Γιάννης Μπέζος για ΠΔ85: «Οι ηθοποιοί πρέπει να αμείβονται καλά και να μην λειτουργούν στην σκηνή σαν επαίτες»
Νέα

Γιάννης Μπέζος για ΠΔ85: «Οι ηθοποιοί πρέπει να αμείβονται καλά και να μην λειτουργούν στην σκηνή σαν επαίτες»

Γιάννης Μπέζος για ΠΔ85: «Οι ηθοποιοί πρέπει να αμείβονται καλά και να μην λειτουργούν στην σκηνή σαν επαίτες»

«Είμαστε μεγαλωμένοι με τα πιστοποιητικά, χωρίς αυτά δεν υπάρχουμε»

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συνάντησε τον Γιάννη Μπέζο στο Mega Stories και μίλησαν σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα 85 και την υποβάθμιση των πτυχίων των δραματικών σχολών.

Ο ηθοποιός δεν μπορεί να διανοηθεί ότι τόσα χρόνια σπουδών πάνε στα «σκουπίδια» γιατί χωρίς μια ουσιαστική πιστοποίηση, εάν κάποιος θελήσει να ασχοληθεί με τη διδασκαλία, δεν θα μπορεί.

Πέραν αυτοί, και οι οικονομικές απολαβές δεν θα είναι αντάξιες των προσδοκιών τους αλλά και των ωρών παρακολούθησης σε μια σχολή!

«Είναι τουλάχιστον παράδοξο το να βγάλεις το Λύκειο να πας σε μια σχολή, να πληρώνεις και όταν βγαίνεις να είσαι πάλι απόφοιτος Λυκείου. Ακούγεται κάπως περίεργο. Πρέπει να βρεθεί τρόπος για αυτούς που φοιτούν στις σχολές, είναι και θέμα γοήτρου. Είμαστε μεγαλωμένοι με τα πιστοποιητικά, χωρίς αυτά δεν υπάρχουμε. Είναι καλό να υπάρχει πιστοποίηση αλλά να έχει και ένα πρόσημο. Δεν μπορείς να παραμένεις απόφοιτος Λυκείου.

Αυτό είναι το παράδοξο! Όταν πηγαίνει κάποιος στη σχολή δεν πάει για μια θέση στον ΑΣΕΠ. Δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πιστοποιηθούν οι σπουδές του. Είναι μια αυστηρότατα προσωπική υπόθεση. Το εάν πρέπει να αμείβονται καλά οι ηθοποιοί και να έχουν πιστοποίηση, είμαι ο πρώτος που θα το υποστηρίξει. Πρέπει να αμείβονται καλά και να μην λειτουργούν στην σκηνή σαν επαίτες. Η Πολιτεία δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στον Πολιτισμό. Δεν πρέπει να αγαπάει τον Πολιτισμό αλλά εάν μας αγαπήσει ξαφνικά θα αρχίσω να υποψιάζομαι! Δεν λέμε την αλήθεια στα παιδιά, τους βάζουμε όλους στις σχολές και όποιον πάρει ο Χάρος. Όλα αυτά είναι βούτυρο στο ψωμί του καθενός για οικονομική εκμετάλλευση. Είναι πρόβλημα μεγάλο. Το καλύτερο που έγινε είναι ότι με αφορμή αυτό συζητάμε όλα αυτά τα πράγματα. Με αφορμή το θέμα των πτυχίων και τις κινητοποιήσεις, ακόμα και τις ακρότητες, έδωσε το έναυσμα να πηγαίνουμε πιο βαθιά στην πληγή.