Γιάννης Νταλιάνης: «Στις “Μέλισσες”και τον Λευτέρη Χαρίτο  χρωστάω πολλά. Άνοιξε ένας δρόμος και άρχισαν να με καλούν και αλλού»
Νέα

Γιάννης Νταλιάνης: «Στις “Μέλισσες”και τον Λευτέρη Χαρίτο χρωστάω πολλά. Άνοιξε ένας δρόμος και άρχισαν να με καλούν και αλλού»

Γιάννης Νταλιάνης: «Στις “Μέλισσες”και τον Λευτέρη Χαρίτο  χρωστάω πολλά. Άνοιξε ένας δρόμος και άρχισαν να με καλούν και αλλού»

Πώς εκείνος και η σύζυγός του πήραν την απόφαση να επιτρέψουν στην κόρη τους να παίξει στην «Αγάπη παράνομη»;

Ο Γιάννης Νταλιάνης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη» και αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής.

«Με ενδιαφέρει το όλον σαν ηθοποιός, γι’ αυτό και σκηνοθετώ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να εμπνέυσεις ένα σύνολο, να μπορείς να είσαι ο μεσάζων μεταξύ του μυαλού του συγγραφέα και των ηθοποιών-ερμηνευτών», συμπλήρωσε αναφορικά με το θέμα της σκηνοθεσίας.

Σχετικά με τη συμμετοχή της 12χρονης κόρης του, Έλλης, στη σειρά της ΕΡΤ «Αγάπη Παράνομη», ο ηθοποιός είπε πως ήταν «μια περίεργη συγκυρία καθώς ο Νίκος ο Κουτελιδάκης ο σκηνοθέτης της σειράς που είναι η πρώτη μας συνεργασία με ρώτησε “εκείνες οι κόρες σου τι κάνουν;”. Το συζητήσαμε και με τη μητέρα της.

Διάβασα το σενάριο και ανίχνευσα έναν ρόλο που θα μπορούσε να κάνει η Έλλη.

Η Μαριλίτα είναι πολύ προσεκτική και σαφώς πολύ πιο επιφυλακτική. Ήταν εξασφαλισμένο το περιβάλλον, ήταν ΕΡΤ, ήταν καλοκαίρι, ήμουν παρών και όλες οι σκηνές ήταν με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, παλιά φίλη, που δεν είναι μόνο μεγάλη ηθοποιός αλλά και εξαιρετικός άνθρωπος. Η σχέση τους θα έχει και συνέχεια. Ο τρόπος που της μίλησε, της φέρθηκε και την καθοδήγησε η Καρυοφυλλιά ήταν μοναδικός. Εμείς δεν καταφέραμε να είμαστε τόσο καλοί.

Αυτοσχεδίασε, πρότεινε πράγματα».

Ερωτηθείς για το πώς επιλέγει τις τηλεοπτικές του δουλειές, απάντησε πως επιθυμεί να κάνει έναν μικρό αριθμό επεισοδίων για να μπορεί να συνδυάζει και το θέατρο.

«Φέτος πέσαν πολλές δουλειές μαζί, γίναμε λίγο μαϊντανοί. Φέτος βγήκαν οι καρποί από δουλειές που έγιναν σε προηγούμενο χρόνο. Στις Μέλισσες χρωστάω πολλά και τον Λευτέρη Χαρίτο. Άνοιξε ένας δρόμος και άρχισαν να με καλούν και αλλού. Αλλά θέλει ένα μέτρο», δήλωσε ο ηθοποιός.

Σε ό,τι αφορά τη γνωριμία του, με τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου είπε πως τη γνώρισε σε ένα φεστιβάλ και ήταν σαν να την ήξερε από πάντα.

«Πολύ δύσκολη η ερώτηση αν ήταν για να γίνει με τη Μαριλίτα. Πιστεύω ότι ναι, ήτανε απλώς δεν το ξέρουμε. Εκ των πραγμάτων επιβεβαιώνεται μέσα από τη σχέση που έχουμε την τόσο ζωντανή.

Είχαμε συναντηθεί χωρίς να γνωριζόμαστε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στους διαδρόμους ήμουν τότε με άλλη κοπέλα και ανταλλάξαμε ένα γεια και η κοπέλα την άλλη μέρα μου είπε ότι είναι σαν να γνωριζόμαστε χρόνια».