα, θεωρώντας την απλώς ένα από τα πολλά νοσηρά συμπτώματα της δυστοπίας και του πολιτιστικού εκβαρβαρισμού της ελληνικής κοινωνίας που ανθοφορούν και απαστράπτουν στην τηλεοπτική πραγματικότητα (και όχι μόνο)».

Η Φαίη Σκορδά είπε: «Φαντάζομαι ότι εννοούσε εμένα. Εγώ σαν άνθρωπος, ακόμα και σε αυτό, αναγνωρίζω έναν πόνο και μία στεναχώρια, το οποίο είναι πολύ σεβαστό. Ακόμα και αν…».

Μετά από την προβολή της απάντησης που δίνει ο Σωτήρης Χατζάκης στον Γιάννη Λιγνάδη, η παρουσιάστρια σημείωσε: «Εγώ δεν θα έμπαινα ποτέ στην λογική να απαντήσω ούτως ή άλλως. Οφείλω να πω κάτι, ότι ποτέ όλο αυτό το διάστημα δεν έκανα μία ανάρτηση στα προσωπικά μου social. Το κάνω μέσα από την εκπομπή γιατί υπήρχε αυτή η θεματολογία».