Γιώργος Καραμίχος: «Μου έχουν προτείνει και για άλλα τηλεπαιχνίδια και επιτροπές, αλλά έλεγα πώς δεν είναι για ηθοποιούς αυτά»
Νέα

Γιώργος Καραμίχος: «Μου έχουν προτείνει και για άλλα τηλεπαιχνίδια και επιτροπές, αλλά έλεγα πώς δεν είναι για ηθοποιούς αυτά»

Γιώργος Καραμίχος: «Μου έχουν προτείνει και για άλλα τηλεπαιχνίδια και επιτροπές, αλλά έλεγα πώς δεν είναι για ηθοποιούς αυτά»

Η απόφαση να πει το «ναι» στο τηλεπαιχνίδι της ΕΡΤ

Ο Γιώργος Καραμίχος βρέθηκε καλεσμένος στο «Καλύτερα δε γίνεται» και μιλά για την λέξη που τον χαρακτηρίζει, την σειρά «Μία νύχτα του Αυγούστου» και το τηλεπαιχνίδι «Πες τη λέξη».

Μπορεί στο τηλεπαιχνίδι της ΕΡΤ να θέλει γρήγορες απαντήσεις από τους παίκτες, ωστόσο κλήθηκε να απαντήσει και ο ίδιος άμεσα μία λέξη που τον χαρακτηρίζει.

«Η λέξη που με περιγράφει είναι η ανησυχία. Είμαι ανήσυχο πνεύμα, όταν πάνε όλα να στρώσουν λέω μέσα μου να μην βολευτώ και είναι εσωτερική διαδρομή. Άλλο η ησυχία και άλλο η ηρεμία. Όταν είσαι ανήσυχος σημαίνει ότι δεν αναζητάς το εύκολο και πρέπει να γίνεται με μία εσωτερική γαλήνη. Είμαι πολύ ανήσυχο πνεύμα.

Εάν υπάρχει στο “λιμάνι” η ευγενική συγγένεια της ψυχής και δημιουργικότητα μπορώ να πω ότι θα είμαι με κάποιον “για πάντα”. Πάντα βρίσκω να κάνω κάτι. Ξεκίνησα να κάνω ιταλικά μόνος μου, έχω κλείσει μια δουλειά που θα κάνω μικρό ρόλο σε ιταλική σειρά. Το βρήκα σαν αφορμή να διαβάσω και κάθε μέρα διαβάζω ένα κεφάλαιο.

Δουλεύω πολύ τα τελευταία δύο χρόνια στην σταθερότητα της βάσης. Κυρίως να είναι η βάση μου εδώ, αφού ήρθε και το μικρό μου παιδί εδώ. Αντίστοιχα φτιάχνω και την συνθήκη. Ιδανικά θα ήθελα να βρω ένα “λιμάνι” και το έχω ανάγκη. Όλοι θέλουν ένα σύντροφο να μοιράζονται τα πάντα και να είναι το “σπίτι” μας».

Μία νύχτα του Αυγούστου

Τη φετινή σεζόν τον απολαμβάνουμε μέσα από τη σειρά της ΕΡΤ «Μία νύχτα του Αυγούστου», η οποία έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού αφού του φέρνει μνήμες από το «Νησί». Το καστ είναι εξαιρετικό, με αξιόλογους καλλιτέχνες, ανάμεσα τους Μαρία Καβογιάννη και Γιάννης Στάνκογλου.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπω στην Ελλάδα από το πρώτο γύρισμα, ότι όλοι οι ρόλοι είναι εξαιρετικοί. Είναι όλες οι λεπτομέρειες προσεγμένες. Από το σενάριο που δεν προσπαθεί να αποδείξει τίποτα και αισθάνεσαι αυτούς τους ανθρώπους. Μετά το 4ο και 5ο επεισόδιο φαίνεται πώς συνδέονται οι άνθρωποι μεταξύ τους. Εάν γίνονται τέτοιες παραγωγές, δεν πας πουθενά. Κάθεσαι στο “λιμάνι” σου. Στη ζωή μου δεν είμαι ο ρόλος μου αλλά όλοι στη ζωή είμαστε όλα».

Πες τη λέξη

Σχετικά με το τηλεπαιχνίδι και την απόφαση να πει το πολυπόθητο «ναι» τόνισε: «Είμαι άνθρωπος της ταχύτητας και μου αρέσει το παιχνίδι αυτό. Κάναμε 6 γυρίσματα τις προάλλες γιατί λόγω χρόνου δεν προλαβαίναμε. Βρέξει χιονίσει πρέπει να είσαι εκεί και να βοηθήσεις τους παίκτες. Οι άνθρωποι έχουν φάει, έχουν χαλαρώσει και θέλουν να δώσουν κάτι ευχάριστο. Πρέπει να βρούμε το κομμάτι της χαράς, ό,τι και εάν συμβαίνει στη ζωή μας. Πολλές φορές μου έχουν προτείνει παιχνίδια και επιτροπές αλλά έλεγα ότι δεν είναι για ηθοποιούς αυτά. Φέτος που έγινε η πρόταση από την ΕΡΤ είπα θα πάω στο ραντεβού, δεν θα πω όχι. Με έβαλαν να δω το παιχνίδι, κόλλησα γιατί έχει όλα όσα μου αρέσει. Και επίσης χρόνο, σε τρία δευτερόλεπτα, γιατί βαριέμαι όταν κάτι ξεχειλώνει. Ήμουν έτοιμος να πω όχι, το σκέφτηκα, είναι έκθεση γιατί δεν είναι 100% ο εαυτός σου. Εδώ είναι μοναδικό, στην αρχή το έκανα με λίγες ενοχές και είχα πυρετό στα πρώτα επεισόδια».