Φώφη Γεννηματά: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της – Πλήθος κόσμου από νωρίς στη Μητρόπολη
Νέα

Φώφη Γεννηματά: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της – Πλήθος κόσμου από νωρίς στη Μητρόπολη

Φώφη Γεννηματά: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της – Πλήθος κόσμου από νωρίς στη Μητρόπολη

Με τρεις σημαίες καλυμμένο το φέρετρο

Σε Εθνικό πένθος έχει κηρυχθεί η χώρα, καθώς σήμερα, στη Μητρόπολη Αθηνών και στο Α’ Νεκροταφείο θα τελεστή η κηδεία της Φώφης Γεννηματά.

Η σορός της έφτασε νωρίς το πρωί στη Μητρόπολη, λίγο μετά τις 8, με το φέρετρο να έχει καλυφθεί με τρεις σημαίες. Την Ελληνική, της ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

Το λαϊκό προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας πραγματοποιείται από τις 10 το πρωί, για να δοθεί η δυνατότητα στους απλούς πολίτες που την αγάπησαν και την εκτίμησαν να την αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη και υπερήφανη μάχη που έδωσε με σθένος, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια.

Η ταφή θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο όπου ο δήμος Αθηναίων, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς, ενώ ο 17χρονος γιος της Γιώργος, θα εκφωνήσει έναν από τους επικήδειους.

09:37 – Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ

Σύσσωμη η Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ έφτασε στην Μητρόπολη με τον καθένα να κρατά ένα λουλούδι στο χέρι ή μία ανθοδέσμη, ενώ κάποιοι φορούσαν πράσινα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους.

10:02 – Από νωρίς οι πολιτικοί

Από νωρίς στην Μητρόπολη ο κόσμος που θέλει να αποχαιρετήσει τη Φώφη Γεννηματά. Με δάκρυα στα μάτια, γνωστοί, φίλοι, συνεργάτες, αλλά και απλοί άνθρωποι που είτε τη γνώριζαν, είτε την ακολουθούσαν στην πολιτική.

Εκτός από την Κ. Ο του ΚΙΝΑΛ, από τους πρώτους που έφτασαν στον Ιερό Ναό, ήταν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αλλά και ο κυβερνητικός εκπροσωπος, Ιωάννης Οικονόμου.

10:09 – Στη γειτονιά της Φώφης

Βαρύ είναι το κλίμα και στα Καλυμνιώτικα της Βούλας, εκεί όπου η Φώφη Γεννηματά έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Όπως μετέφερε ο ρεπόρτερ του Alpha στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, τα αμάξια αναχωρούν το ένα μετά το άλλο για να πάνε προς τη Μητρόπολη, ενώ άπαντες μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την οποία μεταξύ άλλων χαρακτήρισαν ως μία «εξαιρετική οικοδέσποινα».

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τη Μητρόπολη

Από νωρίς στην εκκλησία η Μαίρη Γεννηματά

Από νωρίς το πρωί δίπλα στο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά στέκεται η αδερφή της, Μαίρη, η οποία ζήτησε να παραμείνει μόνη με την αδερφή της για μισή ώρα.

Η Σύμη αποχαιρετά την πολιτικό

Το «τελευταίο αντίο» στη Φώφη Γεννηματά που πάλεψε γενναία ως το τέλος έστειλαν οι κάτοικοι του αγαπημένου της νησιού.

12:30 – Η αναχώρηση της οικογένειας της Φώφης Γεννηματά

Από το σπίτι τους στη Βούλα με προορισμό το παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, ξεκίνησε το μεσημέρι η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά, για το «ύστατο χαίρε».

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, έφτασαν στο παρεκκλήσι.

13:30 – Η στιγμή της εξόδου της σορού από το παρεκκλήσι

Περίπου μισή ώρα πριν από τις 2 το μεσημέρι εξήλθε από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης η σορός της Φώφης Γεννηματά, με πλήθος κόσμου να περιμένει πίσω από τα κιγκλιδώματα για να την αποχαιρετήσει, έστω και από μακριά. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη συνοδευόμενη από την Αλεξία την κόρη της και τον Κώστα Μπακογιάννη τον γιο της, έφτασαν στη Μητρόπολη, με τον κόσμο να τη χειροκροτά. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες είχε αποκαλύψει και τη δική της μάχη με τον καρκίνο.

Το «παρών» έδωσε ο Κώστας Σημίτης με τη σύζυγό του Δάφνη.

Στη συνέχεια, στη Μητρόπολη κατέφθαναν ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τα της συζύγου του, οι οποίοι συλλυπήθηκαν την οικογένεια και ασπάστηκαν το φέρετρο.