Jim Gianopoulos: Παραμένει “μεγάλο αφεντικό” της Paramount
Νέα

Jim Gianopoulos: Παραμένει “μεγάλο αφεντικό” της Paramount

Jim Gianopoulos: Παραμένει “μεγάλο αφεντικό” της Paramount

Ο Ελληνο-Αμερικανός Jim Gianopoulos, θα συνεχίσει να είναι το “μεγάλο αφεντικό”  (πρόεδρος και CEO) της κινηματογραφικής εταιρίας παραγωγής, Paramount, αφού σύμφωνα με το Variety υπέγραψε νέο πολυετές συμβόλαιο.

Το ρεπορτάζ του Reuters αναφέρει ότι το συμβόλαιο υπεγράφη με τη “μαμά” εταιρία της Paramount, Viacom και μάλιστα πρόκειται να συγχωνευθεί με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Πηγή από τη Viacom ανέφερε στο Variety : “O Gianopoulos ήταν στο “τιμόνι” της εταιρίας από το 2ο17 όταν και αντικατέστησε τον εκλιπόντα Brad Grey.

Το συμβόλαιό του έφτανε στη λήξη του και η ανανέωσή του απλά συμπίπτει με την επικείμενη κολοσσιαία συγχώνευση.”

Μερικές από τις πιο επιτυχημένες ταινίες των τελευταίων ετών που επέλεξε να γυρίσει η Paramount έχοντας τον Gianopoulos ως επικεφαλής της, είναι και το Α Quiet Place του John Krasinski, το Mission Ιmpossible – Fallout αλλά και η βιογραφική ταινία για τον Elton John, Rocket Man.

Πληροφορίες του Variety θέλουν και την πρόεδρο παραγωγής,  Elizabeth Raposo, (η οποία ασχολείται κυρίως με το franchise των ταινιών) να έχει επίσης ανανεώσει το συμβόλαιό της με την εταιρία κολοσσό.

Αυτή δεν είναι η πρώτη θέση ισχύος που καταλαμβάνει ο Ελληνο-Αμερικανός παραγωγός. Ο Gianopoylos υπήρξε ηγετική φυσιογνωμία στην παγκόσμια βιομηχανία του θεάματος για περισσότερα από 30 χρόνια.

Διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fox Filmed Entertainment, επιβλέποντας τις Twentieth Century Fox, Fox 2000 Pictures, Fox Searchlight Pictures,  τις διεθνείς παραγωγές του Fox, και Twentieth Century Fox Animation / Blue Sky Studios.