Γρηγόρης Βαλλιανάτος: “Χρωστάω χάρη στον Γιώργο Παπαδάκη”
Νέα

Γρηγόρης Βαλλιανάτος: “Χρωστάω χάρη στον Γιώργο Παπαδάκη”

Γρηγόρης Βαλλιανάτος: “Χρωστάω χάρη στον Γιώργο Παπαδάκη”

Mία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε στο “‘Ελα, Χαμογέλα” ο δικηγόρος Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

Ξενάγησε μάλιστα την κάμερα στην Πλάκα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ενώ έδειξε και το πατρικό του σπίτι.

Ο πατέρας του ήταν πολιτικός μηχανικός και η μητέρα του δίδασκε διαιτητική.

Προερχόταν από μία αστική οικογένεια και όπως χαρακτηριστικά είπε “‘ένα από τα καλά των αστικών οικογενειών είναι ότι ντρέπονται να μιλήσουν για το σεξ”.

Όμως δεν ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο μόνος “επαναστάτης” στην οικογένειά του.

Όπως αποκάλυψε η μεγάλη του αδελφή αποφάσισε από νωρίς να ασπαστεί τον μοναχισμό, ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός του, που είναι θεολόγος, ήταν αυτός που άλλαξε τα βιβλία των θρησκευτικών.

“Έγινε μοναχή με έναν τρόπο που μια αστική οικογένεια συντρίβεται. Ήταν σαν να πέθανε”, είπε.

“Η αγάπη και η στήριξη των γονιών δίνει αυτοπεποίθηση στα παιδιά και μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες. Είχα μια δυσκολία με την ταυτότητά μου, που ανακάλυψα ότι ο γιαλός είναι στραβός και από κει και πέρα έβγαλα μία γλώσσα για να στηρίξω εκείνους που δεν έχουν γλώσσα” είπε χαρακτηριστικά.

Πώς αντέδρασαν οι γονείς του όταν έμαθαν ότι είναι ομοφυλόφιλος; “Ο πατέρας μου μού έλεγε ‘Δεν ήθελα να γίνω ούτε κομμουνιστής ούτε π@##της αλλά αν γινόμουν θα ήμουν σαν κι εσένα'”.

“Μικρός δεν υπήρξα θύμα bullying” συμπλήρωσε, όμως έβλεπε άλλους ανθρώπους που δέχτηκαν πολύ χειρότερη συμπεριφορά, γι΄αυτό αποφάσισε να τους υπερασπιστεί.

“Χρωστάω μία χάρη στον Γιώργο Παπαδάκη διότι είναι ο πρώτος δημοσιογράφος που έκανε μια εκπομπή για την ομοφυλοφιλία” είπε παρακάτω στη συνέντευξή του.

Αναφέρθηκε όμως και στον Μηνά Χατζησάββα και τον σύντροφό του, Κώστα Φαλελάκη.

“Κυρίως επειδή ο Φαλελάκης μίλησε και εξετέθη έγινε πιο γνωστό το σύμφωνο συμβίωσης, για να τον βρίσουν οι φασίστες και να τον πουν αξύριστη χήρα”