Γιώργος Παπαδάκης: “Κάποια στιγμή θα σταματήσω, και δεν θα είναι πολύ μακριά”
Νέα

Γιώργος Παπαδάκης: “Κάποια στιγμή θα σταματήσω, και δεν θα είναι πολύ μακριά”

Γιώργος Παπαδάκης: “Κάποια στιγμή θα σταματήσω, και δεν θα είναι πολύ μακριά”

Ποια ήταν τα λόγια του Μίνωα Κυριακού που θυμάται ακόμα;

Κυκλοφορεί σήμερα ένα νέο, εβδομαδιαίο τηλεοπτικό περιοδικό από τη ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ με τίτλο TV O’ CLOCK.

Στο πρώτο του εξώφυλλο φιλοξενεί τον Γιώργο Παπαδάκη, σε μία σπάνια συνέντευξη και ενώ κλείνει 30 χρόνια στο ίδιο κανάλι.

“Ξεκίνησα χωρίς να έχω κινητό τηλέφωνο και υπολογιστή. Και, πλέον, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά. Αρχίσαμε προσπαθώντας να μηδενίσουμε την απόσταση από την είδηση. Ξεκίνησαν δύο κανάλια και στη συνέχεια έγιναν 52, με μεγάλο ανταγωνισμό. Όλα αυτά έχουν τη δυσκολία τους, τη μαγεία τους αλλά και την ομορφιά τους” λέει χαρακτηριστικά.

“Αναπολώ τα πρώτα χρόνια, ήταν πιο ήρεμα τα πράγματα, ήταν τα χρόνια της αθωότητας της ιδιωτικής τηλεόρασης. Δεν υπήρχε η κακή εικόνα της ανθρωποφαγίας της τηλεόρασης των τελευταίων ετών”, δηλώνει.

“Ο Μίνωας Κυριακού πίστευε πως θα είμαι στην ίδια εκπομπή”

Πίστευε άραγε ότι θα έκλεινε 30 χρόνια στην ίδια εκπομπή;

“Εγώ το πίστευα αλλά περισσότερο από εμένα το πίστευε ο Μίνωας Κυριακού. Όταν τελικά μου έδωσε το πράσινο φως ύστερα από επιμονή δική μου, μου είπε: «Γιώργη, μάλλον θα εγκαταλείψεις την τηλεόραση με αυτή την εκπομπή». Και δικαιώθηκε“, λέει.

Τον φοβίζει το ενδεχόμενο να έρθει η τελευταία του εκπομπή;

Όχι, δεν με φοβίζει αυτό. Κάποτε θα έρθει. Αν όχι για την εκπομπή, για εμένα, και είναι πολύ φυσιολογικό. Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που η τηλεόραση είναι η δουλειά μου, δεν είναι η ζωή μου. Η ζωή μου είναι έξω, η οικογένειά μου, οι φίλοι μου. Αγαπάω την τηλεόραση, αγαπάω την εκπομπή αλλά δεν προσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο ζω. Δεν πίστεψα ποτέ ότι ο κόσμος κινείται γύρω μου”.

Τι είναι αυτό που τον κρατάει στην ίδια εκπομπή τόσα χρόνια;

“Το γεγονός ότι είμαι στην ίδια εκπομπή όλα αυτά τα χρόνια και τη θεωρώ κομμάτι μου. Μερικές φορές λέω πως το «Καλημέρα Ελλάδα» είναι το τέταρτο παιδί μου. Είναι η αίσθηση της δουλειάς που αγάπησες πολύ. Κάποια στιγμή θα σταματήσω, και δεν θα είναι πολύ μακριά, το ίδιο πράγμα θα αισθάνομαι γι’ αυτή την εκπομπή και θα μιλάω με την ίδια αγάπη”.

“Η τηλεόραση σε ξεγυμνώνει”

“Ακούω πολλές φορές από ανθρώπους οι οποίοι υποτίθεται πως γνωρίζουν από τηλεόραση να δίνουν συμβουλές σε κάποιους άλλους και να τους λένε «Να είσαι ο εαυτός σου». Η τηλεόραση σε ξεγυμνώνει. Εγώ δεν μπορώ να υποδυθώ κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είμαι. Ποτέ δεν έκανα προσπάθεια να έχω μία άλλη τηλεοπτική εικόνα. Κάνοντας, λοιπόν, την αυτοκριτική μου, θεωρώ ότι είμαι ένας από τους περισσότερο αντιτηλεοπτικούς τύπους. Δεν πειθαρχώ σε τηλεοπτικούς κανόνες. Είμαι υπερβολικός στις αντιδράσεις μου, όπως στην καθημερινότητά μου”.

Η τηλεόραση και η προσωπική του ζωή

“Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που βλέπουν τηλεόραση. Εκείνοι οι οποίοι θέλουν αυτός που βλέπουν να είναι ο άνθρωπος που θα τους κρατάει συντροφιά να πιουν καφέ μαζί του και εκείνοι που παρακολουθούν κάποιον στην τηλεόραση και θέλουν να είναι ξεχωριστός και διαφορετικός από αυτούς. Εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία. Θα μπορούσα να κάνω παρέα με τον οποιονδήποτε. Να βγαίνω, να πίνω καφέ, να ψωνίζω, να μην έχω ακόλουθους, να μην έχω φρουρά, να μη δημοσιοποιώ τις εμφανίσεις μου, να μην είμαι κοσμικός. Αυτά τα σιχαίνομαι και γι’ αυτόν τον λόγο γίνομαι αντικοινωνικός μερικές φορές” δηλώνει.

“Είναι αυστηρή επιλογή μου να κρατώ την προσωπική μου ζωή εκτός. Η ζωή ενός ανθρώπου δεν ενδιαφέρει κανέναν. Άλλωστε, εγώ δεν είμαι από τους τύπους που έχουν τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν”, συμπληρώνει.

“Δεν στερούσα ευκαιρίες”

Τα τελευταία χρόνια αρκετοί νέοι συνεργάτες του Γιώργου Παπαδάκη έχουν αποχωρήσει από την εκπομπή του ανοίγοντας τα φτερά τους ενώ ακούγονται φήμες για εντάσεις στην ομάδα του.

“Έχουν περάσει αρκετοί και έχουν φύγει αρκετοί. Και εδώ είναι το παράπονό μου. Κάποιοι λένε «Τους έφαγε», «Τους έδιωξε». Αποφάσισα να απαντήσω για πρώτη φορά. Πρέπει να ρωτήσουν τους ίδιους που έφυγαν. Εγώ έχω καλές σχέσεις με όλους τους ανθρώπους. Χάρηκα που έφυγαν παιδιά από δίπλα μου και τους έγιναν προτάσεις για κάτι καλύτερο, με περισσότερα χρήματα και μεγαλύτερες ευκαιρίες. Ευκαιρίες τις οποίες, όμως, δεν τους στερούσα γιατί ήμουν εγώ εδώ. Υπάρχουν εντάσεις στη δουλειά και δεν μπορώ να φανταστώ ανθρώπους να είναι στη δουλειά μας ήρεμοι συνέχεια. Επίσης, εγώ είμαι πολύ ζωντανός άνθρωπος και των εντάσεων των στιγμών που διαρκούν λίγα λεπτά”.

“Είμαι κατά των μαρμαρωμένων παρουσιαστών”

Μετά από τόσα χρόνια δουλειάς έχει περάσει και όμορφες και δύσκολες στιγμές και αναφέρθηκε σε αυτές.

“Η υπόθεση του μικρού Αντρέα από το «Χαμόγελο του Παιδιού». Κάναμε τη διακήρυξη του συλλόγου παρουσία του μικρού και λύγισα, αλλά το πιο συγκλονιστικό ήταν αργότερα, όταν την ώρα της εκπομπής με πήρε ο πατέρας του παιδιού και μου είπε πως ο Αντρέας πέθανε. Και υπάρχουν και προσωπικές στιγμές. Η γέννηση του πρώτου εγγονού μου, ο θάνατος της αδελφής μου. Όμορφες και άσχημες στιγμές που έχω ζήσει στον «αέρα» της εκπομπής. Και πολλές περιπτώσεις που πρέπει να περιγράψεις συγκλονιστικά γεγονότα διατηρώντας την ψυχραιμία σου όσο μπορείς. Εγώ, όμως, μερικές φορές τη χάνω, και συγκινούμαι, και χάνω και τα λόγια μου. Είμαι κατά των μαρμαρωμένων παρουσιαστών. Η προσέγγιση πρέπει να είναι ανθρώπινη. Ο ψεύτικος συγκλονισμός και η συγκίνηση φαίνεται και μου τη βαράνε στο κεφάλι. Ό,τι είσαι βγαίνει στην τηλεόραση”.

“Είναι μέρος της δουλειάς μας να στερηθείς κάποια πράγματα”

“Με εκνευρίζει το γεγονός πως κάποιοι αναφέρονται στη δουλειά τους λέγοντας πως στερούνται κάτι άλλο που αγαπούν. Σταμάτα το εάν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα. Είναι μέρος της δουλειάς μας και βέβαια θα στερηθείς κάποια πράγματα. Δεν βαρυγκομάω καθόλου, και σε αυτό με βοηθάει η οικογένειά μου, που ποτέ δεν έχει δυσανασχετήσει επειδή μεγάλο κομμάτι της μέρας μου το αφιερώνω στη δουλειά μου”.