Κυριακή του Πάσχα: Το γλέντι που ετοιμάζουν τα κανάλια για να σας κρατήσουν μουσική συντροφιά
Νέα

Κυριακή του Πάσχα: Το γλέντι που ετοιμάζουν τα κανάλια για να σας κρατήσουν μουσική συντροφιά

Κυριακή του Πάσχα: Το γλέντι που ετοιμάζουν τα κανάλια για να σας κρατήσουν μουσική συντροφιά

Τι μπορείτε να δείτε για να διασκεδάσετε

Η Κυριακή του Πάσχα είναι παραδοσιακά μέρα γλεντιού για τους Έλληνες και γλέντι δίχως μουσική δεν νοείται.

Παρότι η τηλεόραση δεν είναι στην πρώτη γραμμή του κεφιού, εάν επιλέξετε να συντονιστείτε σε κάποιο κανάλι, υπάρχουν ακόμα και σε αυτήν την περίσταση προτάσεις για το πασχαλινό γλέντι.

Τα κρατικά κανάλια είναι αυτά που μερίμνησαν για πασχαλινά προγράμματα. Τι επιλογές έχετε;

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΕΡΤ1

Στις 13:00, η Νάσια Κονιτοπούλου φέρνει νησιωτικό αέρα στην εκπομπή «Δύο στη 1» και ανεβάζει τη διάθεση στα ύψη με τα τραγούδια της, όπως ταιριάζει στο χαρμόσυνο κλίμα της ημέρας.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης έρχεται στην παρέα της εκπομπής και μιλάει για τη ζωή του, τα βιβλία του και τη μαγειρική και μας μεταφέρει γεύσεις, μυρωδιές και αναμνήσεις. Τέλος, στην παρέα του «Δύο στη 1» έρχεται και η γνωστή παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός, Μαντώ Γαστεράτου.

ΕΡΤ2

Ένα γνήσιο ελληνικό γλέντι ετοίμασε η «Αυλή των χρωμάτων» την Κυριακή του Πάσχα στις 20:50

Η εκπομπή εκτάκτως θα μεταδοθεί την Κυριακή, προσαρμοσμένη στην όμορφη και γιορτινή ημέρα της Λαμπρής.

Η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου και ο συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος, με γιορτινή διάθεση, θέρμη και αγάπη, έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα γνήσια ελληνικό.

Με τη βοήθεια -στην επιλογή των τραγουδιών και στην τεκμηρίωσή τους- από τον ιστορικό ερευνητή της εκπομπής Κώστα Μπαλαχούτη, τρεις εξαιρετικά αγαπητοί καλλιτέχνες αναλαμβάνουν να ερμηνεύσουν την πιο γνήσια εκδοχή του ελληνικού τραγουδιού, τα δημοτικά και λαϊκά τραγούδια, από τα ψηλότερα βουνά μέχρι τα ακριτικά νησιά.

Η Γιώτα Γρίβα, η Μαρία Νομικού και ο Ματθαίος Γιαννούλης τραγουδούν και ξεσηκώνουν, την ίδια στιγμή που ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Χρήστος Βέργαδος και η Νεκταρία Κοκκινάκη αποκαλύπτουν τον γαστριμαργικό πλούτο της χώρας, τις πασχαλινές συνταγές, τα ήθη και τα έθιμα όλων των Ελλήνων.

ΕΡΤ3

Το κανάλι της Βόρειας Ελλάδας θα γλεντήσει στις 13.30 με ένα νέο επεισόδιο της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό ξανά» που γυρίστηκε στον Τρίλοφο Ημαθίας, δίπλα στις περίφημες  ανθισμένες ροδακινιές.

Μια γιορτή γεμάτη ευχές, χορό, μουσικές, ιστορίες, νοσταλγία, μέλλον και πολιτισμό. Τι είναι το έθιμο της «κούνιας» και τι συμβολίζει; Γιατί στο τέλος ζυγίζουν τα κορίτσια με το καντάρι;

Ο Κωστής Ζαφειράκης κουβεντιάζει με τους κατοίκους για τις παραδόσεις τους, τα θρυλικά «Ρουγκάτσια», το όνειρο τους για το χωριό, τα μυστικά τους, την καθημερινότητα τους και την καταγωγή τους: άλλοι είναι ντόπιοι, άλλοι από την Ανατολική Ρωμυλία κι άλλοι Βλάχοι.

Το Πάσχα λοιπόν στον Τρίλοφο είναι μια πολυπολιτισμική γιορτή, γεμάτη ανοιξιάτικα αρώματα και φυσικά τραπεζώματα. Για το μεγάλο τραπέζι της Λαμπρής, οι νοικοκυρές και οι νοικοκύρηδες του χωριού, έχουν μαγειρέψει λαχταριστές εορταστικές συνταγές.

ΜEGA

Για όσους δεν το δουν το βράδυ της Ανάστασης, το Mega θα επαναπροβάλλει πολύ έξυπνα το μεσημέρι της Λαμπρής στις 13.40  το αναστάσιμο «Σπίτι με το Mega».

Η Ρούλα Κορομηλά φιλοξενεί τη Γλυκερία και τη Μελίνα Ασλανίδου μαζί με γκεστ τραγουδιστές που ξεσηκώνουν με τα τραγούδια τους:

Ο Νίκος Ζωιδάκης από την Κρήτη, η Στέλλα Κονιτοπούλου με το πασίγνωστο νησιώτικό της ρεπερτόριο, η Γωγώ Τσαμπά με τραγούδια σφραγισμένα από την παράδοση και με άρωμα Πόντου, ο Αλέξης Παρχαρίδης. Μαζί τους ο ταλαντούχος Χάρης Μακρής και ο Ελληνικός Παραδοσιακός Χορευτικός Όμιλος και ο Λαογραφικός Όμιλος Κουρήτες.