Γιώργος Νταλάρας: Αυτό είναι το πρώτο του τραγούδι σε ηλικία 17 ετών
Νέα

Γιώργος Νταλάρας: Αυτό είναι το πρώτο του τραγούδι σε ηλικία 17 ετών

Γιώργος Νταλάρας: Αυτό είναι το πρώτο του τραγούδι σε ηλικία 17 ετών

Το “έκοψε” η λογοκρισία της Χούντας

Στο “Ενώπιος Ενωπίω” ήταν καλεσμένος ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο μεγάλος Έλληνας ερμηνευτής μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στην Κοκκινιά, για το πόσο τον επηρέασε ο θάνατος του πατέρα του -που ήταν ρεμπέτης με το όνομα Λουκάς Νταράλας- αλλά και πώς από εκεί που ήθελε να μπαρκάρει στα καράβια βρέθηκε με την πρώτη του κιθάρα από τον αδελφό του, με τον οποίο χωρίστηκαν σε πολύ μικρή ηλικία λόγω της φτώχειας.

“Με επηρέασε στο τραγούδι ο πατέρας μου, τα πρώτα όμως ακόρντα μου τα έδειξε αδελφός μου. Τραγουδούσα από μικρό παιδί. Όταν έβγαλα το δημοτικό εγώ ήθελα να μπαρκάρω. Βρήκαμε με τη μητέρα μου μια χρυσή τομή να μείνω στην Αθήνα και να πάω σε τεχνική σχολή. Και σιγά σιγά το 1963 έρχεται ο Χρήστος ο αδερφός μου με μια κιθάρα”.

https://streamable.com/hrufy7

Στην εκπομπή ακούστηκε ένα σπάνιο ακουστικό ντοκουμέντο, το πρώτο τραγούδι του Γιώργου Νταλάρα που δεν έφτασε ποτέ να μπει σε δίσκο και είχε τίτλο “Η προσμονή” που ο ερμηνευτής έγραψε σε ηλικία 17 ετών.

https://streamable.com/ekvouv

Στην εκπομπή ακούστηκε όμως και η φωνή του πατέρα του σε ένα ρεμπέτικο κομμάτι με τίτλο “Το βουνό”. Όπως είπε, “νομίζω ότι είμαι ένα αντίγραφο του πατέρα μου” ο οποίος είχε μεγάλη γκάμα τραγουδιών από ρεμπέτικα σε τσάμικα.

https://streamable.com/izq2z5