Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ιδιαίτερη σχέση του με τα ζώα, το αδέσποτο που χάρισε στη μητέρα του και τα δύο «λουκάνικα» που τον περιμένουν στο σπίτι
Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ιδιαίτερη σχέση του με τα ζώα, το αδέσποτο που χάρισε στη μητέρα του και τα δύο «λουκάνικα» που τον περιμένουν στο σπίτι

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ιδιαίτερη σχέση του με τα ζώα, το αδέσποτο που χάρισε στη μητέρα του και τα δύο «λουκάνικα» που τον περιμένουν στο σπίτι

Ο πρωθυπουργός λατρεύει τα σκυλιά

Μια ιδιαίτερη σχέση με τα ζώα και κυρίως με τα σκυλιά έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με αφορμή την επίσκεψή του στο καταφύγιο αδέσποτων της Ηλιούπολης, μίλησε στην εκπομπή «Πλάνα με ουρά», τόσο για το νέο νομοσχέδιο που θα τα προστατεύει όσο και για τα ζώα που έχουν περάσει από τη ζωή του.

Μάλιστα , αποκάλυψε, ότι στόχος είναι το Μέγαρο Μαξίμου να γίνει σπίτι για ένα αδέσποτο, ωστόσο δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν θα είναι σκύλος ή γάτα.

«Αγαπώ πάρα πολύ τα ζώα, ειδικά τα σκυλιά και μου δόθηκε η ευκαιρία να βρεθώ στο καταφύγιο ζώων στην Ηλιούπολη για να συγχαρώ την Ένωση Φιλόζωων για τη σπουδαία δουλειά που κάνει και είναι και ευκαιρία να μιλήσουμε για το καινούριο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, το οποίο επεξεργαζόμαστε εδώ και μήνες και το οποίο ελπίζουμε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός των επόμενων ημερών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε κάποιες πτυχές του νομοσχεδίου και τόνισε για την κακοποίηση των ζώων ότι τον ξεπερνά, όπως και την πλειοψηφία του κόσμου. «Νομίζω ότι πλέον και ποινικά αντιμετωπίζεται όπως πρέπει. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω αυτήν την omerta σε καμία περίπτωση. Δεν έχω τίποτα παραπάνω να πω εκτός από το να κοιτάξουν τα μάτια ενός ζώου, να δουν αυτήν την ανιδιοτελή αγάπη που μπορούν να προσφέρουν και να ξανασκεφτούν, όσοι ενδεχομένως μπορεί να γνωρίζουν φαινόμενα κακοποίησης και δεν τα καταγγέλλουν, ειδικά στις μικρές κοινωνίες».

Για το αν υπάρχει σκέψη να υπάρξει αστυνομία ζώων: «Το πρώτο μας χρέος είναι να επιμορφώσουμε καλύτερα τους αστυνομικούς ώστε να γνωρίζουν ποια είναι τα δικαιώματα των ζώων και ποιες είναι οι υποχρεώσεις και των κηδεμόνων».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πρώτο ζώο που αγάπησε και αυτό ήταν το boxer του Παύλου Μπακογιάννη. «Ο Παύλος ήταν ένας άνθρωπος με τον οποίο ήμουν πάρα πολύ κοντά και ο οποίος είχε ένα boxer τον Νταβέλη, τον οποίο έπαιρνε παντού μαζί του. Συνδέθηκα μαζί του και έχω μάλιστα κάποιες πολύ ωραίες φωτογραφίες μαζί του όταν ήμουν 8 ετών. Μετά οι γονείς μου είχαν ένα λαμπραντόρ μαύρο και μετά η μητέρα μου, είχα βρει ένα μικρό άσπρο αδέσποτο στην Κρήτη και όταν της το παρουσίασα και της είπα αυτό είναι για σένα, στην αρχή αγανάκτησε, αλλά την κρατήσαμε, συντρόφευσε τη μητέρα μου μέχρις ότου έφυγε από τη ζωή και μετά έφυγε και αυτή.

Όταν μετακομίσαμε το 2002 σε ένα σπίτι στην Κηφισιά και έφτασα πρώτος στο σπίτι μαζί με το φορτηγό, μπήκα μέσα στο σπίτι και στο κέντρο του σαλονιού ήταν ένα μαύρο κουτάβι. Προφανώς και έμεινε στο σπίτι, ήταν η Luna, η Luna μας έκανε το Άλφι, κάποια στιγμή απέκτησαν και εγγόνια, ο ένας ο Ρούντι είναι ακόμα μαζί μας, είναι στην Κρήτη και είναι 15 χρονών, η Luna και ο Άλφι έφυγαν από τη ζωή πριν από 4 χρόνια και τώρα έχουν αντικατασταθεί από δύο άλλα. Όταν προέκυψε η πρώτη, η Zoe δεν περίμενα ότι θα αποκτήσω και δεύτερο. Ο δεύτερος που προόριζα για έναν καλό μου φίλο τελικά δεν μπορούσε να ενσωματωθεί στην οικογένειά του και τον κράτησα. Τώρα έχουμε δύο πολύ αστεία “λουκάνικα” στο σπίτι τα οποία μας κάνουν τη ζωή πολύ πιο χαρούμενη. Για εμένα δεν υπάρχει τίποτα πιο ηρεμιστικό από το να γυρίζω στο σπίτι από μια πολύ δύσκολη μέρα και να έχω και τα δύο αγκαλιά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για την Καλυψώ, την αδέσποτη γάτα που υιοθέτησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: «Είναι μια πολύ έντονη προσωπικότητα. Δυστυχώς στις τελευταίες μας συναντήσεις επειδή είναι πολύ δραστήρια η Πρόεδρος δεν μου τη φέρνει, αλλά πρόθεσή μας είναι να αποκτήσουμε ένα αδέσποτο στο Μαξίμου. Δεν έχουμε καταλήξει αν θα είναι σκύλος ή γάτα».

https://streamable.com/rds2vf