Κατερίνα Καινούργιου: Αυτή είναι η εναλλακτική ψυχοθεραπεία που τη βοήθησε
Νέα

Κατερίνα Καινούργιου: Αυτή είναι η εναλλακτική ψυχοθεραπεία που τη βοήθησε

Κατερίνα Καινούργιου: Αυτή είναι η εναλλακτική ψυχοθεραπεία που τη βοήθησε

Στο περιοδικό InStyle μίλησε η Κατερίνα Καινούργιου και αποκάλυψε μία νέα μορφή ψυχοθεραπείας που τη βοήθησε να βρει τον εαυτό της.

“Πιστεύω ότι όσο μεγαλώνω γίνομαι και καλύτερη. Αγαπώ πιο πολύ τον εαυτό μου, με προσέχω και τα πηγαίνω καλύτερα με τους γύρω μου.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, μια φορά την εβδομάδα κάνω μια εναλλακτική μορφή ψυχοθεραπείας, που λέγεται Theta Healing, με τη φανταστική life coach Μαρία Αναστασιάδου. Με έχει βοηθήσει πολύ.

Με έχει ταρακουνήσει και με έχει ξαναβάλει στο κέντρο μου πολλές φορές”, είπε στο περιοδικό.

Τι είναι το Theta Healing;

Η τεχνική Theta Healing ή ανεπίσημα “Μέθοδος Θήτα” στα Ελληνικά είναι μία μέθοδος αυτογνωσίας, πνευματικής  ανάπτυξης, σωματικής και ψυχικής ευεξίας που αναπτύχθηκε στην Αμερική.

Είναι στην ουσία μία τεχνική διαλογισμού και μια πνευματική φιλοσοφία η οποία στόχο έχει να μας βοηθήσει να αποβάλλουμε τα αρνητικά συναισθήματα.

Ιδρύτρια της τεχνικής είναι η Αμερικανίδα Vianna Stibol, Φυσιοπαθητικός, Θεραπεύτρια Μασάζ και Διαισθητική Θεραπεύτρια.

Το 1995, ίδρυσε το Ινστιτούτο THInK® στο οποίο διδάσκει αυτήν την τεχνική.

Η Vianna διαγνώστηκε με καρκίνο ο οποίος με γοργούς ρυθμούς κατέστρεφε το δεξί μηριαίο της οστό. Ότι κι αν είχε δοκιμάσει από τις γνωστές συμβατικές και εναλλακτικές θεραπείες, είχε αποτύχει. Ανακάλυψε τότε ότι η απλή τεχνική την οποία χρησιμοποιούσε για τις διαισθητικές της αναγνώσεις της μπορούσε επίσης να θεραπεύσει και έτσι το πόδι της θεραπεύθηκε.

Πρόσθεσε αυτή τη θεραπευτική γνώση στις συνεδρίες της με πελάτες και στις τάξεις στις οποίες δίδασκε. Περίεργη ως προς το γιατί είχαν επιτυχία, η Βαϊάννα ζήτησε τη συνεργασία ενός φυσικού επιστήμονα και με τη βοήθεια ενός ηλεκροεγκεφαλογράφου κατάλαβαν ότι αυτή η τεχνική αξιοποιούσε τα κύματα Θήτα.

Υπάρχουν 5 εγκεφαλικά κύματα με διάφορες συχνότητες: Άλφα, Βήτα, Γάμμα, Δέλτα και Θήτα. Τα εγκεφαλικά κύματα Θήτα είναι μια συχνότητα όπου βρίσκεται ο εγκέφαλος όταν είναι πολύ χαλαρός.

Στην τεχνική Theta Healing ο σκοπός είναι μέσα από τον διαλογισμό να έρθει ο εγκέφαλος στη συχνότητα Θήτα και να ανακαλύψουμε τη διαίσθησή μας.

Κατόπιν μπορούμε να εντοπίσουμε τις αρνητικές πεποιθήσεις που βρίσκονται στο υποσυνείδητό μας και να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στη ζωή μας.

Όπως έχει δηλώσει η θεραπεύτρια της Κατερίνας Καινούργιου «με το Theta Healing μπορούμε μέσα από την πρόσβαση που μας επιτρέπει να έχουμε στο υποσυνείδητο να αλλάξουμε αρνητικές πεποιθήσεις και τοξικά συναισθήματα και να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας τόσο τη συναισθηματική όσο και την επαγγελματική ή οικονομική όπως και την υγεία μας”.