Γιώργος Χατζηνάσιος: «Δεν ήμουν καλός μπαμπάς. Αν δεν ήταν η Μαρία δεν θα μπορούσα να επικοινωνήσω με τα παιδιά μου»
Νέα

Γιώργος Χατζηνάσιος: «Δεν ήμουν καλός μπαμπάς. Αν δεν ήταν η Μαρία δεν θα μπορούσα να επικοινωνήσω με τα παιδιά μου»

Γιώργος Χατζηνάσιος: «Δεν ήμουν καλός μπαμπάς. Αν δεν ήταν η Μαρία δεν θα μπορούσα να επικοινωνήσω με τα παιδιά μου»

Η συγκίνηση για την αφιέρωση της κόρης του, τα λόγια του Κωνσταντίνου Αργυρού και η άρνηση να πάει στα Oscar

Έναν σπουδαίο συνθέτη φιλοξένησε στο «Ενώπιος Ενωπίω» ο Νίκος Χατζηνικολάου, και αυτός ήταν ο Γιώργος Χατζηνάσιος.

«Τα τραγούδια δεν κάνουν γνωστούς τους συνθέτες» ήταν από τις πρώτες του κουβέντες.

Ο συνθέτης αποκάλυψε τι ήταν αυτό που τον έκανε να σταματήσει τη δισκογραφία, όταν η δισκογραφική του ζήτησε να μην βάζει το όνομά του στο εξώφυλλο των δίσκων των καλλιτεχνών για τους οποίους έγραφε τραγούδια.

https://streamable.com/o8whfr

Οι  συγκινητικές αφιερώσεις των παιδιών του και ο ρόλος της συζύγου του

Η πιο δυνατή στιγμή της εκπομπής ήταν όταν μίλησαν τα τρία του παιδιά, ο Χρήστος, η Ρίτα και η Άννα. Η κόρη του Ρίτα μάλιστα έπαιξε ένα κομμάτι στο πιάνο καθώς είναι και η ίδια μουσικός, επηρεασμένη από τα ακούσματα που είχε από τον πατέρα της.

Αυτό που είχε ιδιαίτερη σημασία ήταν η παραδοχή του μεγάλου συνθέτη ότι δεν υπήρξε καλός πατέρας και ότι δεν θα είχε τη σχέση που έχει με τα παιδιά του εάν η σύζυγός του, Μαρία, δεν κρατούσε την οικογένεια.

«Δεν ήμουν καλός μπαμπάς. Αν δεν ήταν η Μαρία δεν υπήρχε περίπτωση να επικοινωνήσω με τα παιδιά μου. Ήμουν συνέχεια σε ένα στούντιο. Έβαλα κάγκελα μέσα στο σπίτι και ήμουν φυλακισμένος για να μη μπαίνουν τα παιδιά» παραδέχτηκε.

Φιλίες μεταξύ συνθετών και ερμηνευτών δεν υπάρχουν ομολόγησε παρά μόνο μεταξύ συνθετών που συνεργάζονται.

https://streamable.com/avzhry

Πάριος, Μούσχουρη, Τσανακλίδου τιμούν τον Χατζηνάσιο

Πολλοί σημαντικοί καλλιτέχνες μίλησαν για τον Γιώργο Χατζηνάσιο. Ανάμεσά σε αυτούς και ο Γιάννης Πάριος.

«Ο Γιώργος δεν πιάνεται από πουθενά» είπε και πρόσθεσε ότι «ο Γιώργος δεν είναι μεγάλος σε αυτά που έγιναν επιτυχίες αλλά σε αυτά που δεν έγιναν και θα τα δούμε αργότερα. Δεν υπάρχει Έλληνας τραγουδιστής που να μη θέλει να τραγουδήσει Χατζηνάσιο. Ή βλαξ θα είναι ή ατάλαντος».

https://streamable.com/bkysbs

Η Νάνα Μούσχουρη, μία από της ερμηνεύτριες παγκοσμίου κύρους, συνεργάστηκε με τον Γιώργο Χατζηνάσιο και όπως είπε θέλει να ξανασυνεργαστεί μαζί του.

https://streamable.com/4lb1tk

Η Τάνια Τσανακλίδου -την οποία ο συνθέτης χαρακτήρισε θεά- μίλησε με θερμά λόγια για τον Γιώργο Χατζηνάσιο μιλώντας ειδικά για τη σύζυγό του. «Πόσο μου στάθηκε, πόσο υπέροχη είναι, πόσο διακριτική σε όλα. Πόσο υπέροχη οικογένεια έχει ο Γιώργος, πόσο σπουδαίο είναι να στηρίζεται ένας καλλιτέχνης από μια τέτοια οικογένεια» είπε εξηγώντας ότι ο Χατζηνάσιος και η σύζυγός του τη στήριξαν όταν έχασε τη μητέρα της.

https://streamable.com/5as65y

Από τις μεγάλες επιτυχίες του Γιώργου Χατζηνάσιου ήταν και το «Μάθημα Σολφέζ» που πήγε στη Eurovision.

Για αυτό μίλησαν ο Πασχάλης και η Μπέσυ Αργυράκη. Ειδικά ο Πασχάλης έχει διπλή κουμπαριά με τον συνθέτη αφού και τον πάντρεψε και του βάφτισε τη μεγάλη του κόρη.

https://streamable.com/eokisw

Από τους καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς, ο Κωνσταντίνος Αργυρός ήταν αυτός που μίλησε με πολύ θερμά λόγια αναπολώντας τα παιδικά του χρόνια όταν οι γονείς του έβαζαν στο σπίτι μόνο Χατζηνάσιο και Yanni.

https://streamable.com/l2k014

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος και οι Scorpions

Από τις στιγμές που ανέτρεξε η εκπομπή ήταν όταν οι Scorpions τραγούδησαν δικό του κομμάτι σε μία από τις πολλές συναυλίες τους στην Αθήνα.

«Είχαν σκοπό να κολακέψουν τον κόσμο με κάτι γνωστό. Ήταν ένας δικός μου στην παραγωγή και λέει ο Κλάους αυτό το κομμάτι θέλω γιατί δεν είχε πολλά λόγια. Ήρθαν στο σπίτι μου και τους έπαιξα το Γιαρέμ».

https://streamable.com/rdnvlp

Η άγνωστη συμμετοχή του στα Oscars και ο λόγος που την απέρριψε

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος αποκάλυψε ότι απέρριψε την πρόταση να πάει στα Oscar διότι όπως είπε «να πάω στα Oscar με ένα τσουρούτικο πράγμα δεν με ενδιέφερε» αναφερόμενος στο κομμάτι που είχε προταθεί. «Δεν συνιστά Oscar αυτό. Αν ήμουν επιτροπή θα έλεγα πάμε παρακάτω» είπε ακούγοντας το κομμάτι ξανά.

https://streamable.com/epnujh