Κατερίνα Καινούργιου: Ζητά τη λήξη της συνεργασίας της με το Open
Νέα

Κατερίνα Καινούργιου: Ζητά τη λήξη της συνεργασίας της με το Open

Κατερίνα Καινούργιου: Ζητά τη λήξη της συνεργασίας της με το Open

Η Κατερίνα Καινούργιου έχει αποδείξει πως είναι πιστή στις συνεργασίες της, οι οποίες έχουν καταγραφεί στην τηλεοπτική ιστορία ως μακροχρόνιες και σταθερές. Μετά από πολλά χρόνια στον Alpha, η παρουσιάστρια πριν από 5 χρόνια είχε βρεθεί στη συχνότητα του Epsilon με την εκπομπή «Φτιάξε Καφέ Να Στα Πω», ενώ όταν ο σταθμός Epsilon πέρασε στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη, το «Ευτυχείτε» ήταν ένα από τα βασικά ψυχαγωγικά προγράμματα του νεοσύστατου Open.

Η εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, στα 3 χρόνια που μεταδιδόταν καθημερινά στην πρωινή ζώνη 10.00-13.00, κέρδιζε συνεχώς έδαφος στα νούμερα τηλεθέασης, φτάνοντας φέτος να κατακτήσει με άνεση την πρωτιά. Πρωτιά σε μια χρονιά με πολύ έντονο ανταγωνισμό, αφού στη ζώνη εντάχθηκε και το Mega με τη Δανάη Μπάρκα, αλλά και ο Alpha, αρχικά με την Ελεονώρα Μελέτη και εν συνεχεία με την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Παρ΄όλη την επιτυχία, όμως, εδώ και πολλούς μήνες διαφάνηκαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η παρουσιάστρια με τη διεύθυνση προγράμματος, που από την ανάληψη καθηκόντων της πριν από ένα περίπου χρόνο έδειξε μάλλον αδιαφορία προς την μεγάλη επιτυχία που έκανε η Κατερίνα Καινούργιου και η ομάδα της.

Μέσα σε μια ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά, όπως αυτή της πανδημίας, και ενώ η ομάδα της εκπομπής έδειξε μαχητική και ετοιμοπόλεμη και στα θέματα ενημέρωσης κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του κοινού, οι επικεφαλής στο πρόγραμμα του Οpen κάθε άλλο παρά στήριξαν την πιο πετυχημένη εκπομπή τους, μια ζωντανή καθημερινή εκπομπή, που στήριζε τον μέσο όρο του καναλιού από το Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα, έχοντας κατακτήσει την κορυφή της τηλεθέασης ήδη από τον πρώτο μήνα μετάδοσής της.

Οι πληροφορίες θέλουν ήδη από το Φεβρουάριο να έχουν ξεκινήσει δυσεπίλυτα προβλήματα που κλόνισαν τις σχέσεις της παρουσιάστριας με τη διεύθυνση προγράμματος.

Ποια ήταν αυτά;

Συνεχείς περικοπές κόστους που αφορούσαν συνεργεία και ώρες μοντάζ, αλλά και μείωση συνεργατών, καθώς κάποιοι συνεργάτες αποχώρησαν χωρίς να αντικατασταθούν, παρά τα συνεχή αιτήματα της Κατερίνας Καινούργιου να μην αποδυναμωθεί η ομάδα της εκπομπής, που ήδη είχε διαγράψει μια εξαιρετική πορεία σε τηλεθέαση. Από τη μία όσοι αποχώρησαν δεν αντικαταστάθηκαν, από την άλλη οι βασικοί συνεργάτες από την αρχή της άνοιξης περίμεναν να κάνουν συζήτηση με τη διεύθυνση προγράμματος για την επόμενη σεζόν, χωρίς όμως καμία ανταπόκριση.

Κι ενώ τα προβλήματα και το κλίμα δυσαρέσκειας και ανασφάλειας εντείνονταν, ακόμα και οι γραπτές εκκλήσεις της παρουσιάστριας προς τη διεύθυνση προγράμματος έμειναν αναπάντητα e-mails, ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρξε καμία σύσκεψη και συνάντηση για την πορεία της εκπομπής με την επικεφαλής του προγράμματος, κάτι που υπό κανονικές συνθήκες συμβαίνει βάσει πρωτοκόλλου σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Κι ενώ η απογοήτευση της Κατερίνας Καινούργιου ως προς την αντιμετώπιση που είχε από το σταθμό μεγάλωνε, τον ανεξήγητο αποκλεισμό της από την επικοινωνία με τη διεύθυνση προγράμματος διαδέχθηκε προ ολίγων εβδομάδων μια δυσάρεστη έκπληξη όταν έλαβε εξώδικό εκ μέρους του τηλεοπτικού σταθμού τόσο η ίδια όσο και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, καθώς και η συμπαραγωγός εταιρεία του Ευτυχείτε Barking Well Media. Η προσπάθεια αποκλεισμού της παρουσιάστριας από την τηλεοπτική αγορά και εγκλωβισμού της σε μια προβληματική συνεργασία με το Open (την ίδια στιγμή που η διεύθυνση προγράμματος έδειχνε επιδεικτική αδιαφορία στις εκκλήσεις της Κατερίνας Καινούργιου) ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που η παρουσιάστρια πήρε τη δύσκολη απόφαση να ζητήσει επισήμως τη λήξη της συνεργασίας της με το Open.

Για την ιστορία στα μόλις 3 χρόνια λειτουργίας του σταθμού, το ίδιο είχε συμβεί πριν από δύο καλοκαίρια με τον Νίκο Μουτσινά, ο οποίος επίσης έχοντας σημειώσει μια πολύ πετυχημένη τηλεοπτική σεζόν επέλεξε να ζητήσει την αποδέσμευσή του από τον τηλεοπτικό σταθμό της Παιανίας και να θέσει εαυτόν ελεύθερο να συνεργαστεί με άλλα κανάλια.