Κώστας Χατζής: «Στο σχολείο τα παιδιά με έβριζαν, με έλεγαν “γύφτο”. Τα μισούσα»
Νέα

Κώστας Χατζής: «Στο σχολείο τα παιδιά με έβριζαν, με έλεγαν “γύφτο”. Τα μισούσα»

Κώστας Χατζής: «Στο σχολείο τα παιδιά με έβριζαν, με έλεγαν “γύφτο”. Τα μισούσα»

Πώς από τα δύσκολα παιδικά χρόνια έγινε σπουδαίος τραγουδοποιός

Ο Κώστας Χατζής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά χρόνια που βίωσε αλλά και την αδικία σε βάρος των Ρομά από την πολιτεία.

Ο δημοφιλής τραγουδοποιός παραδέχτηκε ότι άλλαξε πολλά σχολεία γιατί δεχόταν εκφοβισμό από τους συμμαθητές του.

«Πήγα στο 1ο σχολείο, με έβριζαν, τους έδειρα και με έδιωξαν. Πήγα στο 2ο, με έδιωξαν. Πήγα στο 3ο και στο 4ο και με έδιωξαν. Κατάφερα να περάσω στο γυμνάσιο και από εκεί σε μία σχολή αλλά με έδιωξαν και έχασα όλα τα δικαιώματα γιατί τοποθετήθηκα πολιτικά», ανέφερε.

Στη συνέχεια, ανέλυσε τον όρο Ρομά και θεωρεί λάθος τις ονομασίες Τσιγγάνος και Αθίγγανος, που θεωρείται το ανέγγιχτος. Η σωστή ονομασία είναι «Ρωμ» αλλά για να ακούγεται πιο σωστά καθιερώθηκε η λέξη «Ρομά».

«Θέλαμε να είχαμε μία πατρίδα να μας αγκαλιάσει. Εγώ πέρασα πολύ άσχημα. Όταν ήρθα να ζήσω τίμια, κοιμήθηκα καιρό στα παγκάκια. Έτρωγα μετά από τρεις ή έξι μέρες», παραδέχτηκε για τις δύσκολες συνθήκες που έζησε μετέπειτα.

«Όταν πήγα στην Αγία Βαρβάρα τι νομίζετε; Ότι δεν πούλησε χαλιά, κουβέρτες και τέτοια; Αυτό που ήθελα να φωνάξω, ήταν ο λόγος. Και ο μόνος τρόπος να το κάνω ήταν αυτό. Πέρασα την έρημο και βρέθηκαν άνθρωποι που μου έδωσαν ένα ποτήρι νερό να περάσω την έρημο. Ο ανδρισμός που ξεχωρίζουν τα όργανα της γυναίκας από του άντρα. Ο ανδρισμός είναι ιδιότητα και ο Χατζιδάκης είχε αυτή την ιδιότητα».