Η Κατερίνα Μονογυιού εξομολογείται: “Όταν μου έγινε όλο αυτό το bullying για τη δυσλεξία έπαθα σοκ. Με πλήγωσε”
Νέα

Η Κατερίνα Μονογυιού εξομολογείται: “Όταν μου έγινε όλο αυτό το bullying για τη δυσλεξία έπαθα σοκ. Με πλήγωσε”

Η Κατερίνα Μονογυιού εξομολογείται: “Όταν μου έγινε όλο αυτό το bullying για τη δυσλεξία έπαθα σοκ. Με πλήγωσε”

Η επίθεση που δέχτηκε επειδή συλλάβιζε στη Βουλή, το μήνυμα που έστειλε στα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες και τα... αμυγδαλωτά

Η βουλευτής από τη Μύκονο, Κατερίνα Μονογυιού ήταν φιλοξενούμενη του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο The 2night Show.

“Ασχολήθηκα με την πολιτική γιατί για εμένα είναι προσφορά, δεν το βλέπω σαν επάγγελμα. Δόξα τω Θεώ έχουμε υπουργούς που ακούνε και θα σε βοηθήσουν να λύσεις ένα πρόβλημα ειδικά για εμένα που είμαι πρωτάκι. Είμαι σε επαφή με τους Μυκονιάτες επιχειρηματίες και μεταφέρω τα προβλήματά τους στους υπουργούς, αλλά αποφασίζουν οι ειδικοί” είπε.

Μίλησε όμως και για τον αδελφό της, Τζώρτζη Μονογυιό, που είχε μπει σε ριάλιτι (το The Wall): “Απορώ πώς πήγε και κλείστηκε εκεί μέσα, εγώ θα είχα φρικάρει, πνίγομαι”.

“Αυτό που θέλω να προλάβω είναι να κάνω ένα παιδί γιατί είμαι 37 χρονών. Με αγχώνει όλο αυτό. Το θέλω πάρα πολύ, δεν ξέρω αν θα δώσει ο Θεός. Θα με ολοκληρώσει σαν άνθρωπο και σαν προσωπικότητα” είπε η βουλευτής και μίλησε για το πρόβλημα της δυσλεξίας της για το οποίο σχολιάστηκε επειδή συλλάβιζε στη Βουλή.

“Νιώθω πολύ υπερήφανη για ό,τι μου έχει δώσει ο Θεός. Η δυσλεξία είναι κάτι κληρονομικό. Διασπάστηκα στο βήμα της Βουλής επειδή έχω και διάσπαση προσοχής. Πήρα το ρίσκο ότι μπορεί να συλλαβίσω. Κάποιοι μου λέγανε γιατί δεν το είχα αποκαλύψει από πριν. Δεν είχα ερωτηθεί και δεν μου είχε ξανατύχει. Οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος δεν το ήξεραν. Πολλά παιδιά γεννήθηκαν με δυσλεξία. Δεν φταίνε αυτά, γεννήθηκαν έτσι. Αυτό που με πλήγωσε είναι ότι πληγώθηκαν παιδιά με δυσλεξία. Μου έστειλαν μηνύματα και ένιωσαν θιγμένα”.

“Όταν μου έγινε όλο αυτό το bullying έπαθα ένα σοκ. Σκέφτηκα να κάνω λογοθεραπεία. Εάν μία μαμά παραμελήσει ένα δυσλεκτικό παιδί στο δημοτικό και δεν πιστέψει στις δυνατότητές του αυτό το παιδί θα καταστραφεί γιατί μειώνεται η αυτοπεποίθησή του” είπε.

Η κυρία Μονογυιού θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα σε όλα τα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες ότι “μπορούμε να γίνουμε αυτό που θέλουμε”.

Η βουλευτής δεν πήγε με άδεια χέρια στο πλατό αφού έφερε αμυγδαλωτά Μυκόνου στον παρουσιαστή, που τα άνοιξε και… κεράστηκαν προτού την αποχαιρετήσει.

https://www.youtube.com/watch?v=qXGoRyNjNwE