Κατερίνα Ταρλή: «Νόμιζα ότι είχα μεταδώσει τον ιό του HIV στα παιδιά μου από την ανάσα μου και την αγκαλιά μου»
Νέα

Κατερίνα Ταρλή: «Νόμιζα ότι είχα μεταδώσει τον ιό του HIV στα παιδιά μου από την ανάσα μου και την αγκαλιά μου»

Κατερίνα Ταρλή: «Νόμιζα ότι είχα μεταδώσει τον ιό του HIV στα παιδιά μου από την ανάσα μου και την αγκαλιά μου»

Ο σκληρός τρόπος που έμαθε ότι έχει AIDS

Η Κατερίνα Ταρλή για τρεισήμισι δεκαετίες έκρυβε από όλους ότι είναι οροθετική και μιλά στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» για την συγκλονιστική περιπέτεια υγείας που βίωσε.

Μεταξύ άλλων εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να μιλήσει το 2021 για όλο αυτό που βίωνε και έκρυβε από όλους.

Τον ιό του HIV ανακάλυψε ότι τον έχει μέσα από το τρίτο της παιδί, το οποίο και έφυγε από τη ζωή χτυπημένο από τον ιό.

Τότε ήταν πεπεισμένη ότι ο σύζυγός της, της τον είχε μεταδώσει, έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις και όταν ο σύζυγος βγήκε καθαρός, την παράτησε.

«Καταρχήν είχα τον φόβο. Ο φόβος, φοβερό πράγμα. Μετά είχα την ευθύνη για τους ανθρώπους που είχα δίπλα μου. Για τα παιδιά μου, τον σύζυγό μου. Χώρισα πέρυσι οπότε είχα την ευθύνη μόνο για μένα.

Είχα από κάτω τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου και ήρθαν και μου έδωσαν χιλιάδες αγκαλιές και δεν το πίστευα. Είχαν πέσει τα μούτρα μου για το τι αντίδραση θα είχαν.

Αρχικά δεν πίστευα ότι θα πεθάνω, ήμουν τόσο δυνατή, γερή, τσουπωτή και δεν είχα κανένα σύμπτωμα. Γιατί να θεωρήσω ότι θα πεθάνω; Δεν ήξερα την δεκαετία του ’80 τι ήταν ο HIV.

Μόλις είχαν αρχίσει να πεθαίνουν 1-2 γνωστοί, οπότε τους άγνωστους δεν μπορούσα να τους ξέρω», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Πολύς κόσμος περνάει δύσκολα για τον δικό του λόγο. Το δικό μου πρόβλημα ήταν κάτι που δεν μπορούσες να πεις, το στίγμα που δημιουργούμε καμιά φορά μέσα μας, μόνοι μας. Πέρα από το στίγμα που δημιουργεί η κοινωνία.

Το στίγμα είναι δύο ειδών. Το εσωτερικό και το εξωτερικό. Εάν δεν πατήσουμε εμείς στα πόδια μας για να εξαλείψουμε αυτόν τον εφιάλτη, δεν θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά. Η ίδια η κοινωνία έχει θέμα αποδοχής.

Το θέμα είναι ότι ψάχνοντας αυτή την αποδοχή, κάνουμε μπούλινγκ σε άλλα παιδιά γιατί νιώθουμε ισχυροί και στιγματοποιούμε τον απέναντί μας.

Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνω είναι να δω ότι τα παιδιά μου είναι υγιή. Ακόμη και τότε νόμιζα ότι μπορεί να τους το έχω μεταδώσει από την ανάσα μου και την αγκαλιά μου».