«Ξεσπά» γυναίκα που ο σύζυγός της εγκλωβίστηκε 19 ώρες με κρίση στην Αττική Οδό: «Δεν θα μας βουλώσουν το στόμα με 2000 ευρώ. Ξύπνησα με εφιάλτες»
Νέα

«Ξεσπά» γυναίκα που ο σύζυγός της εγκλωβίστηκε 19 ώρες με κρίση στην Αττική Οδό: «Δεν θα μας βουλώσουν το στόμα με 2000 ευρώ. Ξύπνησα με εφιάλτες»

«Ξεσπά» γυναίκα που ο σύζυγός της εγκλωβίστηκε 19 ώρες με κρίση στην Αττική Οδό: «Δεν θα μας βουλώσουν το στόμα με 2000 ευρώ. Ξύπνησα με εφιάλτες»

«Μέχρι στο γραφείο του πρωθυπουργού έφτασα, ήμουν σε πραγματική απόγνωση»

Δεν έχουν τέλος οι μαρτυρίες από τους εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό και όσα έζησαν με την πολύωρη ταλαιπωρία τους στο χιόνι.

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε ο δικηγόρος Ιωάννης Καλαβρής, που κατέθεσε την πρώτη αγωγή ύψους 10.000 ευρώ κατά της Αττικής Οδού για λογαριασμό πελάτισσάς του, που παρέμεινε εγκλωβισμένη στον αυτοκινητόδρομο για 16 ώρες.

«Η εντολέας μου ταλαιπωρήθηκε στην Αττική Οδό για 16 ώρες. Ξεκίνησε η ταλαιπωρία της στις 10 το πρωί, δεν είχε καμία ενημέρωση, και τελικά έμεινε εγκλωβισμένη για τόσες ώρες. Περιμένουμε τα επίσημα έγγραφα που φαντάζομαι ότι η Αττική Οδός θα ζητάει παραίτηση από οποιοδήποτε άλλο ένδικο μέσο, αν κάποιος λάβει τα 2000 ευρώ. Το ζητούμενο, όμως, είναι η απόδοση των ευθυνών. Μόνο το δικαστήριο μπορεί να κρίνει ποιος είναι υπεύθυνος για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Δεν επιτρέπεται μέσα στην Αθήνα να εγκλωβίζονται άνθρωποι για τόσες ώρες. Το να εκδοθεί η απόφαση μπορεί να πάρει ένα χρόνο ή και παραπάνω», είπε ο κ. Καλαβρής.

Η απίστευτη μαρτυρία γυναίκας

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε και η κ. Βίκυ Κυριακοπούλου, η οποία περιέγραψε την περιπέτεια που είχε ο σύζυγός της, ο οποίος έμεινε εγκλωβισμένος για πολλές ώρες στον αυτοκινητόδρομο.

«Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τους πάντες, μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού. Ήμουν σε απόγνωση, αλλά ήμουν τυχερή που κατάφερα να βγάλω κλήσεις. Αυτά που μου απαντούσαν είναι από ταινία θρίλερ. Μίλησα με την Αττική Οδό και η συζήτηση κατέληξε στο να μου πουν ότι δεν έπρεπε να βγει ο σύζυγός μου από το σπίτι χωρίς αλυσίδες. Ο σύζυγός μου έφυγε για να πάει στη δουλειά του με ήλιο. Στο 112 υπάρχει κλήση στις 14.15 ότι πάνε να τον απεγκλωβίσουν για λόγους υγείας. Είχε πάθει κρίση πανικού. Δεν τον πήραν ποτέ. Είμαι ακόμη σε σοκ. Ξύπνησα με εφιάλτες σήμερα ότι ο άντρας μου είναι ακόμη εκεί. Αυτό το πράγμα δεν αμείβεται με 2.000 που θέλει η Αττική Οδός να βουλώσουμε το στόμα μας», είπε η κ. Κυριακοπούλου.

«Στις 18.05 πήρα στο στρατό. Τα ξημερώματα γύρω στις 3 μίλησα με τον άντρα μου και δεν υπήρχε κανείς. Γύρω στις 3.30 πήγε στρατιώτης και τους έδωσε νερό. Δε θα την αφήσουμε την υπόθεση, ήταν εγκληματική ενέργεια αυτό που έγινε», πρόσθεσε η ίδια.

«Δεν υπήρχαν εγκλωβισμένοι μόνο στην Αττική Οδό»

Το θέμα σχολίασε και η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου, η οποία έχει αναλάβει τις υποθέσεις πολλών συμπολιτών μας που μαρτύρησαν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

«Είναι θλιβερό. Μόνο απογοήτευση δημιουργούν όλες αυτές οι περιγραφές. Πραγματικά, αυτά που έζησαν πολλοί συνάνθρωποί μας όλες αυτές τις ημέρες, εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό ή αλλού, στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο αεροδρόμιο, σε άλλο δρόμο, στα σπίτια τους χωρίς ρεύμα, είναι μια απίστευτη ταλαιπωρία. Η καταβολή των 2.000 ευρώ αφορά μόνο στην Αττική Οδό και όχι στις άλλες περιπτώσεις και ανά εγκλωβισμένο όχημα. Υπήρχαν ταξί, υπήρχαν επιβάτες», είπε η κ. Παναγοπούλου.

«Έχω πελάτη καρδιοπαθή που έμεινε με ταξί πάνω από 20 ώρες στην Αττική Οδό. Ο άνθρωπος ήταν πρόσφατα εγχειρισμένος, κανείς δεν τους ενημέρωσε στην Αττική Οδό, μπήκαν και εγκλωβίστηκαν. Αντιλαμβάνεστε τον κίνδυνο στον οποίο ετέθη η υγεία του. Είναι πάρα πολλές αυτές οι περιπτώσεις. Πρέπει επίσης να ικανοποιηθούν και οι άλλες περιπτώσεις που ανέφερα προηγουμένως. Κανείς δεν μπορεί να κοστολογήσει την ταλαιπωρία, τη βλάβη, τον κίνδυνο που υπέστη κάθε πολίτης», περιέγραψε η ίδια.

«Χάρη στο MEGA ήρθε το ρεύμα»

Το μαρτύριο που αντιμετώπισε επί 4 μέρες χωρίς ρεύμα, και ενώ είχε το άρρωστο 4χρονο παιδί της στο σπίτι, περιέγραψε στην εκπομπή η κ. Πένυ Μητράκα.

«Η κατάσταση ήταν τραγική. 4 ημέρες στα σκοτάδια, χωρίς φαγητό, νερό ζεστό, με ένα παιδί 4 χρονών που ήταν συναχωμένο και χειροτέρεψε, ανέβασε 39 πυρετό. Είμαστε θυμωμένοι και αγανακτισμένοι. Δε σήκωνε κανείς τα τηλέφωνα. Στον τηλεφωνητή της ΔΕΔΔΗΕ λέγαμε την περιοχή και ότι κάποιος φτιάχνει τη βλάβη, που ήταν ψέμα. Είμαστε στο κέντρο του Χολαργού, και μείναμε 4 ημέρες χωρίς ρεύμα. Μου ζητούσε φαγητό το παιδί μου και δεν μπορούσα να του μαγειρέψω. Τρώγαμε φρούτα και ό,τι υπήρχε παγωμένο από το ψυγείο. Επανήλθε εχτές το ρεύμα, η ΔΕΔΔΗΕ το έριχνε στο δήμο και ο δήμος στη ΔΕΔΔΗΕ. Άνοιξαν οι κεντρικοί δρόμοι αλλά όχι τα στενά, και δεν μπορούσε να προσεγγίσει η ΔΕΔΔΗΕ, αλλά τα τηλεοπτικά συνεργεία προσέγγιζαν στο σημείο. Μόνο το MEGA ενδιαφέρθηκε, χάρη σε αυτό ήρθε το ρεύμα», είπε η κ. Μήτρακα.

«Ο ΔΕΔΔΗΕ πάει εκεί που μπορεί να φτάσει από το δρόμο»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε και ο εκπρόσωπος εργαζομένων του ΔΣ της ΔΕΔΔΗΕ, κ. Κωνσταντίνος Μασούρας.

«Δεν μπορώ να απαντήσω για την εταιρεία. Η δουλειά μας είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο που έχει βλάβη. Να κρατήσουμε τα στοιχεία της κυρίας και να ψάξουμε την περίπτωσή της. Το πρόβλημα είναι ότι ο ΔΕΔΔΗΕ πάει εκεί που μπορεί να φτάσει από το δρόμο. Πρέπει να δούμε ότι σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Χτυπήθηκαν όλα τα βόρεια προάστια και όλο το νότιο κομμάτι. Η ποσότητα του χιονιού ήταν παντού. Για να φτάσουμε στα στενά του Χολαργού, τα αυτοκίνητα που κουβαλάνε κολόνες και σύρματα είναι μεγάλα οχήματα. Δίνουμε προτεραιότητα όπου υπάρχει πρόσβαση στο οδικό δίκτυο. Δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε την Πολιτική Προστασία ή κάποιον άλλο», τόνισε ο κ. Μασούρας.

«Τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν από τα δέντρα. Όπου είχαν κλαδευτεί τα δέντρα δεν υπήρχαν πολλές βλάβες. Ήταν χιλιάδες οι βλάβες. Αν δεν έχουμε πρόσβαση δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο. Για να φτιάσουμε στα Μεσόγεια, στη Νέα Μάκρη ο δρόμος άνοιξε 3 μέρες μετά. Πρέπει να φτιαχτεί ένα καινούργιο πλαίσιο. Η ευθύνη μας είναι να είναι λειτουργικό το δίκτυο. Το να μπορούμε να προσεγγίσουμε το σημείο είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε συνολικά. Δεν έχουμε το προσωπικό που πρέπει στην Αττική αλλά ήρθαν συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα», πρόσθεσε.