Γιάννης Αντετοκούνμπο: Έφτασε στην Ελλάδα ο Greek Freak – «Δεν έχουμε σταματήσει να δουλεύουμε σκληρά ως οικογένεια»
Νέα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Έφτασε στην Ελλάδα ο Greek Freak – «Δεν έχουμε σταματήσει να δουλεύουμε σκληρά ως οικογένεια»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Έφτασε στην Ελλάδα ο Greek Freak – «Δεν έχουμε σταματήσει να δουλεύουμε σκληρά ως οικογένεια»

Όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας

Πριν από λίγη ώρα κατέφθασε στην Ελλάδα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κρατώντας στα χέρια του το κύπελλο του πρωταθλήματος NBA.

Οι κάμερες είχαν από νωρίς πάρει θέση ώστε να καταγράψουν τις πρώτες στιγμές του πρωταθλητή επί ελληνικού εδάφους μετά τον θρίαμβό του. Μόλις ακούστηκε δε ότι ο άσος του μπάσκετ προσγειώνεται από στιγμή σε στιγμή στην Αθήνα πολλοί φαν του έσπευσαν να δώσουν το «παρών» για να τον προϋπαντήσουν.

https://streamable.com/l03m2i

Ο Greek Freak οδήγησε σε μία ανέλπιστη νίκη τους Milwaukee Bucks κατακτώντας το κορυφαίο αμερικανικό πρωτάθλημα ενώ ο ίδιος εξασφάλισε τον τίτλο του MVP (Most Valuable Player) χάρη στο ταλέντο αλλά και την αδιάκοπη προσπάθειά του για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μαζί με τον αδερφό του, Θανάση, έφτασαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» γύρω στις 11:30 το πρωί της Κυριακής και στη συνέχεια ο MVP των φετινών τελικών του NBA παραχώρησε  συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο. Μαζί τους ήταν και η μητέρα τους, Βερόνικα.

Όπως έγινε γνωστό αναμένεται να παραμείνει στη χώρα για λίγες ημέρες πριν πάρει τον δρόμο της επιστροφής προς ΗΠΑ.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, όλους τους ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή που παίζουμε μπάσκετ μας έχουν στηρίξει, από όταν φύγαμε για να κυνηγούμε το όνειρό μας». είπε πρώτα ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Τον λόγο αμέσως μετά πήρε ο Γιάννης, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του που κέρδισε με την ομάδα του ένα από τα πιο βαρυσήμαντα τρόπαια παγκοσμίως, ενώ υποσχέθηκε πως θα πάει το κύπελλο και στη γειτονιά που μεγάλωσε, τα Σεπόλια.

«Κι εγώ το ίδιο θέλω να πω. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που μας στήριξαν από όταν πήγαμε στο NBA να κυνηγήσουμε το όνειρό μας. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε πίσω και θα δούμε την οικογένεια και τους ανθρώπους μας. Είμαστε χαρούμενοι και που μπορέσαμε να φέρουμε το κύπελλο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είναι ένα από τα μεγαλύτερα τρόπαια στον κόσμο και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Δεν ξέρω πόσες θα μέρες θα μείνουμε εδώ αλλά θα πάμε το κύπελλο και στα Σεπόλια. Είναι τρομερό αυτό που έχει γίνει, και από τους δυο μας και από την ομάδα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο μπασκετμπολίστας.

https://streamable.com/hbxgqi

Ο Greek Freak απάντησε αμέσως μετά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και ανάμεσα στα όσα είπε χάρισε και την εξής ατάκα. «Το συναίσθημα ότι έγινα πατέρας και ότι θα ξαναγίνω δεν το φτάνει το NBA».

Ο αγώνας του για να φτάσει εκεί που είναι σήμερα είναι μεγάλος και εξακολουθεί, όπως τόνισε, καθημερινά να προσπαθεί για το καλύτερο. «Δεν έχουμε σταματήσει να δουλεύουμε σκληρά ως οικογένεια. Δεν ξέρω ποιο είναι το ταβάνι μου. Δεν ξέρω αν θα ξανακερδίσουμε αλλά ξέρω ότι αύριο θα σηκωθώ και θα πάω στο γήπεδο για προπόνηση».

https://streamable.com/q9d4b4

*Φωτογραφίες: NDP