Φώφη Γεννηματά: “Αν έμενα στο ‘Γιατί σε μένα;’ δε θα είχα τρία παιδιά και ίσως να μη ζούσα σήμερα”
Νέα

Φώφη Γεννηματά: “Αν έμενα στο ‘Γιατί σε μένα;’ δε θα είχα τρία παιδιά και ίσως να μη ζούσα σήμερα”

Φώφη Γεννηματά: “Αν έμενα στο ‘Γιατί σε μένα;’ δε θα είχα τρία παιδιά και ίσως να μη ζούσα σήμερα”

Μια διαφορετική συνέντευξη έδωσε η Φώφη Γεννηματά στο “Πρωινό“.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. δεν μίλησε αυτή τη φορά για τις πολιτικές θέσεις του κόμματός της ενόψει των εκλογών αλλά για πιο προσωπικά ζητήματα.

Ο σεξισμός στη βουλή και οι τύψεις της για τη μεγάλη της κόρη

Η κυρία Γεννηματά αποκάλυψε ότι εδώ και κάποιον καιρό κάνει μία προσπάθεια να χάσει βάρος όχι τόσο για τα κακεντρεχή σχόλια που δέχτηκε όσο για το γεγονός ότι πάντα ήταν αδύνατη και δεν της αρέσει διαφορετικά.

Επίσης αποκάλυψε ότι εξακολουθεί να δέχεται σεξιστικά σχόλια στη Βουλή και ότι μια γυναίκα πολιτικός δεν δέχεται μόνο κριτική για την ουσία της πολιτικής.

Κατόπιν η Φώφη Γεννηματά μίλησε για τον σύζυγό της που είναι οδοντίατρος αλλά αναφέρθηκε και στη μεγάλη της κόρη, από τον πρώτο της γάμο, την Αιμιλία που μόλις πήρε το πτυχίο της στην Αρχιτεκτονική.

Όπως είπε έχει τύψεις διότι όταν η κόρη της μπήκε στο πανεπιστήμιο, λόγω εκλογών δεν μπόρεσε να πάει μαζί της για να την βοηθήσει.

Τώρα πάλι που η ορκωμοσία της συμπίπτει με τις εκλογές δήλωσε ότι θα είναι δίπλα της ό,τι και να γίνει.

Η μάχη με την υπογονιμότητα, τον καρκίνο και ο θάνατος των γονιών της

Η κυρία Γεννηματά μίλησε για τα προβλήματα που είχε στο να αποκτήσει παιδιά. Παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο σε πολύ νεαρή ηλικία (22 ετών) και πολύ γρήγορα οι γιατροί της απέκλεισαν το ενδεχόμενο να κάνει παιδιά.

Εκείνη όμως δεν το έβαλε κάτω. Επί 10 χρόνια προσπαθούσε. Ξεκίνησε τη διαδικασία για να υιοθετήσει και τελικά έμαθε ότι ήταν έγκυος στην κόρη της, μετά την τελευταία προσπάθεια εξωσωματικής.

Τα άλλα δύο της παιδιά, όμως, με τον δεύτερο σύζυγό της, ήρθαν φυσιολογικά όπως είπε. “Είναι από τα περίεργα που συμβαίνουν στη ζωή”, είπε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. μίλησε και για τη δύσκολη στιγμή στη ζωή της που έχασε και τους δύο γονείς της, τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά και τη μητέρα της, μέσα σε 7 μήνες από καρκίνο.

Ακολούθως, στα 44 της, όπως η μητέρα της, νόσησε και εκείνη από καρκίνο του μαστού αλλά και η αδελφή της.

Ευτυχώς, όπως είπε, δεν άφησε τον φόβο να ρίξει τη σκιά του πάνω της και το ξεπέρασε.

“Αν έμενα στο “γιατί σε μένα;” δεν θα είχα τρία παιδιά και ίσως να μη ζούσα σήμερα”, είπε.

Μάλιστα εξέφρασε την ευχή της τα δικά της παιδιά να μην περάσουν όσα πέρασε εκείνη.