Κατερίνα Βρανά: «Φοβήθηκα μία στιγμή μόνο, όταν πήγα να τυφλωθώ»
Νέα

Κατερίνα Βρανά: «Φοβήθηκα μία στιγμή μόνο, όταν πήγα να τυφλωθώ»

Κατερίνα Βρανά: «Φοβήθηκα μία στιγμή μόνο, όταν πήγα να τυφλωθώ»

Όσα είπε στο «Στούντιο 4»

Η κωμικός Κατερίνα Βρανά ήταν καλεσμένη στο «Στούντιο 4» και μίλησε για την περιπέτεια της υγείας της αλλά και την συνάντησή της με την Ιωάννα Παλιοσπύρου στο podcast της δεύτερης.

Mιλώντας για την περιπέτεια της υγείας της που παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή, επανέλαβε ό,τι είχε πει και παλιότερα, πως είχε αγνοήσει τα συμπτώματα που επί έναν χρόνο είχε.

Ποια στιγμή ήταν πιο δύσκολη σε όλο αυτό που έζησε και πότε φοβήθηκε όσο ήταν στο νοσοκομείο;

«Φοβήθηκα μία στιγμή μόνο που δεν θυμάμαι πολύ καλά και μου την περιέγραψε ο μεγάλος μου αδελφός όταν πήγα να τυφλωθώ. Είχα πάρα πολλά σωληνάκια και ένα τραυμάτισε έναν μυ. Άκουσα τον αδελφό μου να λέει “από πού τρέχει τόσο αίμα” και τον γιατρό να λέει “πρέπει να μπεις χειρουργείο τώρα”. Ήμουν εντελώς τυφλή» διηγήθηκε.

«Όταν ξύπνησα τελείως τυφλή η αντιμετώπισή μου ήταν “ε, όχι! Αποκλείεται να είμαι παράλυτη από τον λαιμό και κάτω και τυφλή”. Ένας θρόμβος πίεζε το οπτικό νεύρο και όταν υποχώρησε είδα» είπε εξηγώντας ότι ακόμα έχει πρόβλημα στην όραση (διπλωπία) αλλά βλέπει.

«Μου έχουν λείψει οι ταινίες και οι σειρές γιατί μπορώ να δω μόνο στατικές εικόνες. Δεν μπορώ να γράψω και να βαφτώ μόνη μου. Επίσης μου έχει λείψει να χορεύω» είπε.

Όταν ρωτήθηκε αν η ερώτηση «γιατί σε μένα;» της πέρασε από το μυαλό εξήγησε ότι δεν αναρωτήθηκε ποτέ και μάλιστα είπε ότι συζήτησε αυτό το θέμα με την Ιωάννα Παλιοσπύρου στο podcast της.

«Το άγχος μου είναι πως οι Έλληνες φοβούνται να μιλήσουν για την αναπηρία. Το χειρότερο που μπορεί να μου κάνει κάποιος είναι να με χαρακτηρίσει άτομο με ειδικές ικανότητες