Γιώργος Σουξές: «Το επίθετό μου βγήκε από τον παππού μου που τον έδιωχναν επειδή ήταν οικονομικός μετανάστης»
Νέα

Γιώργος Σουξές: «Το επίθετό μου βγήκε από τον παππού μου που τον έδιωχναν επειδή ήταν οικονομικός μετανάστης»

Γιώργος Σουξές: «Το επίθετό μου βγήκε από τον παππού μου που τον έδιωχναν επειδή ήταν οικονομικός μετανάστης»

Η συγκίνησή του στο βίντεο - αφιέρωμα στο «Στούντιο 4»

Καλεσμένος στον καναπέ της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου ήταν καλεσμένος ο Γιώργος Σουξές που τον απολαύσαμε για τρεις σεζόν στις «Άγριες Μέλισσες» και αυτή τη σεζόν πρωταγωνιστεί στη σειρά «Χαιρέτα μου τον πλάτανο».

Όπως σε κάθε καλεσμένο, οι παρουσιαστές δείχνουν ένα βίντεο – αφιέρωμα, με τον Γιώργο Σουξέ να συγκινείται βλέποντας την πορεία της ζωής του σε ένα βίντεο.

«Δεν θέλω να το κάνω δραματικό αλλά ήταν ένας άγνωστος δρόμος. Ήμουν δημόσιος υπάλληλος στη ΔΕΗ. Τελείωσα τη σχολή μου, δούλεψα τρεις μήνες μέχρι να πάω στρατό και μετά δεν ξαναπήγα.

Θυμάμαι που οι άλλοι διάβαζαν και εγώ είχα βάλει αμπούλες βρώμας για να μην κάνουμε μάθημα», ανέφερε για την πορεία της ζωής του.

Και πρόσθεσε: «Στην σκηνή πάνω βρίσκω πολλά πράγματα για τον εαυτό μου και είμαι χαρούμενος. Γενικά δεν είμαι χαρούμενος, με τους φίλους μου προσπαθώ να είμαι αλλά πάντα κάτι με απασχολεί.

Για παράδειγμα, με απασχολεί το μέλλον του γιου μου, η επικαιρότητα».

Για το επίθετό του ανέφερε: «Είχα πάει σε ερασιτεχνικό θίασο και δίπλα έκανε πρόβα ένας επαγγελματικός θίασος και η σκηνογράφος ανέβηκε πάνω να δει ποιος είναι το “ψώνιο” με το όνομα Σουξές. Και ενημέρωσε ότι έχουμε βρει το άτομο που κάνει για τον πρώτο ρόλο.

Λέω δύο ιστορίες για το επίθετό μου. Η ψεύτικη είναι ότι υπήρχε ένας Ισπανός πειρατής και έφτασε στη Μάνη και αγάπησε μια Ελληνίδα και ονομαζόταν “Θαξές” και έγινε Σουξές. Ενώ η αληθινή είναι πιο δύσκολη ιστορία.

Ο παππούς μου ήταν οικονομικός μετανάστης και του έλεγαν συνέχεια “Ξ ξ ξ” για να τον διώχνουν και τον έλεγαν ξένος και έμεινε το Σουξές».

Για το εάν έχει παντρευτεί τη τωρινή του σύντροφο, θέλησε να μη δώσει κάποια πληροφορία λόγω του ότι είναι γερμανικής καταγωγής.

«Δεν απαντώ εάν έχω παντρευτεί γιατί έχω λάβει εντολή από την κυρία. Μιλάμε στα ελληνικά αλλά δυσκολεύεται να καταλάβει το ελληνικό χιούμορ. Μου έχει απαγορεύσει να μιλάω για εκείνη γιατί θεωρεί ότι “δεν τα λέω καλά”».

Και πρόσθεσε: «Δεν ανοίγομαι εύκολα σε ανθρώπους, είμαι πολύ επιφυλακτικός. Ειδικά την τωρινή εποχή μπορεί να πεις σε κάποια κυρία “πόσο όμορφη” είσαι και να έχεις πρόβλημα».

Για τη συμμετοχή του στη σειρά της ΕΡΤ1 «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» ανέφερε: «Εγώ είχα το καφενείο, έφυγα γιατί ήρθα στην Αθήνα να βοηθήσω τα παιδιά μου και μετά γύρισα στο χωριό. Η κυρία που είχε πάρει το καφενείο μου φεύγει για να γίνει σεφ και αφήνει την κόρη της εκεί που δεν γνωρίζει τα πράγματα και εγώ μπαίνω στο καφενείο για να τη βοηθήσω.

Είναι πολύ κουτσομπόλης και έχει μπλέξει με μια κυρία που είναι παντρεμένη.

Στα γυρίσματα δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά και δεν προλαβαίνουμε ούτε καν να γελάσουμε. Πολλές σκηνές, απαιτητικά γυρίσματα, πολλές ώρες.

Στις “Άγριες Μέλισσες” μπορεί να κάναμε 3 σκηνές, εδώ κάνουμε πέντε σκηνές».