Ηλιάνα Παπαγεωργίου για το σποτ γονιμότητας: «Έχουμε επιλογές, θα κάνουμε ό,τι θέλουμε γιατί μπορούμε!»
Νέα

Ηλιάνα Παπαγεωργίου για το σποτ γονιμότητας: «Έχουμε επιλογές, θα κάνουμε ό,τι θέλουμε γιατί μπορούμε!»

Ηλιάνα Παπαγεωργίου για το σποτ γονιμότητας: «Έχουμε επιλογές, θα κάνουμε ό,τι θέλουμε γιατί μπορούμε!»

Ξεκάθαρη η παρουσιάστρια στις θέσεις της

Το σποτ για τη γονιμότητα «έπεσε στο τραπέζι» της εκπομπής Pop Up με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου να παίρνει ξεκάθαρη θέση και να ξεσπά.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Σίγουρα η Κία Παπαδοπούλου θα είχε καλή πρόθεση. Δεν νομίζω ότι καμία γυναίκα θα ήθελε να κάνει το αντίθετο. Αυτά είναι παλιά στερεότυπα που συντηρούνται με κάποιο τρόπο. Αυτό που ξένισε περισσότερο τον κόσμο είναι ένα σποτ που είναι μέσα στη μαυρίλα και στη σκοτεινιά. Μια γυναίκα που κλείνει τα “πολλά”-γιατί 41 χρόνια είναι πολλά για μία γυναίκα-οπότε έχει τελειώσει η ζωή της και δεν έχει καμία ελπίδα διότι πολύ απλά δεν έγινε μητέρα. Μπορεί να μη θέλει από επιλογή, μπορεί να μην μπορεί. Για ποιο λόγο να γίνει ένα συνέδριο που “χτυπάει” κατευθείαν στη γυναίκα; Και ποιος είπε ότι μία γυναίκα δεν έκανε παιδί, επειδή δεν μπορούσε εκείνη και δεν μπορούσε ο άντρας της;».

Η παρουσιάστρια συνέχισε λέγοντας πως:

«Υπάρχει ακόμα άντρας των ονείρων; Ψάχνουμε ακόμα τον πρίγκιπα του παραμυθιού; Και γιατί δεν είναι η γυναίκα κάποιου το όνειρο; Εν έτει 2021, πλέον ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του τι τον κάνει ευτυχισμένο. Το να κάνεις μία κίνηση που μας γυρνάει πίσω, τουλάχιστον 50 χρόνια, είναι θλιβερό. Η κυρία Παπαδοπούλου μπορεί να το έγραψε με άλλη πρόθεση, με άλλο ύφος. Μπορεί να το έγραψε με θετική χροιά και ξαφνικά βλέπεις ένα σποτ που είναι μέσα στη μαυρίλα. Έχουμε επιλογές, θα κάνουμε ό,τι θέλουμε γιατί μπορούμε. Και αν θέλετε να ενημερωθούμε για τη γονιμότητα, να βάλετε γυναίκες και καθαρά επιστήμονες να μιλήσουν. Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να μιλήσει ο θείος μου και ο ξάδελφός μου σε ένα συνέδριο που δεν είναι επιστήμονες και δεν γνωρίζουν».

«Δεν έχει σημασία το αν είσαι άνω των 40 για το αν μπορείς να κάνεις παιδιά ή όχι. Μπορεί να είσαι 20 χρονών και να μην είσαι γόνιμη. Δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Δεν καταλαβαίνω γιατί στοχεύει στην ηλικία. Αναφέρεσαι στις γυναίκες και λες ότι έφτασες σε αυτή την ηλικία, έκανες ό,τι έκανες και τι κατάφερες; Δεν έγινες μαμά. Άρα δεν έχεις καταφέρει τίποτα στη ζωή σου. Υπάρχουν, όμως, γυναίκες και άνδρες που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά. Είναι σαν να τους λες ότι δεν έχει νόημα η ζωή σου. Πώς γίνεται να περάσει ένα τέτοιο σποτ και να φτάσει στα δικά μας τα μάτια με αυτή τη μαυρίλα και τη στεναχώρια; Ο κάθε άνθρωπος έχει την επιλογή να κάνει ό,τι θέλει, τελείωσαν τα στερεότυπα. Ο σκοπός είναι να ζήσεις, μία φορά έρχεσαι. Ας κάνεις ό,τι θέλεις, ας το χαρείς», ξεκαθάρισε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου.

Κλείνοντας, ξεκαθάρισε το πως θεωρεί ότι πρέπει να ορίζεται ο όρος «οικογένεια»:

«Την οικογένεια δεν τη φτιάχνει ένα παιδί. Δεν έχεις οικογένεια επειδή έφερες ένα παιδί στη ζωή γιατί μπορεί να φέρεις ένα παιδί και να μην το φροντίζεις, να μην είσαι καλός γονιός και ουσιαστικά να μην έχεις οικογένεια. Βρίσκεις έναν άνθρωπο με τον οποίο αποφασίζεις να είστε μαζί και αυτό είναι μία οικογένεια, είτε τη μεγαλώσετε, είτε όχι».

https://streamable.com/itjj1k