Γιώργος Καπουτζίδης: «Την τελευταία φορά στη Eurovision κόντεψα να πεθάνω. Σκέφτηκα πόσο καθαρά μου έλεγε ο Θεός να κάτσω σπίτι μου;»
Νέα

Γιώργος Καπουτζίδης: «Την τελευταία φορά στη Eurovision κόντεψα να πεθάνω. Σκέφτηκα πόσο καθαρά μου έλεγε ο Θεός να κάτσω σπίτι μου;»

Γιώργος Καπουτζίδης: «Την τελευταία φορά στη Eurovision κόντεψα να πεθάνω. Σκέφτηκα πόσο καθαρά μου έλεγε ο Θεός να κάτσω σπίτι μου;»

Όλα όσα είπε στην Ελένη Μενεγάκη και τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο

Ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκε καλεσμένος στην Ελένη Μενεγάκη μιλά για την θεατρική παράσταση «42497» στο Θέατρο Ήβη, την ωριμότητα που έχει πλέον στα έργα του αλλά και το γεγονός ότι δεν θέλει να «εγκλωβιστεί».

Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος τον ρώτησε για το χιούμορ που «θίγει» και εάν αρκετοί του έχουν πει ότι έχει σοβαρευτεί σε σχέση με όσα έγραφε στο παρελθόν.

«Εάν σοβάρεψα δεν το έκανα γιατί υπάρχει πολιτική ορθότητα. Σοβάρεψα γιατί είμαι 50 χρονών, θα ήταν χαζό από μεριάς μου να γράψω τα ίδια πράγματα που θα έγραφα στα 29 και να γελάω με αυτά. Είμαι άλλος, μεγάλωσα. Προβληματικό θα ήταν αυτό.

Και τώρα χιούμορ έχω, αστεία είναι αυτά που γράφω αλλά ίσως είναι λιγότερο φανταχτερά», ανέφερε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Σχετικά με την παράσταση που σκηνοθετεί και την έμπνευση που πήρε για να το γράψει είπε: «Αυτή η παράσταση, είναι και κάτι που έγραψα δύσκολα γιατί είναι πολύ εξομολογητική. Αυτό το έργο είναι η συναισθηματική μου κατάσταση λίγο πριν το γράψω και την περίοδο που το έγραψα.

Έζησα μία μοναχικότητα, μία απομάκρυνση από πράγματα, ζήσαμε όλοι μαζί μία πανδημία, έζησα μία μεγάλη απώλεια ενός φίλου μου αγαπημένου. Μαζί το ζήσαμε σε αυτό το θέατρο κιόλας. Όλα αυτά, αυτά που έζησα, η συναισθηματική μου κατάσταση είναι εκεί.

Είναι ένας κόσμος που οι άνθρωποι δεν ζουν με συναισθήματα, είναι εγκλωβισμένοι γιατί δεν έχουν πράγματα για να χαρούν αλλά ούτε να στεναχωρηθούν.

Μετά από αυτά που ζήσαμε, που έζησα, που ζήσαμε όλα τα παιδιά απλώς ζεις, απλώς κυλούν με λιγότερη ένταση, στεναχωριέσαι λιγότερο από ότι στεναχωριόσουν. Κατά κάποιο τρόπο ήθελα να καταγράψω την δική μου την καρδιά.

Η αγάπη και το δέσιμο με τη φύση, το πόσο κοντά ήμουν με τη φύση για πολλές ώρες, ήταν η καθημερινότητά μου, οι φίλοι μου, η παρέα ήταν αυτό».

Μεταξύ άλλων μίλησε και για το γεγονός ότι δεν θέλει να εγκλωβιστεί σε ένα μόνο πράγμα και αναφέρθηκε και στο κομμάτι της Eurovision.

«Μου αρέσει αυτή η ησυχία. Ακόμα και αυτό, ότι πρέπει να είσαι απίκο τον Μάΐο, δεν το θέλω. Το χάρηκα, το ευχαριστήθηκα, δεν θέλω να μου γίνει βάρος.

Με την Μαρία Κοζάκου βλεπόμαστε και εκτός της Eurovision, αγαπιόμαστε, τα λέμε. Δεν θα μου λείψει από τη ζωή μου γιατί την έχω στη ζωή μου. Είναι από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μου.

Αφού την τελευταία φορά κόντεψα να πεθάνω. Αφού σκέφτηκα πώς πόσο καθαρά θα μπορούσε ο Θεός να στο πει να κάτσεις στο σπίτι σου; Τι δουλειά είχες να πας με  σπασμένο χέρι και πόδι και να κυκλοφορούσεις στο στάδιο; Ε, πάρε και έναν ιό να κάτσεις μέσα».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης απάντησε και για το coming out που έχει κάνει και κατά πόσο τον επηρεάζει η γνώμη των άλλων.

Δεν ασχολούμαι με το τι λένε οι άλλοι. Από τη στιγμή που αποφάσισα να λέω τα δικά μου, ασχολούμαι με τα δικά μου και όχι με το τι λέει ο άλλος. Να πει ο άλλος ότι θέλει, εγώ θα πω τα δικά μου. Υπάρχουν όλα τα συναισθήματα στον άνθρωπο και στην ανθρωπότητα. Και κακία υπάρχει και ζήλια υπάρχει και μίσος και όλα αυτά.

Δεν μπορώ να ασχοληθώ με την κακία και το μίσος που έχει κάποιος απ’ έξω για μένα. Να το λύσει μόνος του. Εγώ πρέπει να ασχοληθώ με το να μην μπει σε μένα κακία και μίσος.

Σε ότι έχει να κάνει με τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα, από τη στιγμή που έκανα εγώ coming out το 2020, μιλάω πολύ πιο καθαρά, όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, όχι κάθε τρεις και λίγο.

Εγώ εστιάζω στο ότι αυτά που λέω, βοηθάνε κάποιους και μέσα από τις δουλειές μου και μέσα από τον δημόσιο λόγο».