Κατερίνα Καινούργιου: «Δεκαοκτώ χρόνια στην τηλεόραση, δεν έχουν βαρεθεί να γράφουν για αυτές τις πλαστικές; Κάθε χρόνο πλαστική κάνω;»
Νέα

Κατερίνα Καινούργιου: «Δεκαοκτώ χρόνια στην τηλεόραση, δεν έχουν βαρεθεί να γράφουν για αυτές τις πλαστικές; Κάθε χρόνο πλαστική κάνω;»

Κατερίνα Καινούργιου: «Δεκαοκτώ χρόνια στην τηλεόραση, δεν έχουν βαρεθεί να γράφουν για αυτές τις πλαστικές; Κάθε χρόνο πλαστική κάνω;»

Όσα είπε στον Νίκο Γεωργιάδη για τη νέα σεζόν, τον Γρηγόρη Γκουντάρα, τα νούμερα και τα σχόλια για εκείνην στα social media

Η Κατερίνα Καινούργιου μίλησε στο περιοδικό ΟΚ! και τον Νίκο Γεωργιάδη για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν, τα νούμερα, την επιστροφή Γκουντάρα στην εκπομπή της αλλά και για τις επιθέσεις που δέχτηκε με αφορμή την υπόθεση Μπίκα.

Η παρουσιάστρια της «Super Κατερίνας» έκανε και μια αποκάλυψη για το επαγγελματικό της μέλλον:

«Έχουμε κάνει συζητήσεις και με τον Νίκο (σ.σ. Κοκλώνη) και με το κανάλι (Alpha) για να κάνουμε κι άλλα πράγματα παράλληλα, αλλά στην παρούσα φάση θέλω να είμαι αφοσιωμένη στο πρωινό. Θα έκανα κάτι άλλο αν ένιωθα ότι κάνω αυτό το πράγμα τέλεια. Δεν ξέρω πλέον αν μπορεί να πει κανείς ότι το κάνει τέλεια, έτσι όπως έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Αυτό που εισπράττω είναι ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από χαρά πλέον κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε περισσότερο φέτος».

«Φέτος πατάω ακόμη πιο γερά στα πόδια μου. Στην περίπτωσή μου το άγχος δεν με βοηθάει. Είμαι ήρεμη, ξεκουράστηκα αρκετά το καλοκαίρι παρά τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα που είχα. Ξέρω ότι θα είναι μια δύσκολη σεζόν αλλά είμαι ψύχραιμη γιατί εμπιστεύομαι πολύ και τους συνεργάτες μου» λέει χαρακτηριστικά.

Λένε ότι θα είναι η πιο ανταγωνιστική σεζόν της τελευταίας δεκαετίας.

Ναι, αλλά χαίρομαι γιατί έτσι δουλεύουν ακόμα πιο πολλοί άνθρωποι, ζουν οικογένειες ολόκληρες. Και ας μοιραστεί περισσότερο η τηλεοπτική «πίτα». Μαλώνω λίγο τον εαυτό μου όταν ξεχνάω πως όταν ήμουν μικρή ονειρευόμουν αυτό που ζω σήμερα και έχω παλέψει πολύ για να φτάσω εδώ που είμαι τώρα. Με το κυνήγι της πρωτιάς ξεχνάς να το απολαύσεις. Είπα λοιπόν στον εαυτό μου ότι φέτος θα διώξω το άγχος και την ένταση και θα το απολαύσω περισσότερο. Δεν χρειάζεται να τα ελέγχω όλα, υπάρχουν ικανότατοι άνθρωποι πίσω από τις κάμερες για αυτό.

Επέστρεψε και ο Γρηγόρης Γκουντάρας. Έχω ζήσει από κοντά την τηλεοπτική σας χημεία.

Ταιριάζουμε με τον Γρηγόρη και πέρσι μου έλειψε. Επειδή είμαι πολύ αυθόρμητη στις αντιδράσεις μου –έχετε δει που μπορεί να διαφωνώ στον αέρα με τον Θέμη Μάλλη στο κοντρόλ– και γενικά είμαι υπερβολική και στη χαρά και στη λύπη μου, ο Γρηγόρης ήταν εκείνος που με συγκρατούσε. Έχω ένα ιδιαίτερο δέσιμο μαζί του, νιώθω ασφάλεια δίπλα του, τον βλέπω σαν αδελφό μου, καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο. Φυσικά έχει και μεγάλη εμπειρία και χαίρομαι που συνεργάζομαι μαζί του.

Αν και δεν κάνετε παρέα εκτός πλατό.

Εκτός πλατό κάνω παρέα με τον Νίκο Κοκλώνη και τον Θέμη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω άριστες σχέσεις με όλους. Με τον Γρηγόρη μιλούσαμε συνεχώς την περσινή σεζόν. Μου αρέσει ο τρόπος που βλέπει τα πράγματα και η συζήτηση μαζί του με ηρεμεί. Και ο Θέμης μού δημιουργεί μεγάλη ασφάλεια. Έχει όλη την επιμέλεια των ζωντανών προγραμμάτων του off peak, είναι project manager στην Barking Well. Θα μπορούσε να μην είναι στο κοντρόλ. Είναι κάθε μέρα στο ακουστικό μου, όχι γιατί τον υποχρεώνει κανείς αλλά γιατί με αγαπάει. Σε πολλά θέματα όμως έχουμε διαφορετική άποψη. Εκείνη την ώρα εγώ θέλω να τσακωθώ με τον Θέμη! Και ο Θέμης το συνεχίζει και γίνεται αυτό που κάποιες φορές βλέπετε!

Αν ξεχωρίζεις σε κάτι, είναι ότι δεν βάζεις ποτέ φίλτρο στα συναισθήματά σου.

Οι γυναίκες είμαστε οι ορμόνες μας, οι άντρες δεν είστε έτσι. Μπορεί να είμαστε στις μέρες μας…

Ακόμα κι αυτό το έχεις πει στον αέρα!

Είναι το λεγόμενο προεμμηνορυσιακό σύνδρομο. Μπορεί να βάλω τα κλάματα με θέμα που σε άλλες συνθήκες θα αντιμετώπιζα πιο χαλαρά. Θα μου πεις, είναι η δουλειά σου. Ναι, αλλά δεν είμαι ηθοποιός, ούτε κάνω μαγνητοσκοπημένη εκπομπή ή βραδινό σόου. Είμαι ο εαυτός μου. Η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη, παρά την απόλυτη στήριξη που είχα από όλους. Δολοφονίες, βιασμοί, δικαστήρια… Μπορεί να έχω κάνει σπουδές στα ΜΜΕ, αλλά και από την εποχή που δούλευα ως ρεπόρτερ έκανα κάτι τελείως διαφορετικό, ο κόσμος δεν με είχε συνηθίσει σε αυτό τον ρόλο. Προβληματίστηκα αρκετά, δεν σ’ το κρύβω, αλλά στο τέλος διαπίστωσα με χαρά ότι κερδίσαμε το στοίχημα και οι τηλεθεατές ανταποκρίθηκαν θετικά.

Κοιτάς με εμμονή τα νούμερα τηλεθέασης το πρωί;

Ναι, τα παρακολουθώ, χωρίς όμως εμμονή. Ευτυχώς, πλέον, έρχονται πιο αργά γιατί μέχρι πριν από δύο χρόνια έβαζα ξυπνητήρι ακόμη και τα Σάββατα, ακόμη και αν βρισκόμουν σε ταξίδι με τον σύντροφό μου.

Στην περσινή σεζόν αφαίρεσες κάποιες ενότητες από την εκπομπή που έφερναν υψηλά νούμερα.

Για πολύ καιρό και οι τηλεφωνικές γραμμές και τα «Διλήμματα» πήγαιναν καλά. Στην πορεία όμως ίσως να άλλαξε και το ενδιαφέρον του κοινού. Ο Θέμης ξέρει την ελληνική τηλεόραση καλύτερα από όλους και πάντα αφουγκράζεται σωστά τον παλμό πριν κάτι κουράσει. Πέρσι, για παράδειγμα, διαφωνήσαμε με τον Θέμη στο θέμα «Πισπιρίγκου». Εκείνος επέμενε πολύ ότι αυτό ήταν το πιο σημαντικό θέμα, εγώ ένιωθα στην αρχή ότι δεν μπορούσα να το υποστηρίξω. Κι αυτό πιστεύω ότι το καταλάβαινε ο τηλεθεατής. Πιεζόμουν πολύ με το συγκεκριμένο, κυριολεκτικά ένιωθα να ανακατεύομαι με τη σκληρότητα των αποκαλύψεων που έβγαιναν κάθε φορά. Φυσικά υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας κι αυτό δημοσιογραφικά οφείλουμε να το λέμε πάντα.

Η υπόθεση Μπίκα και τα σχόλια στα social media

Σε επηρεάζουν τα αρνητικά σχόλια στα social media;

Τώρα πια όχι, στις αρχές πολύ.

Ειδικά πέρσι, είχες δεχτεί ανώνυμες επιθέσεις όταν κυριαρχούσε η υπόθεση Μπίκα.

Αυτό ήταν τελείως άκυρο. Έβρισαν εμένα επειδή μπορεί να ήξερα κάποιον άλλο, άτομα που δεν είχαν τελικά καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση. Μια ανθρωποφαγία που αποδείχτηκε φιάσκο. Τότε δεν φοβήθηκα για μένα αλλά για την ομάδα μου. Δεν μπορείς να μην αναρωτιέσαι γιατί υπάρχει τόση κακία γύρω μας πίσω από ανώνυμους λογαριασμούς. Δεκαοκτώ χρόνια είμαι στην τηλεόραση, δεν έχουν βαρεθεί να γράφουν για αυτές τις πλαστικές; Κάθε χρόνο πλαστική κάνω; Βρες κάτι άλλο να πεις! Εξάλλου έχω μιλήσει ανοιχτά για ό,τι έχω κάνει. Δέχομαι την αρνητική κριτική, αλλά όταν είναι αιτιολογημένη και όχι κακοπροαίρετη.