Ηλίας Μαμαλάκης: «Εγώ ήμουν η αιτία που αυξήθηκαν οι σχολές μαγειρικής στην Ελλάδα»
Νέα

Ηλίας Μαμαλάκης: «Εγώ ήμουν η αιτία που αυξήθηκαν οι σχολές μαγειρικής στην Ελλάδα»

Ηλίας Μαμαλάκης: «Εγώ ήμουν η αιτία που αυξήθηκαν οι σχολές μαγειρικής στην Ελλάδα»

Ο Ηλίας Μαμαλάκης ήταν καλεσμένος στον καναπέ του «Στούντιο 4», σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Μάλιστα έκανε και πρωταπριλιάτικο αστείο ότι μειώνεται ο φόρος στα καύσιμα!

«Το μότο μου είναι “αγάπα και συγχώρα”» είπε.

«Της χρωστούσα, της χρωστάω και θα της χρωστάω» είπε για τη σύζυγό του που «έφυγε» από τη ζωή και τη στήριξη που του παρείχε όταν άλλαξε καριέρα.

Ο σεφ αναφέρθηκε στην ασθένεια της συζύγου του και όπως είναι «το μόνο που ξέρω να κάνω καλά όταν ένας άνθρωπος υποφέρει είναι να τον ταΐσω. Αυτό σε έναν άνθρωπο που είναι σε πολύ κακή κατάσταση δεν βοηθάει, εκεί αισθάνθηκα ανήμπορος».

«Όταν συνδέθηκα με την Ντορίτα προβληματίστηκα. Έχει φύγει η Στέλλα πριν από λίγο καιρό και εγώ ετοιμάζομαι να κάνω κάτι; Πήγα στην ψυχολόγο μου και μου είπε ότι είναι θείο δώρο από τη Στέλλα» είπε.

Από την άλλη όμως εξήρε και την αξία της μοναξιάς κάτι που κατάλαβε καθώς μεγάλωνε.

Ο σεφ μίλησε με χιούμορ για τα υποκοριστικά που βάζει στα υλικά του αλλά όπως είπε δεν βάζει ποτέ πολλά σε μία πρόταση για να μην χάσουν την αξία τους.

«Εγώ ήμουν η αιτία την εποχή που έκανα το “Ντομάτα πιπεριά” που αυξήθηκαν οι σχολές μαγειρικής στην Ελλάδα. Από τα 100 παιδιά τα 50 που είναι αυτή τη στιγμή στις σχολές τα έχουν στείλει οι γονείς τους. Υπάρχει ένα ποσοστό που θέλουν την τηλεόραση και κάποιοι έχουν ταλέντο. Το είδα ξεκάθαρα στα Χανιά».

«Αναρωτιέμαι πού απευθύνεται η υψηλή κουζίνα» είπε με νόημα ο σεφ.