Ιωάννα Ασημακοπούλου: “Αυτόν τον ρόλο τον αγάπησα και θα τον έχω πάντα μέσα στην ψυχή μου»
Νέα

Ιωάννα Ασημακοπούλου: “Αυτόν τον ρόλο τον αγάπησα και θα τον έχω πάντα μέσα στην ψυχή μου»

Ιωάννα Ασημακοπούλου: “Αυτόν τον ρόλο τον αγάπησα και θα τον έχω πάντα μέσα στην ψυχή μου»

Την Τρίτη, 25 Ιουνίου, θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο της δημοφιλούς σειρά “Το σόι σου” στον Alpha.

Επί πέντε χρόνια, η σειρά χάριζε πρωτιές στο κανάλι της Κάντζας αλλά και ευχάριστες στιγμές στους τηλεθεατές με τα κατορθώματα των Χαμπέων και των συμπέθερων Τριαντάφυλλων.

Η Ιωάννα Ασημακοπούλου ενσάρκωσε την “Αντωνία”, την απλοϊκή και συμπαθέστατη σύζυγο του Αλέξανδρου Μπουρδούμη, που τράβηξε τα πάνδεινα από την “πεθερά”, Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Η Ιωάννα μίλησε στο People και στη Μαρία Παπαϊωάννου για τον ρόλο της.

«Αυτόν τον ρόλο τον αγάπησα και θα τον έχω πάντα μέσα στην ψυχή μου», είπε.

Οι φανς που ζητούσαν συμβουλές

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ήρθε σε επαφή με γυναίκες που ταυτίζονταν με την “Αντωνία” και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με την τηλεοπτική της πεθερά.

«Προσωπικά δεν έχω βιώσει τέτοια προβλήματα στη ζωή μου και δεν τα είχα ακούσει ούτε καν από φίλους μου. Στην αρχή πίστευα ότι οι σκηνές ήταν λίγο υπερβολικές σε σχέση με την πραγματικότητα, λόγω κωμωδίας. Λαμβάνοντας όμως όλα αυτά τα μηνύματα στα social media συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες σαν την Αντωνία. Μου έγραφαν “Τι θα γίνει με την πεθερά; Κι εγώ τα ίδια τραβάω”, μου έλεγαν τις ιστορίες τους και τους απαντούσα “Δεν ξέρω πώς να σας βοηθήσω”» λέει γελώντας. «Αυτό γίνεται εδώ και πέντε χρόνια. Συμπάσχω με αυτές τις γυναίκες και προσπαθώ να τους δώσω λίγο κουράγιο».

Η συμμετοχή της στο σίριαλ του Alpha, σε συνδυασμό με το θέατρο, μπορεί να καθιστά συχνά εξαντλητικό το πρόγραμμά της, όμως η ίδια δεν παραπονιέται.

«Είναι ευχής έργο να έχεις δουλειά και στα δύο. Όταν όμως πρέπει να σηκωθείς στις 6.00 το πρωί για να ξεκινήσεις στις 8.00 τα γυρίσματα, να τελειώσεις το απόγευμα, να φύγεις απευθείας για πρόβα στο θέατρο και να γυρίσεις σπίτι αργά το βράδυ, είναι αντικειμενικά κουραστικό. Με τον καιρό βέβαια το συνηθίζεις και αυτή η ρουτίνα είναι ωραία στη δουλειά μας. Το αποτέλεσμα και η αγάπη που εισπράττεις από τον κόσμο δεν σου δίνει το περιθώριο να αισθανθείς την κούραση».

«Ήμουν ένα ντροπαλό αλλά ταυτόχρονα αντιδραστικό παιδί. Ήταν σαν να υπήρχε κάτι μέσα μου που δεν είχε εκφραστεί. Αντιδρούσα στους κανόνες, δεν ήμουν πειθαρχημένη. Όταν όμως μπήκα στο θέατρο, τα πράγματα άλλαξαν. Δεν ήταν μια τυχαία επιλογή. Ήθελα να γίνω ηθοποιός από πολύ μικρή”, εξήγησε στο People.

Αποφοίτησε από το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας του Γιώργου Κιμούλη το 2006, ενώ μετράει 13 χρόνια στο θέατρο και την τηλεόραση. Μιλώντας για την οικονομική ανασφάλεια που επικρατεί στον χώρο, τονίζει: «Είναι στη φύση της δουλειάς μου. Δεν υπάρχει σταθερότητα και δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Ακόμη και αν παίζεις στην τηλεόραση, δεν ξέρεις αν θα πάει καλά. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος ηθοποιός που δεν προβληματίζεται πάνω σε αυτό. Εγώ το έχω αποδεχτεί, συνειδητοποιώντας ότι η αγάπη για τη δουλειά μου υπερνικάει όλους τους φόβους. Δεν με έχω φανταστεί να κάνω κάτι άλλο και δεν υπάρχει plan b στη ζωή μου. Αν χρειαστεί, θα μπω στη διαδικασία να ψάξω τι θα κάνω. Η ζωή σε οδηγεί να κάνεις πολλά πράγματα όταν έχεις ανάγκη».

“Είμαι άνθρωπος των μακροχρόνιων σχέσεων”

«Είμαι πολύ ενθουσιώδης εκ φύσεως, τόσο στον έρωτα όσο και στη φιλία», δηλώνει.

Βρίσκεται σε μια ευτυχισμένη σχέση, προτιμάει ωστόσο να κρατάει την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Είμαι άνθρωπος των μακροχρόνιων σχέσεων. Ο σύντροφός μου δεν βρίσκεται στον ίδιο επαγγελματικό χώρο με εμένα. Υπάρχει μια ωραία γέφυρα με τους ανθρώπους που η καθημερινότητά τους είναι διαφορετική» εξομολογείται, ενώ μοιράζεται τις σκέψεις γύρω από το ενδεχόμενο δημιουργίας οικογένειας:

«Αν μπω στη διαδικασία να κάνω οικογένεια, θα πρέπει λογικά να απέχω για κάποιο διάστημα από τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις. Αν θέλω να κάνω ένα παιδί, για παράδειγμα, είναι λογικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να μείνω εκτός. Η οικογένεια είναι ένα πλάνο που έχω στη ζωή μου, ποτέ όμως δεν έκανα συγκεκριμένα σχέδια επί του προσωπικού γιατί με αγχώνουν και με καταπιέζουν. Θεωρώ ότι αυτά τα φέρνει η ζωή. Και αν δεν τα φέρει, δεν πειράζει, γιατί πολλές φορές ξέρει καλύτερα από εμάς».