Ηλιάνα Παπαγεωργίου (για τα τηλεοπτικά της project): «Θα μπορούσα να μην κάνω τίποτα. Γιατί να μην πάω για δουλειά αφού μπορώ;»
Νέα

Ηλιάνα Παπαγεωργίου (για τα τηλεοπτικά της project): «Θα μπορούσα να μην κάνω τίποτα. Γιατί να μην πάω για δουλειά αφού μπορώ;»

Ηλιάνα Παπαγεωργίου (για τα τηλεοπτικά της project): «Θα μπορούσα να μην κάνω τίποτα. Γιατί να μην πάω για δουλειά αφού μπορώ;»

Όσα είπε στο περιοδικό ΟΚ! για το Love Island, την αμφισβήτηση της καριέρας της και το My Style Rocks

Στον Γιώργο Πράσινο και το περιοδικό ΟΚ! μίλησε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου για το Love Island, την αμφισβήτηση της καριέρας της στο εξωτερικό και το My Style Rocks.

Για το Μy Style Rocks, την τηλεόραση και ενώ στην αρχή σε περίμενα παρουσιάστρια, εσύ έκανες την έκπληξη και μπήκες στην κριτική επιτροπή.

Ναι, μου αρέσει πολύ που είμαι πάλι σε κριτική επιτροπή. Υπάρχουν διαφορετικοί ρόλοι σε αυτό το σόου. Από τη μία είναι τα κορίτσια, οι διαγωνιζόμενες, που είναι το επίκεντρο, όπου θέλουμε να δούμε το στυλ τους, τι μπορούν να κάνουν, τι μπορούν να αλλάξουν, τι μπορούμε να μάθουμε και εμείς από εκείνες, αλλά και πώς να τις βοηθήσουμε. Σίγουρα το σόου βασίζεται στην κριτική, αλλά η ενορχήστρωση ανήκει στην παρουσιάστρια.

Η πρόταση ήρθε ξαφνικά;

Ναι, το καλοκαίρι ήταν μια ωραία περίοδος, με πολλές συζητήσεις γενικά. Υπάρχει μια πολύ καλή σχέση με τον σταθμό. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία στο Love Island, οπότε είχαμε πει κάποια πράγματα, θέσαμε κάποιους στόχους. Τη δεδομένη στιγμή αυτή η θέση θεώρησα και θεώρησαν πως ήταν η καλύτερη για μένα. Και ομολογώ πως μου αρέσει πάρα πολύ. Ξέρεις,η θέση του κριτή είναι αυτή που με έφερε στην Ελλάδα, αυτή που με ανέδειξε, και είναι κι αυτό που μου έδωσε πολλή αγάπη και ανθρώπους στη ζωή μου. Το να με βλέπουν στον δρόμο και να μου μιλάνε, συνέβη γιατί εγώ υπήρξα σε ένα σόου και ήμουν κριτής.

Δεν το είδες ως πισωγύρισμα;

Όχι, καθόλου. Στην Ελλάδα γενικά έχουμε κάποια στεγανά σε ρόλους, θέσεις, δουλειές. Εγώ το βλέπω τελείως αμερικάνικα. Όλοι οι άνθρωποι αλλάζουμε δουλειές, αλλάζουμε πρότζεκτ, αλλάζουμε θέσεις, πηγαίνουμε να δουλέψουμε σε έναν άλλο χώρο, ας πούμε, ή θα πάρουμε μια άλλη θέση. Κάθε πράγμα που κάνεις θα σου δώσει μια εξέλιξη και θα σου μάθει κάτι. Για μένα είναι ένα επόμενο βήμα.

Πώς είναι να βρίσκεις στη διπλανή θέση της κριτικής επιτροπής πάλι τον Δημήτρη Σκουλό;

Καταπληκτικό. Είμαστε διπλανούληδες. Είναι σαν μην άλλαξε ποτέ τίποτα. Όλα κάνουν κύκλο, ποτέ δεν ξεφεύγεις από τον κύκλο, να ξέρεις. Πάντα γυρίζεις γύρω γύρω και όταν κάνεις λάθη, τα ξαναβρίσκεις μπροστά σου, αν δεν τα έχεις διορθώσει. Με τον «Σκουλ μου» είμαστε πολύ καλοί φίλοι, μιλάμε στο τηλέφωνο, λέμε τα νέα μας, τα μυστικά μας, υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Από την άλλη, είναι και ο Στέλιος Κουδουνάρης, με τον οποίο έχουμε δέσει από το πρώτο γύρισμα. Είχα γνωρίσει τον Στέλιο από την Έλενα (σ.σ. Χριστοπούλου), γιατί ήταν δίπλα του τις προηγούμενες χρονιές, ακριβώς στη θέση που κάθομαι φέτος εγώ. Οπότε τον Στέλιο τον έχω ήδη στην καρδιά μου, τον έχω γνωρίσει καλά, τον έχω συμπαθήσει, έχουμε φάει μαζί. Νιώθω πως είμαστε κάπου έξω και όχι σε ένα τηλεοπτικό πλατό.

Πολλά ειπώθηκαν για την Κατερίνα Καραβάτου που ανέλαβε την παρουσίαση της εκπομπής. Μάλιστα, κάποιοι τη χαρακτήρισαν overqualified για τη θέση.

Νομίζω πως η Κατερίνα είναι overqualified για την κοινωνία μας. Είναι ένας άνθρωπος με μεγάλο πνεύμα, καλοσύνη. Και είναι και εξαιρετική συνεργάτιδα.

Το Love Island που παρουσίασες πέρσι θεωρήθηκε ένα αμφιλεγόμενο προϊόν, σε μια κοινωνία που ζει στον απόηχο του #ΜeΤoo, με τη γυναίκα να παλεύει ακόμη να εδραιοποιήσει τη θέση της.

Αποδείχτηκε όλα αυτά τα χρόνια πως ο ρόλος της γυναίκας δεν είναι αυτό που έπρεπε να είναι – και συνεχίζει να μην είναι. Δεν αισθάνομαι ότι έχει αλλάξει κάτι ακόμη. Ωστόσο, το πρότζεκτ δεν ήταν αμφιλεγόμενο, ούτε είχε αρνητική χροιά γενικά, απλά δεν είχε την αναμενόμενη απήχηση από τον κόσμο – όπως πολύ καλά ξέρουμε. Ίσως είχε στο μυαλό του κάτι άλλο, από αυτά που έχει δει στο εξωτερικό ή αυτό που φανταζόταν ότι θα δει, με αποτέλεσμα το στίγμα να είναι αρνητικό από την αρχή. Ενώ στην ουσία ήταν το αντίθετο. Υπήρχε 100% ισότητα, υπήρχε επιλογή και από τις δύο πλευρές, πολύωρες συζητήσεις μεταξύ των παιδιών, τα οποία ήταν όλα γλυκύτατα και πραγματικά πολύ ευγενικά μεταξύ τους – ακόμη και στις διαφωνίες έπαιρναν τον χρόνο τους και τις έλυναν ειρηνικά μεταξύ τους. Είδαμε πράγματα όπως γίνονται στην πραγματικότητα: Θα κάνεις μια σχέση, κάποιος θα περάσει καλά, κάποιος θα θέλει να χωρίσει. Δεν είδαμε κάτι διαφορετικό, ήταν μια μικρογραφία της ζωής.

Είχες δεύτερες σκέψεις για την παρουσία σου στο Love Island;

Ανεξάρτητα με το αν είχα δεύτερες σκέψεις ή όχι, για μένα το κάθε πρότζεκτ είναι ένα μάθημα και ένα επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Και, ναι, έμαθα πολλά πράγματα.

Φαίνεται πως δεν «λερώνεσαι» από την αποτυχία, άρα μάλλον σε αγαπάει ο κόσμος.

Όντως, δεν λερώνομαι γιατί δεν θεωρώ ότι αυτή είναι η σωστή λέξη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πληγώνομαι. Συνεχίζω όμως και προσπαθώ για το καλύτερο και κάθε μου βήμα είναι η προίκα μου για το μέλλον σε αυτή τη δουλειά. Πάμε λοιπόν παρακάτω και, ναι, τη νιώθω την αγάπη του κόσμου και είμαι ευγνώμων. Προσωπικά με συγκινεί όταν βλέπω έναν άνθρωπο να προσπαθεί να μαθαίνει, να μην κάνει πίσω. Και εγώ θα μπορούσα να κάνω πίσω και να μην κάνω τίποτα. Δεν θα είχα προσπαθήσει όμως. Γιατί να μην πάω για δουλειά αφού μπορώ; Γιατί να μην κάνω ένα πρότζεκτ που μου αρέσει; Γιατί να μη μάθω κάτι παραπάνω; Είμαστε στην εποχή των social media, όπου όλοι τα βλέπουμε όλα και μπορεί ο καθένας να εκφράσει την άποψή του και να τη δεις και να την ακούσεις την ίδια στιγμή, κάτι που δεν υπήρχε τις παλιότερες εποχές. Σαν να πρέπει από την πρώτη ημέρα να τα καταφέρεις, να κάνεις θαύματα. Θεωρώ πως για τα 5 χρόνια που είμαι στην τηλεόραση, μάλλον καλά τα έχω πάει, είτε έχουν πάει καλά τα πρότζεκτ στα οποία συμμετείχα είτε όχι. Μαθαίνω, εξελίσσομαι. Κανείς δεν ξεκίνησε μια μέρα και τα έμαθε όλα την πρώτη μέρα, ούτε τα έκανε και όλα σωστά.

Σε έχουν αμφισβητήσει όσο λίγες για τη διεθνή σου καριέρα. Είναι ένα παράπονό σου αυτό;

Δεν νομίζω ότι πρέπει να με απασχολεί τι λένε άνθρωποι που δεν γνωρίζουν είτε τον χώρο αυτό είτε και εμένα προσωπικά. Ούτε καν παράπονο. Και μόνο το γεγονός ότι έμεινα τόσα χρόνια έξω, έκανα τόσα πράγματα, έχω διατηρήσει τις συνεργασίες μου σε ολόκληρο τον κόσμο, τα συμβόλαιά μου τρέχουν ακόμη – όλα αυτά είναι σημαντικά για μένα και είναι εμπειρίες ζωής.

Ποιους διάσημους γνώρισες στην Αμερική και εντυπωσιάστηκες;

Πάνω στη δουλειά έχω γνωρίσει πολλούς σχεδιαστές, όπως ο Roberto Cavalli και η Tory Burch. Και μόνο σε κάστινγκ να πας, θα τους γνωρίσεις εκεί, πόσο μάλλον να δουλέψεις μαζί τους. Από διάσημους έχω γνωρίσει αρκετούς. Πήγαινα στο ίδιο γυμναστήριο με τον Χοακίν Φίνιξ, τον Ράιαν Ρέινολντς και τη σύζυγό του Μπλέικ Λάιβλι. Εκεί απλά κάνεις παρέα, μιλάτε ανάμεσα στις ασκήσεις, πίνετε λίγο καφέ, σε ρωτάνε τι πρόγραμμα γυμναστικής κάνεις, σου λένε «έλα να κάνουμε 5 ασκήσεις μαζί». Γενικά είναι τόσο cool όλοι. Ο πιο ωραίος είναι ο Ράιαν Ρέινολντς, έχει φανταστικό χιούμορ και μιλάει ελληνικά! Το πρώτο πράγμα που έκανε όταν έμαθε ότι είμαι Ελληνίδα ήταν να με βρίσει –χαριτωμένα– στα ελληνικά. Είπε τις γνωστές βρισιές! (Γελάει.)