Η εξομολόγηση του Σταμάτη Μαλέλη για την κατάθλιψη: «Είχα αφήσει τον εαυτό μου σε ένα στυλ “πέθανε, ρε”. Δεν πίστευα ότι μπορεί να τα καταφέρω»
Νέα

Η εξομολόγηση του Σταμάτη Μαλέλη για την κατάθλιψη: «Είχα αφήσει τον εαυτό μου σε ένα στυλ “πέθανε, ρε”. Δεν πίστευα ότι μπορεί να τα καταφέρω»

Η εξομολόγηση του Σταμάτη Μαλέλη για την κατάθλιψη: «Είχα αφήσει τον εαυτό μου σε ένα στυλ “πέθανε, ρε”. Δεν πίστευα ότι μπορεί να τα καταφέρω»

Η συνέντευξή του στο «Πάμε Δανάη» και η αποκάλυψη ότι κατεβαίνει στον πολιτικό στίβο

Ο γενικός διευθυντής ειδήσεων του Mega, Σταμάτης Μαλέλης, ήταν ο επίτιμος καλεσμένος της Δανάης Μπάρκα στο «Πάμε Δανάη».

«Είμαι 31 συνεχόμενα χρόνια διευθυντής ειδήσεων. Με περνάει ένας στο Πουέρτο Ρίκο! Είμαι 38-39 χρόνια στην τηλεόραση. Το πρώτο μου ρεπορτάζ ήταν να καλύψω μια φωτιά σε εργοστάσιο χαρτοποιίας στην Ιερά Οδό με την κάμερα της ΥΕΝΕΔ. Από άγνοια πήγα να μπω πιο κοντά στη φωτιά και ένιωσα ένα χέρι να με τραβάει και να μου λέει “Πού πας χρυσό μου παιδί;”. Ήταν ο κύριος Πάνος Σόμπολος» είπε στην αρχή της συνέντευξής του.

«Δεν φανταζόμουν ότι θα έχω αυτή την πορεία. Μου άρεσε η δημοσιογραφία και η δουλειά μου. Ξεκίνησα ως κλητήρας, σιγά σιγά άρχισα να γράφω. Μου δόθηκε μια ευκαιρία στην ΥΕΝΕΔ. Μερικά πράγματα έρχονται χωρίς να τα περιμένεις και να τα μελετάς. Κάθε μέρα είναι μια διαφορετική μέρα. Κάναμε πολλά πράγματα και θα συνεχίζουμε να κάνουμε πολλά πράγματα στην τηλεόραση» είπε.

«Δεν έχω κάνει ριάλιτι ποτέ και δεν ονειρεύομαι να το κάνω. Υπάρχουν άλλοι που το κάνουν καλύτερα. Όλες τις άλλες εκπομπές τις έχω κάνει. Ακόμα και μυθοπλασία, όταν ήμουν στον Alpha. Πάντοτε θα ασχολούμαι με την τηλεόραση. Απλώς δεν ασχολούμαι με παραγωγές. Δεν τελειώνει αυτό το πράγμα» πρόσθεσε.

Μάλιστα σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Νιώθω πως πια ό,τι και να κάνω δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την τηλεόραση, είναι ένα είδος εξάρτησης, είναι όλη μου η ζωή».

Η μεγάλη μάχη του με την κατάθλιψη

«Η κατάθλιψη ήρθε την περίοδο της μεγάλη επιτυχίας που είχα όταν ήμουν στο ΣΚΑΪ. Θυμάμαι είχαμε φτάσει δελτίο ειδήσεων με 54% τηλεθέαση με το Νίκο Ευαγγελάτο. Συγκρούστηκαν πολλά πράγματα μέσα μου. Άλλα ήθελα να κάνω, άλλα έκανα. Ο τρόπος που ζούσα. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να διαχειριστώ. Ζούσα σε χρυσό κλουβί. Έπαθα κατάθλιψη γιατί δεν έκανα αυτό που ήθελα. Όταν συγκρούεται αυτό που θες να κάνεις με αυτό που κάνεις στην πραγματικότητα, το τέρας της κατάθλιψης είναι κοντά. Όσοι νιώθουν κατάθλιψη, πρέπει να πιστέψουν ότι μπορούν να τη νικήσουν και να αλλάξουν τρόπο ζωής.

Είχα παρατήσει τον εαυτό μου, ήμουν άτομο με ειδικές ανάγκες. Δηλαδή δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι μου. Όλοι έγραφαν “ο στρατηγός Μαλέλης” κι εγώ δεν μπορούσα να πάω ούτε στο περίπτερο μόνος μου. Είχα αφήσει τον εαυτό μου σε ένα στυλ “πέθανε, ρε”. Δεν πίστευα ότι μπορεί να τα καταφέρω. Το ότι τα κατάφερα και νίκησα την κατάθλιψη, θεώρησα ότι είναι χρέος μου να το μεταδώσω και στους άλλους. Η ματαιοδοξία είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης της κατάθλιψης» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα έλεγα τον εαυτό μου ματαιόδοξο. Είμαι εργασιομανής. Κάποια στιγμή συγκρούστηκαν αυτά που έκανα με αυτά που ήθελα να κάνω. Ίσως ήμουν περισσότερο ευαίσθητος για αυτή τη δουλειά. Ήταν αυτός ο διχασμός, από τη μια ήμουν κλεισμένος σε ένα σπίτι και σε ένα γραφείο στη δουλειά μου και από την άλλη έκανα πολύ μεγάλες επιτυχίες σε ό,τι πιάναμε. Ίσως η κατάθλιψη σε κάνει πολύ δημιουργικό.

Στις δύσκολες στιγμές της κατάθλιψης, ο Σταμάτης Μαλέλης είχε δίπλα του την οικογένειά του «και τον αγαπημένο μου φίλο Κυριάκο Ντούμο (σ.σ ο γνωστός στιχουργός) που μου στάθηκε. Μου κράταγε το χέρι στις δύσκολες στιγμές, ήταν ο μόνος που ήξερε το μυστικό μου».

https://streamable.com/bwh56f

Μίλησε όμως και για τα τηλεοπτικά πρόσωπα.

«Πάντοτε προσπαθούσα να βρω το καινούριο. Προσπαθούσα να είμαι πάρα πολύ δίκαιος. Κάνεις λάθη και είναι ευκαιρία αν κάποιους αδίκησα ζητάω συγγνώμη. Αυτά γίνονται. Ποντάρω σε νέα πρόσωπα. Θα έχεις τα κατάρτια της τηλεόρασης αλλά δίπλα, αριστερά και δεξιά θα χτίζεις. Υπάρχουν παιδιά που δεν θεώρησα ότι δεν αξίζουν αλλά μου απέδειξαν ότι άξιζαν. Και το ανάποδο» είπε.

Για τον ενημερωτικό τομέα του Mega που επιμελείται είπε: «Ήταν υνειδητή επιλογή να είναι γένους θηλυκού η ενημέρωση. Και είναι όλες πολύ καλές παρουσιάστριες και με μέλλον. Είναι νέα πρόσωπα και θέλουν και καιρό για να τις μάθει ο κόσμος. Είμαστε ένας καινούριος μηχανισμός που στήνεται. Βρεθήκαμε 100 δημοσιογράφοι που δεν ξέραμε ένας τον άλλον. Τώρα δένει η ομάδα. Και πάμε για πρωτάθλημα. Κάτι που το ξέρει πολύ καλά ο ιδιοκτήτης εδώ».

«Έχω δεθεί πάρα πολύ με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Έχουμε κάνει πολύ μεγάλες επιτυχίες. Χαίρομαι πάρα πολύ που κάνει εξαιρετικά νούμερα φέτος. Πολλοί μετρούν τα δελτία. Πρώτο δελτίο είναι ο Ευαγγελάτος. Είναι ένα μεγάλο δελτίο ειδήσεων. Κατά μέσο όρο τον βλέπουν 500-600.000 άτομα την ημέρα. Δεθήκαμε, ταυτιστήκαμε, παλέψαμε μαζί με τον Ευαγγελάτο».

Ο κύριος Μαλέλης αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι ενδιαφέρεται να κατέλθει στον στίβο της πολιτικής και μάλιστα στην πατρίδα του, τη Λέσβο.

«Πάντα στο μυαλό μου είναι και η επόμενη μέρα στην πολιτική. Αλλά δεν αφήνω ποτέ την τηλεόραση. Θα τα κάνω παράλληλα Νομίζω μπορώ να προσφέρω πολλά μετά από τόσα χρόνια δουλειάς. Αμάν με αυτούς που γίνονται πολιτικοί χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους».