Κώστας Κόκλας: «Πήγαινα να παρκάρω και με έβριζαν, μου έλεγαν “τέτοιος είσαι!”»
Νέα

Κώστας Κόκλας: «Πήγαινα να παρκάρω και με έβριζαν, μου έλεγαν “τέτοιος είσαι!”»

Κώστας Κόκλας: «Πήγαινα να παρκάρω και με έβριζαν, μου έλεγαν “τέτοιος είσαι!”»

Η επιτυχία στα «Εγκλήματα», το καθεστώς ποιοτικών - εμπορικών ηθοποιών και η συγκίνηση που επέστρεψε στην ΕΡΤ

Τον Κώστα Κόκλα υποδέχτηκαν στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» ο Τάκης Γιαννούτσος και ο Θοδωρής Βαμβακάρης.

Έναν ηθοποιό από τους πιο αγαπημένους του ελληνικού κοινού με μεγάλες επιτυχίες στην πλάτη, ο οποίος εδώ και χρόνια σκορπά το γέλιο μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές που συμμετέχει, ενώ σημαντική πορεία έχει διαγράψει και στο θέατρο.

«Ο κόσμος θέλει να επικοινωνήσει, να σε χαιρετίσει και κάπως έτσι συνέχισα τη ζωή μου από όταν ήμουν παιδί στη Ζάκυνθο μέχρι τώρα» απάντησε στην ερώτηση πώς αντιδρά όταν οι θαυμαστές του τον σταματούν στον δρόμο.

Αν και ξεκίνησε με δραματικούς ρόλους, κατάλαβε σύντομα πως έχει το κωμικό χάρισμα.

«Η υποκριτική είναι κάτι που μαθαίνεται με τα χρόνια και θέλει προσπάθεια να κάνεις αυτοκριτική και να μάθεις τι μπορείς να κάνεις.

Ξεκίνησα με δράμα, στην πορεία είδα ότι είχα έναν κώδικα στην κωμωδία και με εμπιστεύονταν σε αυτό.

Εγώ γελούσα με Λάμπρο Κωνσταντάρα, Γιώργο Κωνσταντίνου, μου άρεσε ο Διαμαντόπουλος» δήλωσε.

Έπειτα από πολλά χρόνια επέστρεψε στην ΕΡΤ με μία σειρά που κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό, την «Τούρτα της μαμάς». «Η επιστροφή μου στην ΕΡΤ ήταν συγκινητική γιατί οι ηθοποιοί μαζεύονταν στο καφενείο της ΕΡΤ. Εκεί πήγαινες και έβρισκες δουλειά, ήταν πολύ δεμένοι οι ηθοποιοί με το μέγαρο της ΕΡΤ. Οι πρώτες μου δουλειές ήταν εκεί» είπε.

Για το γκέι φιλί που έπαιξε στη σειρά και αποθεώθηκε στα social media είπε:

«Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, πριν από χρόνια δεν ήταν εύκολο. Σοκάρεται ο κόσμος, πράγμα που προτείνω να το ξεπεράσει ο κόσμος. Ό,τι είναι αληθινό και με αγάπη δεν σοκάρει ο κόσμος δεν είναι χαζός, ξέρει».

«Με φλερτάρουν γλυκά και με θαυμασμό για τη δουλειά μου» αποκάλυψε για τα σχόλια που παίρνει στα social media.

Η σειρά που τον καθόρισε όπως εξομολογήθηκε είναι αναμφίβολα τα «Εγκλήματα».

«Η κωμωδία τότε ήταν άσπρη και όχι μαύρη. Τα “Εγκλήματα” μπήκαν μέσα στην οικογένεια και έδειξαν τους διαφορετικούς χαρακτήρες που υπάρχουν σε ένα σπίτι, τις υποχωρήσεις που γίνονται και τις δυσκολίες. Εγώ πίστεψα την παρέα και αυτόν που τα έγραψε. Όμως, τότε η τηλεόραση ήταν άγρια γιατί υπήρχαν τα χαρτιά της τηλεόρασης. Τα κανάλια δεν ρίσκαραν έυκολα, τα πρώτα έξι επεισόδια πήγαμε άπατα και ήταν να κοπεί και ξαφνικά έκανε 40άρια και μας μάζεψαν πίσω. Το είδε ο κόσμος πιο πολύ, το καστ δεν ήταν όλο γνωστό. Από την εμπειρία που έχω αν είναι μία καλή δουλειά αν δεν πάει τη χρονιά που παίζεται θα πάει μετά.

Περνάγαμε όμορφα στα “Εγκλήματα”».

«Στις τελευταίες σκηνές δεν μπορούσαν να σταματήσουν από τα κλάματα. Μου φύλαξαν να πω την τελευταία ατάκα στο σίριαλ και δεν ήθελα να το πω, είχα συγκινηθεί» είπε για το φινάλε της σειράς.

Ξεκαθάρισε πως δεν τον ενοχλεί που πολλοί τον ταυτίζουν με τον ρόλο του στα «Εγκλήματα». Γιατί αυτό;

«Πριν από χρόνια δεν ήθελα να με θυμούνται για συγκεκριμένες σειρές. Ήθελα να με θυμούνται για πολλά, για το έργο μου. Είναι αναπόφευκτο ο κόσμος θα σε ταυτίσει με κάτι και λογικά με την πρώτη επιτυχία.

Την ίδια περίοδο ήμουν στο “Τζιβαέρι” και έπαιζα έναν πολύ κακό χαρακτήρα, έναν ζιγκολό και πήγαινα να παρκάρω και με έβριζαν, μου έλεγαν “τέτοιος είσαι!».

«Ήταν καθεστώς οι ηθοποιοί του θεάτρου να σνομπάρουν τους ηθοποιούς της τηλεόρασης. Η τηλεόραση ήταν κάτι πολύ δεύτερο, κάτι ευτελές και υπήρχε το ότι “μην κάνεις τηλεόραση γιατί θα καείς. Εγώ μεγάλωσα σε μία γενιά που δέχτηκε αρκετό μπούλιγνκ μέχρι να βρει τον δρόμο της, τι είναι καλό τι όχι, τι είναι πρότυπο τι όχι. Πολλοί δεν άντεξαν σε αυτή τη δουλειά, άντεξαν όσοι αγαπούσαν πολύ τη δουλειά και είχαν δυνατή προσωπικότητα».

Σε πιο προσωπικές αφηγήσεις αναφέρθηκε στη σχέση με τον γιο του, στο διαζύγιό του και στην άποψη ότι ο άνθρωπος δεν είναι μονογαμικό ον.