Γιάννης Κότσιρας: “Το να κηδεύεις έναν άνθρωπο υπό τόσο δύσκολες συνθήκες δε θέλω να το ζήσει ούτε ο εχθρός μου”
Νέα

Γιάννης Κότσιρας: “Το να κηδεύεις έναν άνθρωπο υπό τόσο δύσκολες συνθήκες δε θέλω να το ζήσει ούτε ο εχθρός μου”

Γιάννης Κότσιρας: “Το να κηδεύεις έναν άνθρωπο υπό τόσο δύσκολες συνθήκες δε θέλω να το ζήσει ούτε ο εχθρός μου”

Η απώλεια της μητέρας του μέσα στην καραντίνα, η γνωριμία με τη σύζυγό του, ο γιος του που γράφει τραγούδια και η έλλειψη του πατέρα του

Με μια ανατροπή ξεκίνησε η συνέντευξη του Γιάννη Κότσιρα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης μέσα στο lockdown έχασε τη μητέρα του, όπως αποκάλυψε στον παρουσιαστή στο προλογικό βίντεο πριν από τη μαγνητοσκοπημένη -προ κορονοϊου- συνέντευξη.

“Ήταν κάτι που μου άλλαξε τελείως τη ζωή και την πορεία. Το να κηδεύεις έναν άνθρωπο υπό τόσο δύσκολες συνθήκες δε θέλω να το ζήσει ούτε ο εχθρός μου”

https://streamable.com/u0srhq

“Τους μουσικούς και τους τραγουδιστές τους βλέπανε άνεργοι” είπε ο τραγουδιστής εξηγώντας γιατί ο πατέρας του ήταν αντίθετος με το να γίνει “μουσικάντης” και έτσι σπούδασε υπολογιστές, που όμως είναι η μεγάλη του αγάπη.

“Δεν έχω σταματήσει να ασχολούμαι. Φτιάχνω υπολογιστές και τους χαρίζω” είπε.

Κατόπιν μίλησε για τους γιους του, 1,5 και 3,5 ετών και μάλιστα αναφέρθηκε στο ότι κουρεύτηκε γιατί ο ένας από τους δύο φοβόταν τα μακριά του μαλλιά.

“Ήταν η αφορμή. Ήθελα να το κάνω”, είπε και εξήγησε ότι τα παιδιά του άλλαξαν τις προτεραιότητες.

Σε σχέση με την “Κατερίνα του από την Κατερίνη” όπως αποκάλεσε τη σύζυγό του, αποκάλυψε ότι η αδελφή της ήταν φαν του και έτσι γνωρίστηκαν.

“Επιτέλους νιώθω μια ευτυχία να ξεχειλίζει από παντού, μια πληρότητα. Για μένα οικογένεια δεν είναι απλώς τα παιδιά, είναι να έχεις τον κατάλληλο, τον σωστό άνθρωπο μαζί σου. Μόνα τους τα παιδιά χωρίς ένα υγιές σπιτικό, δεν…” επεσήμανε.

https://streamable.com/9i4qnf

“Οι προτεραιότητες έχουν αλλάξει 100%” επανέλαβε για τον ερχομό των παιδιών του.

“Ο πατέρας μου ήταν ναυτικός και έλειπε συνέχεια. Πάντα έλεγα ότι δεν θα γίνω ναυτικός να φεύγω. Κάθε φορά που φεύγω είναι σα να μου ξηλώνεις ένα κομμάτι”.

“Βίωσα την περίοδο που ο πατέρας μου έλειπε μεγάλα διαστήματα. Ήρθε και με βρήκε 2 χρονών. Κάναμε έναν υπολογισμό με τη μάνα μου πόσο καιρό με έζησε και ήταν 4-5 χρόνια. Είναι πολύ μικρός ο χρόνος που πέρασα μαζί του. Το κουβαλάω μέσα μου. Κάποια στιγμή υπήρχε θυμός. Δε θέλω τα παιδιά μου να ζήσουν αυτή την έλλειψη”, είπε.

“Ο μεγάλος γιος μου δε σταματάει να τραγουδάει και γράφει ήδη τραγούδια δικά του”, είπε και εξήγησε ότι λέει δικούς του στίχους και μελωδίες.

Στην συνέχεια ο τραγουδιστής εξήγησε ότι η μουσική είναι το απάγκιό του αλλά και το κοινό του και γι’ αυτό δεν έχει κάνει ψυχοθεραπεία ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές του.

“Ήμουνα με τον Μπάση στο Rex και είχε φύγει ο πατέρας μου και έπρεπε να βγω να τραγουδήσω. Βγήκα, ήταν πολύ δύσκολα και ήταν από κάτω  τα πρόσωπα”, είπε.

https://streamable.com/jxuyab

“Τραγουδάω συνέχεια στα παιδιά μου. Θέλω να γράψω για παιδάκια” είπε και πρότεινε ένα συγκεκριμένο cd με παιδικά της Ευανθίας Ρεμπούτσικα που ηρέμησε και τα δύο του παιδιά.

“Η γυναίκα μου δεν έχει καμία σχέση με τη μουσική. Δύσκολα θα μπορούσα να κάνω οικογένεια με κάποια από τον χώρο”, είπε.

Ο Γιάννης Κότσιρας αναφέρθηκε και στην απώλεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

“Έχω θυμό μέσα μου για τον Λαυρέντη γιατί το κανε έτσι απότομα. Είχε πάρα πολύ πράγμα να δώσει. Δεν το έχω πάρει ακόμα απόφαση, δυσκολεύομαι να πω τραγούδια του. Ήταν πολύ νέος. Αισθάνθηκα ότι ο Λαυρέντης δεν έφυγε, είχε ανάγκη να ξεκουραστεί”.

https://streamable.com/6fxbnx