Κατερίνα Καινούργιου: «Μεγάλωσα με το όνειρο να γίνω μαμά. Όσο μεγαλώνω βλέπω ότι δεν πραγματοποιείται. Μπορεί να είναι λάθος οι επιλογές μου»
Νέα

Κατερίνα Καινούργιου: «Μεγάλωσα με το όνειρο να γίνω μαμά. Όσο μεγαλώνω βλέπω ότι δεν πραγματοποιείται. Μπορεί να είναι λάθος οι επιλογές μου»

Κατερίνα Καινούργιου: «Μεγάλωσα με το όνειρο να γίνω μαμά. Όσο μεγαλώνω βλέπω ότι δεν πραγματοποιείται. Μπορεί να είναι λάθος οι επιλογές μου»

Η εξομολόγηση της παρουσιάστριας στο περιοδικό ΟΚ!

Μια συνέντευξη ποταμό ακόμα και για την προσωπική της ζωή έδωσε η Κατερίνα Καινούργιου στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο» και τον Νίκο Γεωργιάδη.

Η παρουσιάστρια της «Super Κατερίνας» μίλησε για το όνειρό της να γίνει μητέρα, τις αποτυχημένες σχέσεις της αλλά και την ψυχοθεραπεία που ξεκίνησε.

Ένιωσες ποτέ ότι είσαι εύκολος στόχος;

Μα ήμουν ο εύκολος στόχος. Και συνεχίζω να είμαι. Ίσως με τα χρόνια να έγινα πιο συμπαθής, ειδικά στις γυναίκες, γιατί είμαι ειλικρινής. Δεν έκρυψα ποτέ κάτι. Και αυτή την ειλικρίνεια την έχω πληρώσει στην προσωπική μου ζωή. Μπορεί να έχω πει ότι με έχουν αφήσει, ότι έχω κλάψει για άντρα, ότι μπορεί να γυρίζω σπίτι μόνη μου και να κλαίω, να αναρωτιέμαι τι λάθη έχω κάνει. Πολλές γυναίκες όμως μου στέλνουν μηνύματα ότι και εκείνες έτσι νιώθουν. Ότι βρίσκονται κοντά στα 40 και δεν μπορούν να κάνουν μια σοβαρή σχέση. Μεγάλωσα με το όνειρο να γίνω μαμά. Όσο μεγαλώνω βλέπω ότι το όνειρο αυτό δεν πραγματοποιείται…

Το χρεώνεις στον εαυτό σου;

Μπορεί να είναι λάθος οι επιλογές μου, μπορεί να φταίει ότι έδωσα μεγαλύτερο βάρος στη δουλειά μου. Είμαι ανασφαλής στην προσωπική μου ζωή. Αυτό δουλεύω τώρα που κάνω ψυχοθεραπεία. Πώς γίνεται να έχεις καταφέρει τόσα στη δουλειά σου, να στηρίζεις οικονομικά όλη την οικογένειά σου –και αυτό το λέω με χαρά– και στην προσωπική σου ζωή να γίνεσαι θύμα ή να νιώθεις λίγη για τον άλλο; Αυτή η ανασφάλεια δεν είναι ελκυστική. Άρα σίγουρα έχω κάνει κι εγώ λάθη, έχω ανεχτεί καταστάσεις που δεν θα έπρεπε να έχω υπομείνει.

Σου είναι και δύσκολο να βγεις από μια σχέση. Δένεσαι πολύ.

Έχω μιλήσει πολύ για τα προσωπικά μου τον τελευταίο καιρό, ειδικά για την τελευταία μου σχέση. Είναι όμως κάτι που πλέον έχω αφήσει πίσω οριστικά, οπότε πάμε παρακάτω. Ποιο το νόημα να αναλώνεσαι με το παρελθόν; Κανένα.

Το παιδί, πλέον, νομίζω ότι σε αφορά πιο πολύ από τον γάμο.

Δεν με νοιάζει καθόλου ο γάμος, αλήθεια σου λέω. Και τώρα που πάντρεψα τη συνεργάτιδά μου, τη Μάιρα, ή που έχω δει άλλες φίλες μου να παντρεύονται, θέλουν να ζήσουν πολύ όλη την προετοιμασία. Εμένα αυτό δεν με αφορά τόσο γιατί καθημερινά έχω μια διαδικασία προετοιμασίας, ρούχα, μαλλιά , μακιγιάζ. Ιδανικά θα ήθελα να είμαι καλά με τον άνθρωπό μου και να κάνουμε ένα παιδί. Τώρα αν πρέπει να το επισημοποιήσουμε για νομικούς λόγους, δεν χρειάζεται να φορέσω νυφικό.

Παλιά το ήθελες όμως.

Ναι, καλέ! Μικρή φανταζόμουν κάτι νυφικά-τούρτες. Όσο μεγάλωνα τα ήθελα πιο απλά, πιο στενά, τώρα έχω απομυθοποιήσει τελείως το θέμα «νυφικό».

Πιστεύεις ότι έχεις καταφέρει να αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου;

Κάνω πλέον πράγματα για μένα. Είμαι και άνθρωπος της παρέας, της ομάδας, θέλω να πηγαίνουν καλά και όσοι είναι γύρω μου. Βλέπω ανθρώπους που δουλεύουν με τον εαυτό τους με διάφορες μεθόδους ψυχοθεραπείας και στο τέλος δυναμώνουν οι ίδιοι και αδιαφορούν για τον διπλανό τους. Εγώ είμαι στο άλλο άκρο. Επειδή είμαι το βασικό πρόσωπο μιας εκπομπής από την οποία ζει τόσος κόσμος, έχω άγχος μην κάνω κάτι που στοιχίσει σε εκείνους. Και στις σχέσεις μου πάντα βάζω σε προτεραιότητα τον σύντροφό μου. Θέλω να του δίνω χαρά και ικανοποίηση. Αυτό μπορεί να είναι το λάθος μου.

Μήπως κουβαλάς το brand «Καινούργιου» στις σχέσεις σου;

Καμία σχέση. Αυτό συζητούσα πρόσφατα με τον ψυχοθεραπευτή μου. Δεν είμαι δυναμική, όπως φαίνομαι τηλεοπτικά. Ούτε θεωρώ πως η αναγνωρισιμότητα επηρεάζει το πώς είμαι στις σχέσεις μου.

Τελικά έχεις καταλάβει τι θέλουν οι άντρες;

Όχι. Οι έξυπνοι άντρες θέλουν οι γυναίκες να είναι ο εαυτός τους. Δυστυχώς εγώ πάντα δένομαι, οπότε όταν κάτι τελειώνει μετά από καιρό, θεωρώ ότι έχω χάσει πολύτιμο χρόνο. Ξέρω ότι είναι λάθος να το λέμε αυτό σήμερα, 37 χρόνων είμαι ακόμα. Και κατάψυξη ωαρίων έκανα και μίλησα δημόσια για αυτό. Αυτή ήταν η πιο σημαντική στιγμή για μένα τη σεζόν που πέρασε. Όταν πριν από δύο χρόνια μού είχε πει ο γιατρός μου να το κάνω, του είχα απαντήσει ότι δεν ήθελα να μαθευτεί. Και μετά τον πήρα εγώ και του είπα ότι θέλω να μιλήσω δημόσια, να βοηθήσω κι άλλες γυναίκες. Πολλές μου έστειλαν ότι θέλουν να το κάνουν, αλλά δυστυχώς είναι πολύ ακριβό. Γίνεται μια προσπάθεια στην Ελλάδα να γίνει πιο προσιτό για να έχουν πρόσβαση στη διαδικασία όλο και περισσότερες γυναίκες, αλλά ακόμη δεν έχουμε φτάσει στα επίπεδα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Είναι ένα δώρο που αξίζει σε κάθε γυναίκα να μπορεί να το κάνει στον εαυτό της.

Θα έκανες παιδί μόνη σου;

Ποτέ. Θαυμάζω πολύ τις γυναίκες που το κάνουν, αλλά νιώθω ότι εγώ δεν έχω τη δύναμη.

Καλά, και σύντροφος να υπάρχει, δεν σημαίνει ότι θα είστε για πάντα μαζί.

Εννοείται. Ξέρεις τι με φοβίζει; Το σχολικό περιβάλλον, το bullying που μπορεί να δεχτεί εκεί ένα παιδί. Δεν ξέρω αν φταίει το ίδιο το σχολείο ή οι άλλοι γονείς, αλλά ακούω από φίλες μου πόσο σκληρά μπορεί να γίνουν κάποια παιδιά και δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν θέλω όμως να παρεξηγηθεί αυτό που λέω, είναι σκέψεις δικές μου, δεν θα έλεγα σε καμία γυναίκα να μην κάνει παιδί μόνη της, αν αυτό θέλει.

Αυτό είναι που νιώθεις ότι σου λείπει περισσότερο, ένα παιδί;

Δεν θα έλεγα ότι μου «λείπει». Νιώθω ευλογημένη, πηγαίνω στην εκκλησία, ανάβω το κερί μου και λέω «ευχαριστώ, Θεέ μου, για όσα μου έχεις δώσει». Σίγουρα το κομμάτι της προσωπικής ζωής έχει μείνει πίσω και πάντα προσεύχομαι να φτιάξει. Να υπάρχει αγάπη, συντροφικότητα, να βρεθεί ο άνθρωπος με τον οποίο θα γίνω ένα. Ξέρω και ζευγάρια που είναι ευτυχισμένα και χωρίς παιδί. Και σε μένα μπορεί να μη συμβεί ποτέ. Το έχω όμως όνειρο μέσα μου γιατί έχω πολλή αγάπη που θα ήθελα να δώσω σε ένα παιδί. Ό,τι θέλει ο Θεός να φέρει.

Πώς φαντάζεσαι τη ζωή σου σε δέκα χρόνια, Κατερίνα;

Δεν θα ήθελα να είμαι μόνη μου. Θα ήθελα να έχω κάνει ένα παιδί από έρωτα, να έχω δημιουργήσει οικογένεια. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν κάνω πια μακροπρόθεσμα όνειρα, προσπαθώ να εκτιμώ περισσότερο την κάθε στιγμή που ζω.