Γιώργος Καπουτζίδης: «Υπάρχει άνθρωπος που έχει κάνει καριέρα στην τηλεόραση με το να δείχνει παρουσιαστές από τοπικά κανάλια για να τους κοροϊδέψει για το πώς έχουν ντυθεί»
Νέα

Γιώργος Καπουτζίδης: «Υπάρχει άνθρωπος που έχει κάνει καριέρα στην τηλεόραση με το να δείχνει παρουσιαστές από τοπικά κανάλια για να τους κοροϊδέψει για το πώς έχουν ντυθεί»

Γιώργος Καπουτζίδης: «Υπάρχει άνθρωπος που έχει κάνει καριέρα στην τηλεόραση με το να δείχνει παρουσιαστές από τοπικά κανάλια για να τους κοροϊδέψει για το πώς έχουν ντυθεί»

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης στηλιτεύτει τον ρατσισμό και το μίσος που καλλιεργεί η τηλεόραση και τα social media

Στην Αντιγόνη Πάντα – Χαρβά και το Popaganda μίλησε ο Γιώργος Καπουτζίδης και είπε πολλά και ενδιαφέροντα για τα social media, την τηλεόραση και τον ρατσισμό.

Μάλιστα εξήγησε γιατί απενεργοποίησε από πέρσι τα σχόλια στον λογαριασμό του στο Instagram λέγοντας:

«Με προβληματίζει πάρα πολύ ο κόσμος μας έτσι όπως διαμορφώνεται. Απενεργοποίησα τα σχόλιά μου στο Instagram από την 1η Ιανουαρίου του 2020 και δεν υπήρχε τότε κορωνοϊός στην Ελλάδα. Δεν ήθελα κάτω από οποιαδήποτε φωτογραφία μου να ξεσπάσει ποτέ ξανά κανένας καυγάς. Για κανέναν λόγο. Πολύ πριν γίνει το οτιδήποτε, πολύ πριν συσσωρευτεί όλη αυτή η οργή.

Μπορεί να ποστάρεις μία γάτα και να γυρίσει να πει κάποιος “Γιατί το έκανες αυτό τη στιγμή που συμβαίνει κάτι άλλο σήμερα;” και μετά να μπει ένας άλλος και να του πει “Τι σε νοιάζει τι έκανε;” και να έρθει και ένας τρίτος και να πει “Ναι αλλά τότε είχε πει αυτό και είχε πει και εκείνο” και να μην τελειώσει ποτέ όλο αυτό.

Και είναι κάτι που δεν θέλω καθόλου να συμβαίνει, να είμαι η αιτία που ξεκινά μια διαμάχη. Επειδή λοιπόν κάπως σαν να το έβλεπα όλο αυτό να έρχεται, από τότε, σταμάτησα ακόμα και τις selfie.

Οι μόνες φωτογραφίες με εμένα μέσα που υπάρχουν στα social μου είναι από την εκπομπή Team Hellas. Από την προσωπική μου ζωή δεν θα δεις τίποτα πλέον. Γιατί δεν θέλω επίσης να ενισχύσω τη συζήτηση της εικόνας. Του “δες πώς είμαι, δες αν πάχυνα, αν αδυνάτισα, αν είμαι αγύμναστος, αν γέρασα, αν άσπρισα” και όλα αυτά».

«Τη στιγμή που μπαίνεις στο Instagram κάποιου και του λες “Ψόφα”, πρέπει να σκεφτείς, “Κάτι δεν πάει καλά μέσα μου”»

Ο ηθοποιός στηλίτευσε το μίσος και τον ρατσισμό που καλλιεργείται στα social media και την τηλεόραση αναφερόμενος μάλιστα σε συγκεκριμένο παράδειγμα παρουσιαστή.

«Αυτό το πράγμα που συμβαίνει αυτή τη στιγμή δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Ξέρω ότι είναι κάτι από το οποίο θέλω να μείνω απ’ έξω και προσπαθώ να μείνω απ’ έξω. Και έχω αποφασίσει μάλιστα το 2022 να κλείσω εντελώς τα social media μου. Πρέπει να βρω τη σωστή ημερομηνία για να το κάνω αλλά θα το κάνω και αυτό, έτσι για να δω πώς είναι.

Νιώθω πάντως ότι όλο αυτό το πράγμα το διδασκόμαστε. Κανένας δεν έρχεται με μίσος και κανένας δεν έχει μέσα του το γονίδιο του να κοροϊδέψει κάποιον. Μας το μαθαίνουν. Τα social media στο μαθαίνουν σίγουρα, η τηλεόραση έχει και αυτή το μερίδιό της και νομίζω επίσης ότι η κουλτούρα του “κοροϊδεύω κάποιον για να γελάσουμε” είναι μία κουλτούρα που υπάρχει στην Ελλάδα εξαιρετικά έντονα. Και δεν διαμαρτύρεται σχεδόν κανείς γι’ αυτό.

Υπάρχει άνθρωπος που έχει κάνει καριέρα στην τηλεόραση με το να δείχνει παρουσιαστές από τοπικά κανάλια για να τους κοροϊδέψει για το πώς έχουν ντυθεί και ξεκαρδίζεται παρέα με το κοινό του. Αυτή η εικόνα για μένα είναι άγρια, αποτρόπαια και σχεδόν κανιβαλιστική. Αυτή είναι η κουλτούρα του “κοροϊδεύω τον άλλον για να γελάσουμε, δείχνω αυτόν με το δάχτυλο, για να γελάσουμε”.

Από εκεί και πέρα όμως, είναι δική σου αποκλειστικά και μόνο επιλογή το να μπεις στο Instagram κάποιου και να του ευχηθείς θάνατο, δεν σε βάζει κανένας άλλος. Γιατί επιλέγεις να το κάνεις είναι δικό σου θέμα και από τη στιγμή που το έκανες, νομίζω ότι πρέπει να πας να δεις έναν γιατρό.

Η στιγμή που μπαίνεις στο Instagram κάποιου και του λες “Ψόφα”, πρέπει να καταλάβεις ότι είναι μία πολύ σημαντική στιγμή στη ζωή σου. Είναι η στιγμή που πρέπει να σκεφτείς, “Κάτι δεν πάει καλά μέσα μου”. Πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες όσων κάνουμε και προσωπικά φροντίζω πάντα να αναλαμβάνω την ευθύνη όσων κάνω».

Η χονδροφοβική σκηνή στην «Εθνική Ελλάδος»

«Μεγαλώσαμε σε μία χώρα που κάποτε μαζευόταν η γειτονιά στην αυλή με το πλεκτό στο χέρι, οι γυναίκες σχολίαζαν τις άλλες γυναίκες που περνούσαν και οι άντρες ήταν στο καφενείο και έκαναν τα δικά τους σχόλια.

Μήπως λοιπόν πρέπει να τα αλλάξουμε όλα αυτά τα πράγματα; Δεν μπορούμε να ζούμε με όλα αυτά που μας έχουν κληροδοτήσει γενιές οι οποίες είχαν πάει μέχρι το δημοτικό. Τι το θέλω το μεταπτυχιακό αν είναι να λειτουργώ έτσι; Ας φοράει ο καθένας ό,τι θέλει» αναφέρει.

Εξήγησε μάλιστα πώς και εκείνος έπεσε στο σφάλμα μέσα από την «Εθνική Ελλάδος» να γράψει μια σκηνή που δεν ήταν σωστή.

«Είχα γράψει μία σκηνή στην “Εθνική Ελλάδος”, που κάποιος έκανε πλάκα με τα κιλά της Στάλως την οποία υποδυόταν η Μαριέλλα Σαββίδου. Τη διαβάζει η Μαριέλλα, η οποία είχε ζήσει και 12 χρόνια στη Γαλλία και μου λέει “Εγώ δεν θέλω να το κάνουμε αυτό το αστείο. Δεν είναι αστείο, είναι χονδροφοβική ατάκα”. Και ξεκίνησα να της λέω “εντάξει μωρέ, κάποιος ο οποίος έχει περιττά κιλά και με έκοψε με την ατάκα “Ποια κιλά είναι τα περιττά κιλά; Ποια κιλά ονομάζονται περιττά”;

Και εκεί άρχισα να σκέφτομαι ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι όπως θέλει να είναι, δεν είμαι εγώ αυτός που θα πει τι είναι κανονικό. Όλοι έχουμε πει κοτσάνες στο παρελθόν. Όλοι μας. Γι’ αυτό ακριβώς πιστεύω ότι πρέπει να εξετάζουμε όχι μόνο το λεκτικό ατόπημα κάποιου αλλά και την πρόθεσή του».