Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη της Ελένης Μενεγάκη: «Ο τρόπος που με σχολίασαν σε φάσεις που πήρα αποφάσεις για μένα με έχει στεναχωρήσει»
Νέα

Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη της Ελένης Μενεγάκη: «Ο τρόπος που με σχολίασαν σε φάσεις που πήρα αποφάσεις για μένα με έχει στεναχωρήσει»

Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη της Ελένης Μενεγάκη: «Ο τρόπος που με σχολίασαν σε φάσεις που πήρα αποφάσεις για μένα με έχει στεναχωρήσει»

Μετά από 7 χρόνια μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη

Η Ελένη Μενεγάκη έδωσε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη εδώ και 7 χρόνια στην Ελεονώρα Μελέτη και την εκπομπή «Mega Καλημέρα».

«Νιώθω πολύ όμορφα που είμαι στο Μega» είπε.

«Τον μόνο προγραμματισμό που είχα κάνει ήταν ότι αυτή είναι η τελευταία χρονιά. Δεν είχα βάλει στο μυαλό μου αν θα ξαναδουλέψω και πότε, αν θα είναι γρήγορα ή αργά. Το μόνο που σίγουρα ήξερα ήταν ότι την επόμενη σεζόν θα ήμουν σπίτι μου. Την ημέρα που αποχαιρέτισα τον κόσμο είχα όλη τη συγκίνηση του “γεια σας” αλλά δεν αισθάνθηκα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία μου λέξη.

Αισθανόμουν ότι κάπως θα τα ξαναπούμε χωρίς να είχα αφήσει σε κάποιον το περιθώριο ότι θα κάνουμε κουβεντούλα το καλοκαίρι. Όποιος από τα κανάλια με κάλεσε είπα πως ό,τι ακούσατε είναι αλήθεια.

Δεν βγήκα από το σπίτι μου όλο το διάστημα».

«Λες να γύρισα για 1,2,3 ταξίδια; Όχι. Ήταν πολύ συνειδητό. Γενικώς για θέματα δουλειάς είμαι πολύ αργή στις αποφάσεις μου. Τα επεξεργάζομαι πάρα πολύ τα σενάρια, πώς νιώθω εγώ μέσα σε αυτά τα σενάρια, αν αισθάνομαι ότι θα είμαι εντάξει προχωρώντας σε όποια κατεύθυνση. Νομίζω ένιωσα ότι έχω ακόμα πολύ πράγμα να βγάλω στην τηλεόραση και ότι μου έλειψε όχι τόσο ο φακός όσο η επαφή μου με τους ανθρώπους που βλέπουν τηλεόραση.

Άρχισα να σκέφτομαι την επιστροφή μου στις γιορτές. Κατά τον Δεκέμβρη άρχισα να σκέφτομαι πώς νιώθω, πώς είμαι, μήπως θέλω;

Δεν είχα σκεφτεί να κάνω κάτι άλλο.

Μου έχει γίνει πρόταση να κάνω κάτι άλλο αλλά μου αρέσει αυτό. Νομίζω ότι θα βάλω το χέρι μου και θα την πιάσω την άλλη που με βλέπει, νομίζω ότι θα της πω κάτι και θα μου απαντήσει, νομίζω ότι μου απαντάνε κιόλας κάποιες φορές» είπε για την απουσία της.

Μίλησε όμως και για τις ταμπέλες και τις διάφορες «Μενεγάκες» της τηλεόρασης.

«Λόγω της εμπειρίας και των ετών μπορώ να νιώσω κάποια λαθάκια που μπορεί να γίνονται είτε επικοινωνιακά είτε αυτά που μπορεί να κάνει κάποιος καινούριος στην τηλεόραση.

Δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες. Συνήθως είναι ένα βαρύ φορτίο για αυτόν που του το φοράνε. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Εσύ ανέφερες ένα πρόσωπο (σ.σ. Μαλέσκου) αλλά μπορεί να έχουν υπάρξει και άλλα.

Δεν σκέφτομαι αν έχω αφήσει τη σφραγίδα μου. Επειδή είμαι μέσα στην τηλεόραση σκέφτομαι τελείως διαφορετικά, δεν μπορώ να σκεφτώ έτσι. Ίσως όταν φύγω για τα καλά -γιατί τώρα έφυγα για λίγο- να είναι πιο εύκολο να χαρακτηρίσω» είπε.

Όπως είπε δεν έχει δεχτεί παρενόχληση ενώ στο γιατί δεν απαντά σε ό,τι γράφεται για εκείνην είπε:

«Αυτό είναι κάτι που δεν μου το έμαθε κανείς, Ανακάλυψα μόνη μου ότι  μου ταιριάζει. Απαντώντας σε δημοσιεύματα έχεις αποκαταστήσει την αλήθεια; Αν δώσεις μια απάντηση γίνεται μύλος. Όλο αυτό δεν τελειώνει».

https://streamable.com/m74z07

Για μένα τα πιο σοβαρά από όλα είναι τα θέματα υγείας, όλα τα άλλα δεν θα βρεις τρόπο να σφίξεις τα δόντια; Τίποτα δεν είναι εύκολο.

Έχει τύχει να κλαίω πριν από την εκπομπή, να βάλω κολλύριο και να μπω στην εκπομπή και να προσπαθώ να συντονιστώ. Γι’ αυτό χρειάζονται οι καλοί συνεργάτες.

Οι συνεργάτες δεν είναι μόνο συνεργάτες, αν είστε κάθε μέρα μαζί είναι αδύνατον να μην γίνετε φίλοι. Όλα τα χρόνια στην τηλεόραση ακουμπούσα ψυχολογικά πάνω στους συνεργάτες μου.

Όλα μας έχουν συμβεί (προδοσία και αχαριστία), γιατί να μένω σε αυτό; Δεν θέλω να με μαυρίζω» είπε.

Για το πώς σχολιάζεται η ίδια και οι αποφάσεις της από τον κόσμο είπε:

«Στα 44 αποφάσισα να μείνω έγκυος -που δόξα τω Θεώ τα κατάφερα- γιατί είχα μεγάλη αγωνία αν μπορώ, το ήθελα πολύ, εγώ περισσότερο από τον σύντροφό μου, μέχρι να γίνει. Δεν σκέφτηκα ποτέ τι θα σκεφτούν οι άλλοι.

Ο τρόπος που με σχολίασε μια μερίδα ανθρώπων σε φάσεις που πήρα αποφάσεις για μένα, για την προσωπική μου ζωή, την επαγγελματική μου σταδιοδρομία, με έχει στεναχωρήσει και με έχει προβληματίσει αν δεν υπάρχουν άλλα θέματα να ασχοληθεί κανείς από τη δική μου προσωπική ζωή; Μήπως ο τρόπος μου είναι πιο προκλητικός από άλλων ανθρώπων;

Εξαρτάται τα θέματα για το ποιους ανθρώπους θα εμπιστευτώ και ποιους θα συμβουλευτώ. Εμπιστεύομαι πάρα πολύ την κρίση μου στη δουλειά γιατί μέχρι στιγμής με έχει βγάλει πάρα πολύ σωστή.

Έχει γίνει ανέκδοτο το ότι ασχολούμαι με τα άστρα, γελάω. Μου αρέσει η αστρολογία από τα 20 μου.

Θέλω να έχω δίπλα μου ανθρώπους που έχουν εξωστρέφεια.

Όταν με ρώτησαν πέρσι που ήμουν εκτός τηλεόρασης για τα νούμερα τηλεθέασης είπα μην είστε αυστηροί δώστε χρόνο. Χώρος στην τηλεόραση υπάρχει για όλους μας. Δεν χρειάζεται να είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον. Ο καθένας κάνει τη δικιά του δουλειά, έχει τη δική του προσωπικότητα»

https://streamable.com/6x2gbp

.