UPDATE Φωτιά στον Έβρο: Εκεννώνεται το νοσοκομείο – Νεκρός στη Λευκίμμη
Νέα

UPDATE Φωτιά στον Έβρο: Εκεννώνεται το νοσοκομείο – Νεκρός στη Λευκίμμη

UPDATE Φωτιά στον Έβρο: Εκεννώνεται το νοσοκομείο – Νεκρός στη Λευκίμμη

Τραγική κατάσταση στην περιοχή

Τραγική εξέλιξη στη φωτιά που ξεκίνησε από το δάσος της Δαδιάς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, νεκρός εντοπίστηκε πριν από δύο ώρες ένας άντρας στην περιοχή της Λευκίμμης.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σταματάκης το άτομο βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του κοντά στις κεραίες της Λευκίμμης, προς την Αγία Παρασκευή. Εικάζεται ότι πρόκειται για μετανάστη.

Σε ετοιμότητα για την πιθανή εκκένωση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης βρίσκονται οι αρχές στον Έβρο όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

UPDATE

Ξεκίνησε η εκκένωση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά. Την εκκένωση είχε προαναγγείλει ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός στην τελευταία επίσημη ενημέρωση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρτοποιός στην ενημέρωση ανέφερε: «Λόγω της εξέλιξης της πυρκαγιάς και με στόχο την προάσπιση της υγείας των ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, αυτή τη στιγμή, παρόλο που έχει προκύψει τέτοια ανάγκη, γίνονται όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες, έτσι ώστε – εφόσον κριθεί απαραίτητο – να εκκενωθεί με ασφάλεια το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Κώστα Καντούρη, συγγενείς ασθενών έχουν κληθεί να παραλάβουν τους ανθρώπους τους και να τους πάρουν στα σπίτια και να εκκενωθούν κάποιες θέσεις από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για σχέδιο προληπτικής εκκένωσης.

Η εκκένωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 22:00, καθώς η φωτιά είναι κοντά στην πόλη, αλλά κυρίως υπάρχουν πυκνοί καπνοί που δημιουργούν έντονα προβλήματα, για αυτό άλλωστε εκδόθηκαν δυο μηνύματα από το 112 προς τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστά πόρτες και παράθυρα.

Στην Αλεξανδρούπολη μεταβαίνουν ο υφυπουργός Υγείας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Νικόλαος Παπαευσταθίου, πρόεδρος του ΕΚΑΒ.