Γιώργος Θεοφάνους: «Με είχε πάρει τηλέφωνο ο Καρβέλας και φώναζε και εγώ ήμουν στη Συγγρού σταματημένος και ντυμένος Μιμή Ντενίση»
Νέα

Γιώργος Θεοφάνους: «Με είχε πάρει τηλέφωνο ο Καρβέλας και φώναζε και εγώ ήμουν στη Συγγρού σταματημένος και ντυμένος Μιμή Ντενίση»

Γιώργος Θεοφάνους: «Με είχε πάρει τηλέφωνο ο Καρβέλας και φώναζε και εγώ ήμουν στη Συγγρού σταματημένος και ντυμένος Μιμή Ντενίση»

Ο Γιώργος Θεοφάνους βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Έλεος» και μοιράστηκε ιστορίες από τις συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα της πίστας.

Στην αρχή, ο επιτυχημένος μουσικοσυνθέτης αποκάλυψε την απίστευτη ιστορία με τον σκύλο που είχε, ο οποίος σαν να «προέβλεπε» τα κομμάτια που θα γινόντουσαν επιτυχία.

«Έχω πρόβλημα με τους ήχους, ακούω όλες τις συχνότητες μαζί οπότε βάζω τα ακουστικά μου και ηρεμώ. Η έμπνευση έρχεται μόνη της. Δεν ξυπνάς με το κομμάτι στο μυαλό σου αλλά βάζεις το μυαλό σου να εργαστεί. Πιστεύω πολύ στις εργατοώρες. Πρέπει να γράψω και μπούρδες και κάτι μέτριο και ένα καλό. Δεν ξέρεις αν κάτι είναι καλό.

Όταν γνωριστήκαμε με τον Ηλία πριν 26 χρόνια είχα ένα λυκόσκυλο, καθόταν στο πιάνο και έπιανε συχνότητα και παρατήρησα πώς στα κομμάτια που έκανε ήχους έκαναν επιτυχία. Τον καιρό που ηχογραφούσα τον Σάκη Ρουβά, ηχογραφούσα και την Άντζελα Δημητρίου και ένα από αυτά λεγόταν “Έλεος” και το σκυλί μου σε αυτό γαύγιζε».

Στη συνέχεια, αποκάλυψε και για το τραγούδι «Έλεος» της Άντζελα Δημητρίου, λέγοντας: «Η Άντζελα εκείνη την εποχή έχει παρουσιάσει στον κόσμο τον γιο της, τον πάντρεψε κιόλας. Έρχεται η ώρα να πάμε στο στούντιο να γράψουμε το “Έλεος”. Οι φωτογραφίες που μας έστειλαν για τον Αμρ ήταν κούκλος, μελαμψός. Και με παίρνει τηλέφωνο ο Βαγγέλης και μου λέει “Δεν είναι αυτό που νομίζεις. Είναι παχουλός”. Καθόμαστε στο στούντιο, πάω κάθομαι δίπλα στην Άντζελα και μίλησα αγγλικά στον γιο της γιατί νόμιζα ότι ήταν ο Αμρ».

Η Αννίτα Πάνια θέλησε να αναφερθεί και στον επικό τσακωμό που είχε ο Γιώργος Θεοφάνους με τον Νίκο Καρβέλα, με τον συνθέτη να κάνει μία αστεία αποκάλυψη.

«Με φωνάζει ο Νίκος Καρβέλας στο καμαρίνι της Άννας Βίσση και βαρέθηκα να της γράφω τραγούδια. Μόνο εσύ! Θες; Του λέω ότι τον ευχαριστώ και με τιμά και του ζήτησα χρόνο ένα δίμηνο περίπου γιατί έκανα και άλλα πράγματα τότε που δεν ήθελα να τα πω μπροστά του. Σφίξαμε τα χέρια, φιληθήκαμε, έφυγα. 9 Δεκεμβρίου χτυπάει το τηλέφωνο και με ρώτησε εάν έγραψα κάτι για την Άννα. Και μου λέει “Εμένα όταν μου είπαν για Βοσκόπουλο το έγραψα σε τρεις μέρες” και δεν κρατήθηκα. Κάποια στιγμή έπρεπε να πάω σε αποκριάτικο πάρτι και μου είπε μία φίλη μου να ντυθώ Μιμή Ντενίση. Οδηγούσα στη Συγγρού, με πήρε τηλέφωνο ο Νίκος, βγήκα έξω με το ψηλοτάκουνο, με το ταγιέρ. Έβριζε ο Νίκος, εγώ του έλεγα να ηρεμήσει. Πού να φανταστεί ότι ήμουν στην άλλη άκρη ντυμένος Ντενίση».